0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #240 -: Юни 01, 2009, 15:54:57 pm »
Аз мога да споделя опита си с Мустела за бременни. Много добре ми действаше около два месеца може би, когато изведнъж кожата започна адски да ме сърби без да е обринат. Аз съответно реших, че не може да е от крема, но след 2-3 дни вече бях стигнала почти до лудост и един ден даже си спомням, че посред зима в работата си оголих корема и започнах да се чеша. :D Добре, че бях сама. :D Та сега след проблем с екзема по краката, причинена от много сухата ми кожа, ми бяха предписали един балсам за чувствителна кожа и за бебета на д-р Тайс. Та след като ми се оправи крака, лекарката ми каза, че мога да си мажа и корема. Скъпичък ми идва, но нищо никога през живота ми не ми е овлажнявало така кожата. Много съм доволна, но 100ml струва 12 лв. Това е положението.

Извинете ама и аз не разбрах на кои гащи им викате бабешки?  :D На памучните дълбоки гащи или на ластичните дълбоки гащи?
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 16:00:25 pm от Zlatulka »

*
« Отговор #241 -: Юни 01, 2009, 16:04:46 pm »
Да ви се намеся и аз в темата... За козметика Бочко и с двете деца, сапун, бебешко олио и крем за подсичане, сега има сапун със смрадлика на Бочко много съм доволна от него и другото на Клоран сапун също ползвам и за двамата.

Шишета и ние сме на Нук, със силиконови биберони, моя младеж се давеше от калчуковия (от малък си пада по силикона ;) ), така че си вземете по 1 от двата вида то детето ще си покаже кой иска, а ако сте изцяло на кърма най-добре. Това последното го казвам от личен опит, разликата е огромна между кърмено дете (дъщеря ми) и такова изцяло на АМ (синът ми), като е в полза на кърменото дете. Дупката винаги трябва да е нагоре, Ели ако и го подам в грешната посока веднага си го завърта.

nunu, като ти гледам лентичката си родила преди няма и 2 месеца, така че нещо което се е разтягало 9 месеца няма как да се прибере за 2... Така, че спокойно има време, а и "бебешкия" фитнес дава добри резултати, но си трябва време. ;)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #242 -: Юни 01, 2009, 16:13:20 pm »
Докато Вероника стана на 9 месеца ползвах само Себамед и няма никакви забележки. Бях си купила преди раждането Клоран, но ароматът беше много интензивен и употребих опаковките след Себамед-а. На Мустела съм ползвала само мостри. И с трите марки не съм имала проблеми, като изключим това, че Себамед има ненавсякъде, както и Клоран. Мустела са най-широко разпространене. Веледа наистина са малко скъпички и засега съм взела смао мостри. Появили са се и нови нещица, БИО бебешка козметика, френска, аптекарката каза, че са добри: http://babylena.fr/fla/babylena.html Без аромат са.
*
« Отговор #243 -: Юни 01, 2009, 16:21:44 pm »
От моя опит относно марка шишета мога да споделя, че съм много доволна от Чико и най-вече от шишето против колики - онова извитото. Вярно, съставено е от доста врътки и клапи и разглобяването му е приключение, но пък въобще не разбрахме какво са това колики.
За козметиката - първоначално ползвах заехтин, преварен на водна баня по съвет на педиатъра и съм доволна от ефекта. По-късно започнах да ползвам Клоран /душ гела/ и го препоръчвам - не сме имали проблем с кожата, много е приятен и има лек, нежен аромат. Съдържа измиващ екстракт от невен. Наистина 500 мл струва 15 лв., но има помпичка-дозатор и е невероятно икономичен.
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 16:25:17 pm от nincho »

*
« Отговор #244 -: Юни 01, 2009, 17:29:37 pm »
Здравейте и от мен!

Да споделя и своя опит по бебешки въпроси. :D
В началото използвах шишетата и бибероните на Нук (каучукови)- нямам забележки. Към 4 ти месец обаче се наложи да минем на АМ Фризовом (ползвалите знаят, че е много гъсто и трудно тече през болшинството биберони), и тогава се видях в чудо какво да правя. Пробвах какви ли не марки и размери - или се дави или се изморява докато успее да го издърпа. И тогава на едно бебешко изложение попаднах на марката Pigeon и след като една девойка ми разказва чудеса за техните биберони, взех едно шише едва ли не от любезност към нея. Детето засмука толкова спокойно, така хубаво успяваше да дърпа, че 2 дена по-късно ходих да си взема още шишета. Не знам дали знаете, но те имат награди за изобретения на биберона, като начина по, който детето суче от него е почти идентичен с този при естественото хранене и са изключително подходящи за деца, които се дохранват, защото предотвратяват по-бързото отбиване. Та, с тях сме и до днес, живот и здраве за второто бебче ще взема направо такива.
ЗА козметиката - от 1 година ползваме А-дерма, никакви проблеми с кожата, въпреки че Ема е "гъша кожа" и тя е доста предразположена към проблеми.

За "бабешките" гащи съм твърдо ЗА :D В болницата след секциото държаха да сме с памперси (раздаваха ги оттам), но на втория ден минах на гащи и така до възстановяването.Свършиха чудна работа.
*
« Отговор #245 -: Юни 01, 2009, 18:06:54 pm »
Извинете ама и аз не разбрах на кои гащи им викате бабешки?  :D На памучните дълбоки гащи или на ластичните дълбоки гащи?

