0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #160 -: Май 26, 2009, 12:32:30 pm »
Баракуда,благодаря ти за пожеланието,но викам да поизчакаме още малко  :P,има време до раждането.А за отичането-това за бананите за пръв път го чувам,ще пробвам.Аз съм с ужасно отекли крака и до тук нищо не ми е помогнало.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #161 -: Май 26, 2009, 13:17:46 pm »
Добре дошли на всички  новобременелки.  :D
Peshek, теб ми е особено драго да те видя най-сетне.
Пожелавам на всички ви лека и безпроблемна бременност до края и здрави и сладки бебета.
Елия, ми то не останало вече. :D Айде стискай още някоя и друга седмица. Иначе много добре растете и щом и ремонта е готов, значи вече всичко е наред. Сега почивай малко и си чакай.  :D
Аз вече се чувствам като пълнена пуйка. Но иначе нямам никакви оплаквания и сме добре. След два дни сме и на преглед и ще докладвам. Напоследък много хора около мен се оказаха бременни и съм много щастлива. :D

*
« Отговор #162 -: Май 26, 2009, 13:18:03 pm »
Хайде честито на новите бъдещи мами - svetla, 5ja i peshek! :welcome_1: :bighug:
Много е хубаво като завалят добрите новини! На наближаващите СРЕЩАТА с малкото/ите съкорище/ща, пожелавам леко раждане!
Ние сме добре - в четвъртък ще ходим да си вземем болничния и документи някакви за болницата. В петък ще се запишем сигурно при доктор Киров от Тина Киркова. Чакаме и резултати от кръв и урина в четвъртък. С TSH и FT4 хормоните всичко е наред, продължавам да пия Л-Тироксина и ще се видим преди раждането още веднъж с д-р Начев, за да ме инструктира как да процедирам.
Относно подуването на краката - и аз съм така откакто се затопли времето. Засега не съм ги мазала с нищо - вечер ги вдигам нависоко като се прибера от работа. НО има едно кремче на марката на която ми е крема против стрии. БЯха ми дали мостра и е страхотно - с ментол. Мисля да си го купя. Не мога да я запомня тази марка - Mattern care или нещо такова - бяло шишенце с розов кант от едната страна.
Хайде стига съм досаждала. Приятен ден на всички! :D
*
« Отговор #163 -: Май 26, 2009, 13:50:10 pm »
Моите крака започнаха да оттичат като влязох в 8 месец.Помага ми единствено вдигането на високо и вечер ги топя в хладка водичка преди да си легна.

*
« Отговор #164 -: Май 26, 2009, 14:33:18 pm »
Не мога да я запомня тази марка - Mattern care или нещо такова - бяло шишенце с розов кант от едната страна.

И аз имах предвид същото кремче. Предния път го ползвах и бях доволна, лека ментов аромат, лесно за нанасяне, нямах оплаквания, но това може и на зимния сезон да се е дължало...
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #165 -: Май 26, 2009, 16:17:14 pm »
Здравейте мами!Добре дошли на новите бременни мами!Пожелавам ви лека и безпроблемна до края!Честито и на мамите,които са разбрали пола на бебчето!Много леко раждане на момичета,на които им е наближил момента!
*
« Отговор #166 -: Май 26, 2009, 16:27:09 pm »
Я си признайте, има ли някой на преглед при Сигридов в четвъртък сутринта? :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #167 -: Май 26, 2009, 18:10:33 pm »
Я си признайте, има ли някой на преглед при Сигридов в четвъртък сутринта? :D
Аз съм в четвъртък, но чак за 18 часа. :(

*
« Отговор #168 -: Май 26, 2009, 18:42:13 pm »
Добре дошли и от мен на новите бремелинки svetla, 5ja i peshek :D! Леко бременеене :D!

mercy
, всеки ден поглеждам дали има хубави новини от теб, че то не остана :D.

Аз утре съм на преглед и нямам търпение да разбера колко сме пораснали :D. Преди месец бяхме 1033 грама, та да видим сега колко сме станали. Утре ще докладвам  :wink:.

*
« Отговор #169 -: Май 26, 2009, 20:11:16 pm »
Здравейте, бъдещи майчета!
Тъй като си имаме много бременни за втори, път реших да питам опитните, вместо да откривам топлата вода  :lol: Кажете какво ползвате и дали сте доволни: кошара или дървено креватче; какво матраче; какво марка и вид количка; има ли някакви тънкости при кошчетата за кола (даже незнам така ли се казват); повивалниците, които са на кошарите стават ли за нещо; комплектите с ваничка и повивалник удобни ли са и други практични съвети за пазаруването в началото?
До тук са ме посъветвали количката да е с по-големи колела, да са единични, да има възможност да се обръща коша или дръжката, но кое от двете е по-добре да се върти не ми е ясно  :ask: , да е по-лека по възможност. Вие какво ще кажете?

На всички леко и спокойно бременуване! На приближилите финала леко раждане!
« Последна редакция: Май 26, 2009, 20:15:32 pm от midge »
*
« Отговор #170 -: Май 26, 2009, 21:31:27 pm »
mercy[/b], всеки ден поглеждам дали има хубави новини от теб, че то не остана :D.

