0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #180 -: Май 27, 2009, 17:05:04 pm »
minim, благодаря ти за отговора. Аз така като гледам сме и с два сни разлика с теб значи засега да не се притеснявам. Странното е, че уж хапвам белтъчна храна, но явно не е достатъчна. Утре ще разбера.

Няма място за притеснение..) още повече, че това са и думите на Сигридов /на когото безрезервно вярваме, предполагам всичките му пациентки/.
Аз също бях увеличила белтъчната храна последно време, понеже още от миналия месец го хванах, че е нисък, но явно двете бебоци си оказват влияние....те добре ни "смуча"...) :wink:
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #181 -: Май 27, 2009, 17:14:14 pm »
midge, потърсих за теб две позарбавени и много полезни за мен преди 2 години теми-

*Списък с нужните неща за бебето и майката ЦЪК

*Количките ЦЪК

Много полезни мнения и препоръки събрани на едно място!
 :balk_119:Приятно преглеждане!

Ние ползваме за спане преноиосима кошара.
Митака е на 1г и 6м и е спал само там.
Сгъваш и заминаваш, не заема място след като спре да се употребява.
Допълнително взехме матрак на Магнифлекс.

yahoo_17 Пеше  :welcome:

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #182 -: Май 27, 2009, 18:12:36 pm »
Здравейте и от мен!

Midge,тъкмо щях да ти предложа тези теми и Мишанта ме е изпреварила!

Да споделя и аз:

За спане - взехме креватче, защото ми се струваше по-стабилен вариант. Харесах модел много олекотен, с две нива на височина на решетките, те са двустранни (т.е.може да се размества).Взехме хубаво матраче и от раждането си спи там, струва ми се комфортно.
Имаме и сгъваема кошарка, която използваме при пътуване.Какво ме притесняваше при нея - матрачето, което върви с нея е много тънко, нужно е допълнително, но пък трябва да го пренасяме и него когато тръгнем някъде.Взехме сгъваемо такова, но е вариант за няколо дни - не за постоянно.Докато детето спи на горното ниво - ок, но долното ми се струва много ниско, дори и с допълнителен матрак - явно не е никакъв проблем, но лично на мен ми е дискомфортно аз да спя на по -голяма височина от детето.Повивалниците стават, но на мен ми беше по-удобно на спалнята да я преобличам.
За ваните - имахме ваничка вградена в шкаф - използвахме я много кратко време. Според мен не си струва - другия вариант е по-удачен.
За столчетата - ние бяхме с Чико - много съм доволна.Съгласна съм, че Чиполино не е вариант, особено ако пътувате много. Важна е сигурността!
За количките - според мен е важно:
 - да е възможно най-лека
 - големи гуми (моята е с единични и нямах проблем в снега)
 - да има хубав багажник
 - на моята се върти коша и ми беше удобно
Zlatulka, албумин в кръвта трябва да има, твоят е ок засега. Важно е да няма в урината - това е проблемно!
*
« Отговор #183 -: Май 27, 2009, 18:30:34 pm »
Момичета, златни сте! Много ви благодаря!

mishanta, мерси много. Аз ги изчетох тези, но останаха още въпроси неотговорени, затова така. Благодаря!

Аз бях 100% решила кошара, че и ние сме без детска стая, а и живи и здрави планирам да пътуваме, но в магазина ме наплашиха, че не било ок. Като гледам си е 100% ок.

За столче ще търся по-висок клас. Благодаря!

Поздрави!
*
« Отговор #184 -: Май 28, 2009, 12:56:41 pm »
Да се отчета след вчерашния преглед - вече сме 1590 г. :D /мама я е хранила добре :lol:/   и отново сме с главичката надолу. Баткото отново беше с мен на консултацията и пак помаха на монитора на сестричката си  :D. Кръвното ми беше, обаче много ниско - 85/60, въпреки че се чувствах добре и не го усещах. Още един месец и излизам в така очакваната отпуска, вече нямам търпение, хич не ми се работи вече.

*
« Отговор #185 -: Май 28, 2009, 13:36:00 pm »
Здравейте и от нас! Днес бяхме на ЖК и ни взеха кръв за васерман и секрет за микробиология. От изследванията това което е с отклонение е следното: хемоглобин 105, СУЕ 77 и 2,3 левкоцита в урината ( май това беше). В понеделник ще ме прати акушерката на консултация с хематолог заради хемоглобина. Иначе днес ми е последния работен ден! От утре съм болнични :D. За съжаление доктора го нямаше и трябва пак да ходя за болничния и обменната карта в понеделник. Не съм много наясно като се запиша за раждане там ще ми следят тоновете всяка седмица, а консултацията остава ли си където съм или?
От снощи съм много ревлива - явно ме хваща страх от предстоящите промени :D.
Това е от нас засега. Хубав ден на всички!
*
« Отговор #186 -: Май 28, 2009, 14:29:37 pm »
Добър ден-отчет и от мен :D.Бях само на тонове и да си взема последните изследвания,които се оказаха идеални.Единствено докторката която описа тоновете ме попита кога ще се виждам с моята си док. и аз като й казах в събота ми обяви,че може и по рано да се видим,защото матката ми била много чувствителна 8O.Дано устискам поне до събота,за да се разберем с док...

