0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #120 -: Май 21, 2009, 17:46:20 pm »
 :D Привет и от нас!Днес бях на преглед при любимия д-р Александров.Бебчо си отговаря на седмиците(28 г.с.) и тежи 1,270 кг.Пу!Пу!Плацентата е ок и за сега се движим в норма.Поговорихме за планувано секцио и се разбрахме,датата да е около и приблизително две седмици преди термин.Дано устискам до тогава,а това ще рече до края на юли (термина ми е 13 август).

isev,относно мърдането на бебчето,не се шашкай изобщо.Моето бебче въпреки ,че го усетих рано в 16.4 г.с. е подвижно сутрин,късно вечер и рядко през деня.Питах доктора,защо не рита постоянно(щото от прочетеното тука,останах с впечатление,че бебетата много ритат и са подвижни по всяко време на деня),отговора беше:"Зависи майката как се чувства.Ако е спокойна и бебето е спокойно.Пък и 90 % от времето бебчето е нормално да спи.Така че ,isev ,твоето бебче е спокойно и не се тревожи.Всичко е наред!
:D
*
« Отговор #121 -: Май 21, 2009, 20:21:25 pm »
Благодаря Баракудка, на моменти ми става притеснително затова питам щото не са му и много силни движенията  , а нали се очаква в тия месеци вече почти 8  да е по силно :?Дано всичко е наред :)
Момичета някой знае ли защо от 2 дни лентичката ми не се появява? 8O
*
« Отговор #122 -: Май 21, 2009, 20:34:34 pm »
Привет и от мен :wink:

Утре ще си взема резултатите и ще пиша как са.
Но сега друго ме тормози.  :ask: БХС :ask:. Това ми е първият и нямам идея как протича и незнам какво да очаквам. Може ли някой който е минал през това да ми обясни за какво става въпрос. Благодаря ви предварително. Незнам до колко това има значение, но както казах това ще е първият в 12г.с.

Пожелавам ви прохлада :wink:

*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #123 -: Май 21, 2009, 22:59:49 pm »
Привет и от мен :wink:

Утре ще си взема резултатите и ще пиша как са.
Но сега друго ме тормози.  :ask: БХС :ask:. Това ми е първият и нямам идея как протича и незнам какво да очаквам. Може ли някой който е минал през това да ми обясни за какво става въпрос. Благодаря ви предварително. Незнам до колко това има значение, но както казах това ще е първият в 12г.с.

Пожелавам ви прохлада :wink:
Здравей,аз миналата сряда ходих на БХС,няма нищо страшно,сега ще ти обясна:Отиваш в Майчин дом на 14 етаж(аз правих моя БХС в 17г.с),значи по принцип гинекологът ти трябва да направи снимка на главата на бебето(много е важно гинекологът ти да е добър специалист,защото от тази снимка зависи точността на изследването),а ако нямаш снимка можеш да си направиш такава в Майчин дом на 2ри етаж(имай предвид,че снимката трябва да е направена не по-късно от 2ва дни преди да отидеш да ти вземат кръв,тъй като има вероятност да не ти приемат снимката и да те изпратят да правиш нова).На 14ти етаж първо влизаш в 1на приемна,там си даваш снимката на бебето и ти попълват заявление за БХС,след това трябва да платиш на касата,която се намира на 1ия етаж сумата от 42лв. и чак тогава ти вземат кръв,резултатите са готови след 3 работни дни,можеш да ги провериш и в интернет,но за препоръчване е да си ги вземеш лично,тъй като имаш и консултация с генетик.Успех!!! :D
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
« Отговор #124 -: Май 21, 2009, 23:26:51 pm »
Баракуда, страхотно че бебчо се развива точно в норма.
Момичета аз се записах на ЖК , направиха ми първите изследвания,всичко е ок.Другата седмица ще ходя при док.Александров той да си ме види пак.Мисля да ходя на БХС в 15 седмица, тук във Варна се ходело в Терапията поне така разбрах.Питах за ранна в 11-13 седмица ,но ми казаха че между 15-17 седмица било най- добре.
Isev ако лентичката ти е била от http://pregnancy.baby-gaga.com/ има нещо проблем със сайта им и моята изчезна и сложих друга.
.

*
« Отговор #125 -: Май 22, 2009, 01:08:40 am »
Мисля да ходя на БХС в 15 седмица, тук във Варна се ходело в Терапията поне така разбрах.Питах за ранна в 11-13 седмица ,но ми казаха че между 15-17 седмица било най- добре.

