0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #200 -: Май 29, 2009, 13:06:57 pm »
Да Мидж , благодаря за окуражителните думи :wink:
*
« Отговор #201 -: Май 29, 2009, 13:16:04 pm »
Благодаря ти Мидж!
А ти имаш време за двете страни едновременно!

Исев,сигурна съм,че всяка една от нас е имала моменти на притеснение,но после разбираме,че всичко е наред.Ще чакаме да пишеш след прегледа  :D.
« Отговор #202 -: Май 30, 2009, 13:07:42 pm »
Здравейте имам един въпрос-с TSH 2.66 дали има нужда да ходя на ендокринолог,имам високи стойности на TAT и MAT ,но поне хормоните на щитовидната жлеза са в норма и се надявам да не се налага някакво лечение.
Четох ,че при бременност е добре TSH да е до 3 ,но нали съм паника все трябва да се притеснявам за нещо.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #203 -: Май 30, 2009, 14:14:31 pm »
Здравейте имам един въпрос-с TSH 2.66 дали има нужда да ходя на ендокринолог,имам високи стойности на TAT и MAT ,но поне хормоните на щитовидната жлеза са в норма и се надявам да не се налага някакво лечение.
Четох ,че при бременност е добре TSH да е до 3 ,но нали съм паника все трябва да се притеснявам за нещо.
Гъбке, иди на ендокринолог задължително. Преди забременяване ТСХ трябва да е под 2,0!. Трябва да го овладеете овреме.
Да дам отчет от прегледа ни в петък.. Нашата крехка девойка е 1600г, а младежът е 1500г. Иначе всичко си им е наред. Плацентите са добре, има достатъчно околоплодна течност, кръвотоци и органи - ок. Шийката също е запазена. За моя албумин, който е 35g/l Сигридов ми каза, че е нормален за този срок на бременността и че би следвало да се вземат мерки ако падне под 30. Иначе изследванията ми са чудесни за момента. Тази седмица трябвад а ходя до болницата да разговаряме с анестезиолога и да ме запланува за секцио. Наближаваме все повече. :D

*
« Отговор #204 -: Май 30, 2009, 15:10:17 pm »
Момичата всичко е наред с прегледа малкия е вече 1600 и е добре !Дай боже да си расте детето и да  устискаме колкото време повече желая на всички!Лек ден :)
*
« Отговор #205 -: Май 30, 2009, 15:32:27 pm »
Браво, isev! Видя ли?  :lol:

Златулка, в ТК ли, при кого те насочи?
Аз се видях с д-р Игов тази седмица. Много симпатичен доктор - млад, нахилен, препоръчан от д-р Сигридов  :) Ако е към него да си спокойна. За оператор си избрах д-р Ташков. При него съм на ЖК и съм много доволна.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #206 -: Май 30, 2009, 17:11:48 pm »
Златулка, в ТК ли, при кого те насочи?
Аз се видях с д-р Игов тази седмица. Много симпатичен доктор - млад, нахилен, препоръчан от д-р Сигридов  :) Ако е към него да си спокойна. За оператор си избрах д-р Ташков. При него съм на ЖК и съм много доволна.
Да, при Игов и да, препоръчан от Сигридов. :D Последния ми препоръча за израждащ (или както там се казва) завеждащата на отделението д-р Григорова. И аз се чудя дали да не е Ташков предвид на четеното за него, но и за Григорова съм чела много добри отзиви. Ще видим.

« Отговор #207 -: Май 30, 2009, 17:22:57 pm »
Злати, Ташков  :balk_50:

lb2f
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #208 -: Май 30, 2009, 17:32:51 pm »
Злати, Ташков  :balk_50:
Абе знам аз от тебе най-вече за него, но ще видим. Да не пристъпвам с предубеждения.
Ама тия твойте сладури стават все по-готини. Целувки.

*
« Отговор #209 -: Май 30, 2009, 20:05:29 pm »
Злати, като скоро родила също подкрепям Джази за д-р Ташков, с единствената резерва, че наблюденията ми са, че е много зает напоследък. Дори докторката, която правеше запис на тоновете /забравих й името/ се пошегува, че сме щяли да го разведем тоя човек - 90 % от времето си прекарвал в болницата :P Това не значи, разбира се, че не получих необходимото внимание. Раждането мина много срокойно и след това идваше да ме види всеки ден. За д-р Григорова не мога да споделя впечатления, но мисля, че щом е завеждащ отделение си има необходимите качества. Желая ти успех в избора и най-щастливата среща с малките сладури!
*
« Отговор #210 -: Май 30, 2009, 20:19:04 pm »
Браво Исев :D!Вече можеш да бъдеш по-спокойна.