*
« Отговор #187 -: Май 28, 2009, 17:47:55 pm »
Днес бях на жк и там ми измериха високо кръвно веднага ми връчиха документ за хоспитализация.Утидох и при моя д-р и той ми препоръча да вляза да ме наблюдават.Иначе бебечо си е добре отговаря на 34г.с и тежи 2.300.дано не се наложи да лежа много,че в аг на 8 ет било голяма мизерия.
*
« Отговор #188 -: Май 28, 2009, 18:04:23 pm »
Branka, стискам палци всичко да е наред! Колко високо кръвно ти измериха?
*
« Отговор #189 -: Май 28, 2009, 19:00:10 pm »
Момичета искам да попитам това кръвно усещате ли го ако е по -високо и колко  пъти в месеца пускате урина и пкк сега в по-големите седмици ? И накрая  още един въпрос който ме тормози не е много активно бебчето според мен при вас как е ? :oops: :?
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #190 -: Май 28, 2009, 20:31:26 pm »
Момичета искам да попитам това кръвно усещате ли го ако е по -високо и колко  пъти в месеца пускате урина и пкк сега в по-големите седмици ? И накрая  още един въпрос който ме тормози не е много активно бебчето според мен при вас как е ? :oops: :?
Аз не съм все още в големите месеци,но ако прочетеш написаното на лентичката ти,която е от baby-gaga,ще разбереш защо бебето ти не е много активно!!! :D
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*
« Отговор #191 -: Май 28, 2009, 20:33:42 pm »
Аз не го усещам кога се е покачило.В къщи е нормално като отида в болницата нещо ми става,почва да ми бие сърцето лудо и съответно кръвното е високо.
*
« Отговор #192 -: Май 28, 2009, 21:47:36 pm »
parsi, всичко ще е наред. Ще устискаш!
Miriam, честит болничен!
Branka, по-добре така щом се притесняват!
isev, и аз съм в по-малки седмици, но мисля, че вече бебчето е голямо и му е тясно - това е причината да не е толкова активно.

Аз и въпрос имам. Като си взимам болничния трябва да нося лична амбулаторна карта. Намерих го това чудо в къщи, но няма никакви подписи и печати от личния лекар. Сега си е един тефтер с моите имена само. Трябва ли да има някакви заверки?

Благордаря ви!
*
« Отговор #193 -: Май 28, 2009, 23:15:18 pm »
Мидж,най отпред където ти пише имената и адреса аз имам само един печат на личния лекар-това е.

« Отговор #194 -: Май 29, 2009, 00:50:04 am »

Може и да не усетиш, че ти е високо кръвното, ако имаш отоци и албумин следиш по-често урината, както и мериш кръвното поне 2 пъти дневно. Зависи какво разбираш под не активно. В последните седмици мърдат по-малко защото им е тясно, да кажем 5-10 мърдания на ден. Какво те кара да се притесняваш.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #195 -: Май 29, 2009, 11:18:03 am »
Бранка,стискам палци всичко да е наред.
Мидж,и аз имам печат от личния лекар отпред,на корицата.

Аз усещам бебето доста активно.Но вече не се върти и не рита,а само корема ми се изтумбва ту от едната страна,ту от другата.А когато се изтумби от двете страни едновременно ми се стяга корема и ме боли.Това дали е контракция или е от разтягането на бебето?Някой чувствал ли е нещо подобно?
*
« Отговор #196 -: Май 29, 2009, 11:21:33 am »
Ами притеснено ми е като не го усещам повече от 3-4 часа ,пък и ми се струва слабо и по -малко да мърда от преди,може и да си внушавам .Но пък Ински е права не се бях загледала в лентичката си :oops: верно че сега са по-големи и им е тясно :D,дано днес всичко е наред с прегледаПросто ми се искаше да видя и  при другите момичета как стоят нещата с движенията макар че всяко бебе си е различно :wink:
*
« Отговор #197 -: Май 29, 2009, 11:37:37 am »
Исев,не се притеснявай!Нормално е да го усешташ по-слабо.Пък и 3-4 часа си поспива сигурно бебчето  :D.
*
« Отговор #198 -: Май 29, 2009, 12:51:22 pm »
Да може и така да е , но четох тука в една друга тема, че мацката не усещала 2 часа бебчето и посред нощ отишла да го гледат на ехо по  спешност 8O, затова се панирах това е страшен филм 8O
*
« Отговор #199 -: Май 29, 2009, 12:59:06 pm »
parsi, elliq, благодаря ви! Ще отида да ми сложи печат личната.

isev, няколко часа да не го усещаш е нормално, пък и щом днес си на преглед ще се успокоиш.

elliq, аз съм в по-малки седмици, но д-р Сигридов каза, че това изтумбване не е контракция, а си е реакция на матката на по-силни удари от бебчо. При мен е ту от едната, ту от другата страна не е едновременно от двете, обаче.

Поздрави!