Напротив, тогава резултатите са по-малко точни отколкото ранния скрининг  11-13г.с. Във варненския Майчин дом го правят на всички следящи се там бременни, та моя приятелка, съвсем наскоро изживя невероятен ужас, защото точно този БХС в 16г.с. излезе много лош резултат, момичето посети първо д-р Александров, въпреки, че не е негвова пациентка, той й каза, че не вижда нещо нередно и също така, че поне по две жени на ден го търсели за преглед с лош резултат от БХС. Доктора все пак й препоръчал д-р Димитрова от София, всички знаят коя е! Като от Майчин дом Варна я пращат в София при Мазнейкова, отива тя и при двете и при доц. Томова също, накрая и при проф. Кременски, лекарите са на мнение, че бебето й е нормално, а самият професор й е казал, че теста в тази седмица на бременността е по-неточен от по-ранния.
Мисля, че тук в сайта имаше публикувана от Мели статия, точно по този въпрос, тъй че потърси първо и се информирайте, за да не изпаднете в подобни ситуации. Също така Кременски казва, че както може да е фалшив положителният резултат от БХС, така може да е фалшив и отрицателният!
Дано да съм била полезна.
Успех на всички!
*
« Отговор #126 -: Май 22, 2009, 10:55:39 am »
inski, благодаря ти за изчерпателния отговор.Проблемът е там че мойта гинеколожка мепрати при др. Цанкова МЦ Св. Панталеймон. И тъй като незнаех каква е процидурата, вече съм си записала час при нея. Но незнам дали тя ще мери главичката или трябва да ида предварително на друго място.
Много моля ако някой е ходил при др. Цанкова МЦ Св. Панталеймон за БХС, нека да пише.

Много ви благодаря :bighug:

*

baracuda

• 5348
« Отговор #127 -: Май 22, 2009, 12:13:02 pm »
...Напротив, тогава резултатите са по-малко точни отколкото ранния скрининг  11-13г.с.. та моя приятелка, съвсем наскоро изживя невероятен ужас, защото точно този БХС в 16г.с. излезе много лош резултат...тъй че потърси първо и се информирайте, за да не изпаднете в подобни ситуации. Също така Кременски казва, че както може да е фалшив положителният резултат от БХС, така може да е фалшив и отрицателният!
Дано да съм била полезна.

Колко си права,Гали!За съжаление и моят БХС е по-късен...абе гаранция никаква няма. :(
*
« Отговор #128 -: Май 22, 2009, 12:31:23 pm »
Момичета на мен Димитрова ми каза ,че Даун не може да се види на ехо ,затова ако има съмнение на биохимичния скрининг ,се прави амниоцентеза.Това е най-достоверното :?
*
« Отговор #129 -: Май 22, 2009, 13:25:24 pm »
Момичета на мен Димитрова ми каза ,че Даун не може да се види на ехо ,затова ако има съмнение на биохимичния скрининг ,се прави амниоцентеза.Това е най-достоверното :?

Аз доколкото знам на ехо се въждат някой признаци за Даун, като липса на носна кост и други такива да не влизам в подробности. Аз също бях с лош първи БХС, защото на ехо не ми измериха правилно НТ. В последствие всичко се оказа наред, както и втория БХС.
*
« Отговор #130 -: Май 22, 2009, 15:25:04 pm »
На ФМ може само да се предположи наличието на някакви отклонения. Аз бях с много лош БХС и изживях голям ужас,но след амниоцентезата се оказа, че всичко е наред. Тогава разбрах, че на БХС често излизат фалшиви резултати, защото не дава диагноза, а вероятност.
*
« Отговор #131 -: Май 22, 2009, 15:25:21 pm »
Здравейте, момичета!

Ще се престраша да се запиша отново в темата на бременните.
Дълго не съм писала във форума, но се опитвах да следя новините :D
Та, за  втори път ми се случи така желаното и за втори път по изненадващ начин :D
След дълги години борба с мъжки стерилитет, през 2007 забременях спонтанно на 35 години малко след операцията на съпруга ми от варикоцеле и малко преди плануваната процедура.Сега имаме прекрасна дъщеря на 1 година и 2 месеца.
Скоро разбрах, че отново съм бременна спонтанно, а бяхме планували процедура за края на годината, тъй като се оказа, че показателите от спермограмата не са се подобрили през изминалото време.
Радвам се, че отново ще бъда сред вас, направи ми впечатление, че част от момичетата, с които бяхме бременни предишния път отново имат лентички :D
Ще се радвам да споделяме миговете от оставащите месеци!
Желая леки и прекрасни бременни месеци на всички!
« Последна редакция: Май 22, 2009, 15:26:58 pm от Lina2 »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #132 -: Май 22, 2009, 15:32:20 pm »
Подкрепям написаното от St!