Все още и аз очаквам големия ден и се чудя кога ли ще е.Е,когато бебчо реши.
*
« Отговор #171 -: Май 27, 2009, 10:18:49 am »
Момичета гледам, че доста от вас посещават д-р Сигридов. Бихте ли ми казали къде преглежда той?
*
« Отговор #172 -: Май 27, 2009, 12:05:14 pm »
Mercy, леко раждане, че съвсем не останало!
midge , нашата кошарка е дървена, след време може да стане на юношеско легло (така ги водят). Матрачето ни е от Хепи дриймс, бебешко, по поръчка за 1 седмица е готово. Питането ти за столчето за кола зависи от количката, споменала си, че искаш кошчето да се обръща. Т.нар зимно или кошче за новородено така или иначе си гледа към майката, а ако има опция да се поставя и кошница за кола вместо зимен кош, тя може да гледа напред или назад, според възрастта. Обикновено моделите с колички, имащи опция за поставяне на зимен кош и такъв за автомобил се водят 3 в 1.
Нашият модел е Пег Перего, 4 колела, малки, двойни, но не съм имала проблеми.
*
« Отговор #173 -: Май 27, 2009, 12:39:42 pm »
При нас леглата са 3. Започнахме с дървена люлка - изключително удобна и комфортна за бебе. Използвахме до 4.5 м., после Калоян започна сам да се изправя вътре и веднага сменихме. Сложихме го в дървено креватче. Изкара до 9 м. и нещо го изплаши. :? Сега не иска да легне там въобще. Спи си в кошарата за път.
Матрак за леглото купихме от Магнифлекс.
Аз лично много държа на кошницата за кола, защото пътуваме често и ми е важна сигурността.
Бебето има смисъл да е обърнато към майката в количката само, докато не седи. После любопитството към света надделява. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #174 -: Май 27, 2009, 13:38:52 pm »
Благодар ви White, ani4ka!

White, гледам, че Калоян е на 1 и 3м, да ти е жив и здрав, значи кошарата става още. Вчера ми обясняваха в един магазин, че до към годинка ставали кошарите и после трябвало да се сменя отново леглото. Разбирам, че зависи и от кг. на детето, но зависело и от това да може сам да излиза и влиза - така ли е? Влизане и излизане през ципа отстрани ли става?
При кошниците има ли тънкости, гледах на Чиполино моделите - видяха ми се много като столче (не е легнало бебето), а се водят от 0 месеца, коланите не се свалат - още като е новородено ли се връзва с коланите?
Уф голям съм индианец  :oops:

ani4ka, благодаря за инфото за колелета.

Kylie, в клиника Надежда е доктора, но до колкото знам работи само с пациентки на клиниката.
« Последна редакция: Май 27, 2009, 13:43:25 pm от midge »
*
« Отговор #175 -: Май 27, 2009, 14:13:45 pm »
Честито на новите бременелки, леки месеци до срещата с бебчетата! Peshek, на теб най-много ти се радвам и ти пожелавам най-прекрасното бебе което да сложиш на "зачатско" календарче за Коледа!

midge, Ели е почти на година и 8 месеца и спи в кошара за път и ще спи там още дълго или поне докато се научи да спи на една посока. Малкия също спи в кошара. За мен са по удобни, защото имаме навика да пътуваме доста и така само сгъваме, товарим и заминаваме, на море, на планина, при бабите... А и нямаме детска стая и докато дойде момента да преустроим спалнята, така ни е по удобно.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #176 -: Май 27, 2009, 14:23:41 pm »
White, гледам, че Калоян е на 1 и 3м, да ти е жив и здрав, значи кошарата става още. Вчера ми обясняваха в един магазин, че до към годинка ставали кошарите и после трябвало да се сменя отново леглото. Разбирам, че зависи и от кг. на детето, но зависело и от това да може сам да излиза и влиза - така ли е? Влизане и излизане през ципа отстрани ли става?
При кошниците има ли тънкости, гледах на Чиполино моделите - видяха ми се много като столче (не е легнало бебето), а се водят от 0 месеца, коланите не се свалат - още като е новородено ли се връзва с коланите?
При нас излизането от кошарата става с рев. Събужда се, ревва и мама отива да го вземе. Иначе сам може да прескочи на спалнята, но не проявава интерес. Нашата кошара няма ципове.
Кошниците за кола са почти идентични като форма. Бебето се връзва с коланите на кошницата, а самата кошница се връзва с коланите на колата. Лично мое мнение - Чиполино не е марка за кошница.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #177 -: Май 27, 2009, 14:24:09 pm »
Kylie, д-р Сигридов преглежда в клиника Малинов, но само пациентки на Стаменов и Персенска. Просто е претрупан от ранюбота.

Мацки, я помагайте малко, моля ви. Знам, че не е добре да имаш албумин в кръвта, но не знам дали е лошо само да си над горна референтна стойност или и под долна не е добре. :ask: Моят албумин е 35 при реф. ст-сти 38-51 g/l.

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #178 -: Май 27, 2009, 14:47:36 pm »
,
Мацки, я помагайте малко, моля ви. Знам, че не е добре да имаш албумин в кръвта, но не знам дали е лошо само да си над горна референтна стойност или и под долна не е добре. :ask: Моят албумин е 35 при реф. ст-сти 38-51 g/l.

Злати
и моят албумин е толкова...не е лошо да го има, нормално е...
Вчера бях при Сигридов и той каза, че за сега е добре, важното е да не падне под 30. Ако това се случи, се започва с хранителни добавки. Иначе ти можеш да се опиташ да го вдигнеш малко с приема на повече белтъчна храна - кисело мляко, яйца, сирене и т.н.
Споко, за сега си добре!  :wink:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #179 -: Май 27, 2009, 16:28:05 pm »
minim, благодаря ти за отговора. Аз така като гледам сме и с два сни разлика с теб значи засега да не се притеснявам. Странното е, че уж хапвам белтъчна храна, но явно не е достатъчна. Утре ще разбера.