Ехей Златулка,то и при вас почна да му се вижда края  :D.Щом ще се оговаряте вече за секциото.Успех в избора!
*
« Отговор #211 -: Май 30, 2009, 21:24:11 pm »
Да момичета малко си поодъхнах но днес пак съм спечена явно бебето ми не е от най-активните ,защото пак не е мърдало много макар, че док ме увери че е добре каза също че 10 пъти на ден трябва да се усеща 8O! :wink:Лека вечер на всички :)
« Последна редакция: Май 30, 2009, 21:27:00 pm от isev »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #212 -: Май 30, 2009, 21:42:44 pm »
Момичета, мерси за мненията за Ташков.
Веси, не се шашкай чак толкова. Аз например малко трудно различавам кое бебе мърда. Даже един ден се бях притеснила, че едното беше много активно, а другото не го усещах. Обаче на последния преглед се оказа, че едното рита някак навътре и дори по време на прегледа не го усещах,а ясно се виждаше, че рита. Та явно посритва другото, което пък от своя страна аз усещам много осезаемо.

« Отговор #213 -: Май 30, 2009, 22:01:26 pm »
Мина и нашия пореден преглед мойте мъжлета вече са станали по 2.500гр. ако си кротуват до следващия преглед  :lol: на 12.06 вече трябва да избираме дата за секциото.Наближава така дългоочаквания цели 10год.момент  :P
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #214 -: Май 30, 2009, 22:14:21 pm »
   :D Привет,момичета!Радвам се на хубавите новини от вас!Имам един въпрос,свързан със така наречените гащи за родилки,които са за еднократна употреба и обикновено са по 5 на брой в кутия.Та,много били удобни за секцио,защото са дълбоки,а и се произвеждат в различни размери.Само,че аз във Варна,не успях никъде да намеря по магазините от тях(уточнявам,че в аптеки не съм питала).Та,знаете ли как да се снабдя с такива?
*
« Отговор #215 -: Май 30, 2009, 23:51:22 pm »
Те и за не секцио са много практички. От Пигис хаус в София си ги набавих, но съм виждала и на други места.
*
« Отговор #216 -: Май 31, 2009, 00:08:37 am »
http://family-bg.com/prX_2512.htm
Баракуда, ето от този сайт можеш да си поръчаш гащите он-лайн. Честно казано на мен изобщо не ми бяха удобни, някак си много широки ми стояха, а рябваше да придържат и превръзка, абе неудобна работа.. Това си е лично мое мнение обаче, момичето, с което бях в стая си ги ползваше и много и допаднаха, даже й подарих моите. Аз си бях взела няколко чифта "бабешки" гащи - дълбоки памучни гащи с ластик, на пазара са по 2 лв. и можеш, дето се вика и за еднократна употреба да си ги ползваш, на мен ми бяха много по-удобни.
« Отговор #217 -: Май 31, 2009, 00:55:32 am »
http://family-bg.com/prX_2512.htm
Аз си бях взела няколко чифта "бабешки" гащи - дълбоки памучни гащи с ластик, на пазара са по 2 лв. и можеш, дето се вика и за еднократна употреба да си ги ползваш, на мен ми бяха много по-удобни.

И аз ползвах "бабешки" гащи  :lol: За след секцио са екстра  :D
« Последна редакция: Май 31, 2009, 00:58:27 am от jazzybaby »

lb2f
*
« Отговор #218 -: Май 31, 2009, 01:09:41 am »
Момичета,а ползвали ли сте колани за след раждане?Дали е добре да се използват?
*
« Отговор #219 -: Май 31, 2009, 11:00:04 am »
Момичета,а ползвали ли сте колани за след раждане?Дали е добре да се използват?
След първото си раждане съм ползвала само ластични гащи и бях много доволна.А колан съм ползвала след коремната операция и пак бях много доволна-много бързо ми се възстановиха мускулите на корема.Сега смятам след раждането пък да си купя колан.