Подобно преживяване имаше и моя близка.
Лошо снети показатели на бебето в МД София, дадоха много висок риск при БХС.
Повтори изследването след като я прегледа доц.Томова, която бе на мнение,
че бебето е без проблем.
Тя взе размерите на бебето и втория БХС показа разлика в резултата от земята до небето.
А взимането на кръв за БХС би трябвало да се направи или същия ден или най-късно на следващия след ехогравския преглед!

Аз правих ранен преди няколко седмици, при мен също имаше грешка.
Д-р Димитрова стриктно бе описала че бременноста ми е след замразен ЕТ.
Но преглеждащите показанията не са забелязали това и не са съотнели
възрастта ми към момента на зачеването, а са записали сегашната ми възраст.
Правих консултация с проф.Кременски който ми обясни,
че в този случай риска би бил още по-нисък.

« Последна редакция: Май 22, 2009, 15:34:05 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #133 -: Май 22, 2009, 15:34:21 pm »
Честита втора Изненада, Лина. Кееееееееееееф. Нека да има... :D
Мercy, гледам лентичката ти скоро ще се изчерпа. Леко, бързо, безболезнено и безпроблемно раждане ти желая. Здравото бебе е задължително. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #134 -: Май 22, 2009, 16:16:41 pm »
Май аз съм единствената, която не си е правила БХС  :oops:. Моя доктор ми каза да си преценя, но че в моя случай не е задължително. Като ходих на ФМ в 21 г.с. при д-р Марков, той гледа костицата на носа и всичко си беше наред.

Лина, това наистина е голямо щастие! :D Понякога май наистина се получава точно, когато човек планува процедура и хоп - късмет  :D. И аз ти пожелавам леко бременеене и сладко здраво бебче! :D

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #135 -: Май 22, 2009, 17:04:29 pm »
Честито :flower:Мамо Лине!
Леки и безпроблемни оставащи месеци до финала!
А после, още едно детенце като  :sunshine:!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

baracuda

• 5348
« Отговор #136 -: Май 22, 2009, 18:42:23 pm »
  Lina2,добре дошла!Лека и безпроблемна до края! :goodluck:

Мercy,желая ти много късмет!Леко раждане и здраво бебче!
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #137 -: Май 22, 2009, 19:36:05 pm »
Аз да попитам, има ли някоя от вас с болки в кръста? От 8 г.с. съм така. Като походя малко или седя дълго време, направо не мога да стана. Днес даже ми изтръпна целият кръст. Пих но-шпа, но няма съществено подобрение, което според сигридов означава, че е кръст, а не контракции. Много ми пречи обаче да се грижа за Малчо. :(

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #138 -: Май 22, 2009, 19:42:51 pm »
Благодаря на всички за добрите пожелания и топлото посрещане!

White, и аз имам подобен проблем, в началото мислех, че са контракции и се ужасих, че много рано ме почнаха. И аз направих "теста" с н0-шпа - оказа се, че не са контракции. Доктора ми обясни, че се дължи на разтягането на сакро-илиачните и кокцигеалните връзки, които държат матката и ще отшуми след като тя излезе от малкия таз.
Ние сме с еднакъв термин гледам, а и големите дечица са с 1 месец разлика :D
Живот и здраве ще обменяме опит и как се гледат дечица с толкова малка разлика заедно с другите мами, които са минали по този път.
Имам един въпрос - как се справяте с малките дечица и по -точно с вдигането? АЗ малко се притеснявам, защото тя е 11,5 кг, ходи доста стабилно, но иска да я поносвам. А и не само това - няма как да я слагам в леглото иначе, по стълбите...Аз съм сама снея по цял ден и няма кой да ме отмени в това отношение - а и ми е жал да отказвам да вдигна детенце..
« Последна редакция: Май 22, 2009, 19:48:39 pm от Lina2 »
*

baracuda

• 5348
« Отговор #139 -: Май 22, 2009, 20:24:44 pm »
Аз да попитам, има ли някоя от вас с болки в кръста? От 8 г.с. съм така. Като походя малко или седя дълго време, направо не мога да стана.

White,аз съм така от самото начало,не се тревожи,от разтягане е.