0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #80 -: Май 16, 2009, 14:49:08 pm »
Здравейте момичета. Дойде време и аз да ви се представя, да се запознаем. Досега само ви четях общо взето редвно, но сега имам проблем и искам да чуя и вашето мнение. Бременна съм след ин витро. Трето. След първото, бременна с две бебета - направих аборт в 16г.с.изведнъж пълно разкритие, падна тапата, обилен кръвоизлив.Казаха при втора бременност - серклаж. След втората процедура - бременност с един плод. Д-р Александров - категорично против серклаж - принципно го смята за остарял, доц. Маркова се нави да ме остави без само защото бебето беше едно. Издържах лежейки до 30 г.с. На 32 и един ден ми се пукна водата. Сега проблемът е че отново имам скъсяване на шийката с около 2,5см за 2 седмици. А още е доста рано. В момента дължината на шийката е 3,9 см.Лекарят, който ми води ЖК ми каза да се обадя във Варна и да им кажа. И не знам какво да правя. Ще звъня на д-р Александров, но като знам принципното му отношение... Видях, че Aubergineе със серклаж... На каква дължина на шийката го направиха?
*

Aubergine

« Отговор #81 -: Май 16, 2009, 16:06:07 pm »
Altevs, дължината на шийката ми беше 2,50 см, като скъсяването настъпи много динамично - за 4 дни от 3,14 стана 2,53 и същият ден влязох в болница. В 15 г.с.
Остарял или не метод - благодарение на него съм в тези седмици. Отвътре шийката ми е изцяло отворена и се крепя само на конеца.
Не съм имала възпаление досега, микробиологията ми е чиста, дори гъби нямам. /Това в опозиция на мнението, че серклажът е инкубатор за инфекции/.
На твое място не бих се поколебала и бих настоявала за превантивен серклаж.
Успех каквото и да решиш.

« Отговор #82 -: Май 16, 2009, 16:45:38 pm »
Aubergine, благодаря ти за бързия отговор :bighug: Преди малко говорих с докт. и естествено точно това очаквах да чуя. В никакъв случай, че не вижда нужда при мен в момента от серклаж, нали сме изкарали безпроблемно втората бременност.... Вкл. и това - че серклажа допълнително може да внесе инфекция....
Решихме да изчакаме още две седмици, през които с минимум двигателна активност и после да видим дали скъсяването продължава. Но му казах, че все пак ако рискът без серклаж е по-голям от този след като го направим - абсолютно ще настоявам за серклаж. Надявам се че няма да е късно. Тогава ще съм 16-17седм.
Направо не знам какво да правя

*
« Отговор #83 -: Май 18, 2009, 11:06:33 am »
Добро утро.
Отчитам се за прегледа в събота:
Обективно състояние: Об. - 91, Ф. - 10, Т - 68,5
RR - 110/70, Ръст - 160
Външна пелвиметрия - 27/29/32/20
Гин. ст. - ВПО на нераждала
     Вл. - Нормално, дълбоко, широко
     СС - затворен
     Матка - увеличена, колкото мл 3
     Аднекси - б.о.

УЗИ - един жив ембрион CRL - 32.3 - 10.0г.с. БПД 13.3 - 10.0г.с.
Днес дадох кръв и урина и в петък ще са готови рерултатите.
Док Живкожа каза ,че всичко е наред. Бебо вече изглежда като човече  :D.
« Последна редакция: Май 18, 2009, 11:09:43 am от biby21 »

« Отговор #84 -: Май 18, 2009, 22:15:43 pm »
biby 21 радвам се че всичко е минало добре
а когато почнеш да го осещаш как рита и мърда :wink:
*
« Отговор #85 -: Май 19, 2009, 08:55:01 am »
Лора, нямам търпение за това.  :jump12:

*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #86 -: Май 19, 2009, 12:20:04 pm »
Здравейте,пуснах подобна тема,но в друг раздел на форума и тъй като не получих никакъв отговор се надявам тук някой да може да сподели с мен от личния си опит.Така,става въпрос за токсоплазмоза по време на бременност,навсякъде където прочетох по тази тема пишеше колко е опасно да хванеш токсоплазмоза по време на бременността,но никъде не пишеше какво се случва,ако наистина се установи,че гадната бактерия е активна.При мен се установи наличие на токсоплазмоза,но другите изследвания,които се наложи да направя(за да се разбере дали е стара или нова инфекция),ще станат чак в четвъртък,а дотогава просто не ми се мисли!Моля,някой ако има подобни терзаниа или вече е минал по този път,нека сподели с мен!Благодаря ви!!!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*
« Отговор #87 -: Май 19, 2009, 12:22:08 pm »
Здравейте , искам да попитам момичетата които са пили Хип натал наистина ли плода нараства повече от тях ,аз сега не съм пила никакви витамини  само фолиева киселина но пък бебче все е с една седмица назад от самото намало и ми се иска да си расте повечко та затова се чудя сега да ги пия ли тези витамини ?
Мириам ти пита ли Димитрова дали да пиеш витамини?Благодаря :wink:
*
« Отговор #88 -: Май 19, 2009, 12:33:33 pm »
здравей isev, попитах специално Д-р Димитрова и та каза, че по принцип те (клиниката) не препоръчват и не изписват витамини. Но ако искам по собствено желание може да ми препоръча какви да си купя. Започнах да пия желязо заради хемоглобина 110. Защо не попиташ доктора си за неговото мнем=ние по въпроса?
*
« Отговор #89 -: Май 19, 2009, 12:50:23 pm »
isev моя док също не ми предписа витамини незнам защо, но понеже на последната ми кръвна картина хемоглобина ми е почнал да пада и аз си назначих витаминчета, като си взех на Хип натал. От теб разбирам, че плода нараствал повече от тях  :ask:
Аз да попитам кръвната картина на какъв период се прави?
*
« Отговор #90 -: Май 19, 2009, 13:27:17 pm »
http://biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm
По принцип кръвна картина се прави по един път на първи и втори триместър и два пъти през третия, но все пак си е индивидуално и може да се налага и по-често. На мен досега два пъти са ми взимали кръв и 3 пъти урина.
« Последна редакция: Май 19, 2009, 13:32:08 pm от nincho »

*
« Отговор #91 -: Май 19, 2009, 13:33:33 pm »
nincho благодаря за инфото, на мен 3 пъти ПКК и 2 пъти урина. В четвъртък съм на ЖК и ще поразпитам. Мерси и за табличката сега ще и метна едно око ;)
*
« Отговор #92 -: Май 19, 2009, 13:49:56 pm »
Здравейте , искам да попитам момичетата които са пили Хип натал наистина ли плода нараства повече от тях
Аз пиех Хип натал в последните 2 месеца от първата бременност. Детенце си вървеше през цялото време 1 седмица назад бедро и 1 седмица напред главичка. Нищо не се промени. роди се 3000 гр и 52 см. Аз се чувствах прекрасно от витамините и не съм качвала нищо драстично. Бях +11 кг на финала.
За Матерната имам наблюдения от приятелки, че наистина води до качване на кила.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #93 -: Май 19, 2009, 14:08:07 pm »
Пила съм и Центрум, и GNC, и ХИПП - нито аз, нито бебето сме имали отклонения - аз от 53 стигнах до 68 кг, бебето се роди 2930гр...
*
« Отговор #94 -: Май 19, 2009, 15:47:07 pm »
Благодаря моето бебче е назад с една седмица от самото начало  и ме притесни това че Димитрова го води еутрофично което ще рече, че е по малко но се равива добре и ми се искаше да наваксва, но сега разбирам че тези ехографи не дават точна представа за кг на бебе а и 3 кг както казва Уайт си е съвсем нормално! :wink:В коя седмица роди Уайт?
*
« Отговор #95 -: Май 19, 2009, 16:00:27 pm »
В коя седмица роди Уайт?
3 дни след термин. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #96 -: Май 19, 2009, 16:52:05 pm »
Уайт ти нормално ли ражда?
*
« Отговор #97 -: Май 19, 2009, 17:09:43 pm »
Уайт ти нормално ли ражда?
Такава ми беше идеята, но се наложи секцио по спешност. Оказа се, че пъпната връв е вързана на възел и като ми пуснаха системата с окситоцин, изгубихме тоновете на бебе и ...

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: бременност в 4 та седмица моля за помощ
« Отговор #98 -: Май 19, 2009, 19:10:30 pm »
И аз бих те посъветвала да посетиш доктор.Това не е шега работа, със съвети нестава :(.Желая ти успех и ти стискам палци всичко да е ОК :)
*
« Отговор #99 -: Май 19, 2009, 19:24:23 pm »
Момичета,здравейте.Да питам тези горе-долу като в моите седмици как сте с контракцийте?Аз от 2-3 дни имам доста,вярно не са болезнени,а само неприятното втвърдяване на корема но много се шашкам-рано ми е още :?.Гледам да почивам повече,но немога и все да лежа.