Да,и аз нещо не разбирам кои са въпросните "бабешки" гащи.От начало се сетих за едни дето циганките по пазарите ги прадават(баба ми има такива на фирма Опал и им казва колан).
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #246 -: Юни 01, 2009, 18:10:38 pm »
Мисля че са различни и аз. Бабешки викам на памучните дълбоки гащи. А тези на опал и подобни са ластични и верно много стегнати - пак са дълбоки. Имам ткива щото като кача някое кило въдя шкембе :lol: 
*
« Отговор #247 -: Юни 01, 2009, 18:52:41 pm »
Е да,ама кои по-точно хвалят мамите?Бързо да си казват  :P.
*
« Отговор #248 -: Юни 01, 2009, 20:09:03 pm »
Е да,ама кои по-точно хвалят мамите?Бързо да си казват  :P.
Ама чакайте малко..много се объркаха понятията "бабешки гащи", "ластични гащи /колан/", Баракудка питаше все пак какви гащи да си вземе за след секцио - едва ли още в болницата ще тръгне да се пристяга с ластични гащи, колкото и зда й се иска да смъкне шкембето по-скоро :lol:
По въпроса с козметиката - ползвам Бюбхен и засега съм доволна, имам мостри и на себамед, веледа, но от 1-2 намазвания нищо не мога да кажа. Като свършим с бюбхена може да пробвам нещо друо.
*

elist

• **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
« Отговор #249 -: Юни 01, 2009, 22:09:23 pm »
 И аз най сетне да се престраша да пиша.След 10 години борба и чакане и какво ли още не очакваме нашите близнаци на 4 ноември.Все още се борим със страха(аз и човека до мен),но с всеки отминал ден успяваме да се зарадваме повече и да кажем,че сме ужасно щастливи и че с всеки отминал ден се обичаме все повече и очакваме нашите малки герои,за да им дадем цялата си любов.
   Благодаря на д/р Александров,за това че сбъдна мечтата ни.

Чета тук от както е създаден сайта,ама май не съм от писачите...
   Благодаря на Зачатие за полезните съвети и истории.Ако ви нямаше борбата щеше да е още по трудна.
*
« Отговор #250 -: Юни 01, 2009, 23:34:34 pm »
elist   :welcome: :)Лека бременност докрая :)

*
« Отговор #251 -: Юни 02, 2009, 00:51:34 am »
 :welcome3: Elist,лека бременност и прекрасни бебчета на финала!
« Отговор #252 -: Юни 02, 2009, 01:37:12 am »
Elist добре дошла и лека бременност
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #253 -: Юни 02, 2009, 08:55:37 am »
Elist  :welcome:, лека и безпроблемни  :cloud9:,
а после  :babyflips: :babyflips: като  :sunshine: :sunshine: да огреят дома ви!

Айде пак малко за гащите... :lol:
Пешето много добре е обяснила разликата.
Бабешките дълбоки памучни гащи аз купих от сергия на пазара за 2-3 лв.
Иначе коланите за стягане и ластични гащи не съм ползвала защото според мен
мускулатурата става ленива и не се справя сама с разтягането.
Аз седях вместо 5 дни, 10 дни в болницата и първо бях с тези за еднократна употреба.
После ползвах памучните, както и у дома. 

Козметика ползвала съм Мустела, Себамед и Бюбхен в тази последователност.
Доволна съм и от трите марки, но Митака е с нормална и непроблемна кожа.
Не купувайте много неща, защото не може и да предполагаме каква кожа ще има бебето.

Шишета Авент и Нук и тук също бебето има основан роля дали ще е само на кърма
или дохранвано с АМ, колики, рефлукс - майка и бебе решават в движение.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #254 -: Юни 02, 2009, 12:44:14 pm »
Да доуточня за гащите :D - аз имам предвид дълбоките памучни гащи. Ластични не съм ползвала по съвет на лекаря - по същата причина спомената по-горе - да не става ленива мускулатурата.
Elist - добре дошла и спокойни месеци до края! Вярвам, че ще имаш най-прекрасните слънца!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #255 -: Юни 02, 2009, 13:55:22 pm »
Момичета...да ви се оплача...направо съм бясна !!!
Мога ли в края на бременността си да сменя гинеколога, който ме води по здравна каса? И къде мога да подам оплакване срещу него?

Колко прегледи на видеозон ми се полагат по касата и колко кръвни картини?
Направо съм решила да се заям яко с този...така ме разстрои, че не мога да си спра сълзите от 1 час.

Благодаря ви момичета предварително!
*
« Отговор #256 -: Юни 02, 2009, 15:51:30 pm »
Elist, добре дощла и лека бременност до края  :D!

minim
, знам че по здравна каса се полагат 3 ехографски прегледа. За кръвните картини не знам дали има лимит  :ask:, не би трябвало, ама не съм сигурна. Иначе аз досега не съм плащала за ехограф, въпреки че всеки месец ме гледа моя доктор, ама той  е просто човек с голямо "Ч", много съм доволна от него  :D.

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #257 -: Юни 02, 2009, 15:58:34 pm »
Благодаря nincho

Отивам при личната лекарка..да се опитам да го сменя...нищо, че почти не ми остана!
такива контракции ми докара този идиот, че ..... :x
*
« Отговор #258 -: Юни 02, 2009, 16:02:12 pm »
Миним, можеш да го смениш без проблем.
Мисля, че беше по-трудно, ако е втора смяна за бременността.
Успех!
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #259 -: Юни 02, 2009, 16:27:47 pm »
На мен ми каза моята ,че ми се полагат 2 ехографа ,но четох в сайта на Здравна каса,че ако има наследствена обремененост може и повече да са!

Д-р Стаменов,обичаме ви!