0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #60 -: Май 14, 2009, 19:04:06 pm »
Момичета аз сигурно ще стана досадна с тия болнични ама немога да разбера след като казват 90% от заплатата,защо на моя приятелка при 1500лв. заплата са й изплатили вчера 730лв. 8O

*
« Отговор #61 -: Май 14, 2009, 19:39:09 pm »
parsi, до колкото съм запозната, от НОИ изплащат болничните на месечна база т.е. ако имаш болничен от 15,04 до 14,05 ще ти преведат сумата на два пъти - за април и за май. Дано се включат и счетоводителите, че аз не съм про.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #62 -: Май 14, 2009, 19:40:24 pm »
Да ви питам и друго, на някоя от вас вие ли й се свят без да има ниско кръвно, желязо или кръвна захар. Изследвала съм всичко и е наред, а понякога като ми прилошее, мъжът ми вади апарата за кръвно и ми го мери - оказва се в съвсем нормални граници. А аз едва гледам.

И на мен ми се случва това - изпотяване, прилошаване, ръцете ми изтръпват, причернява ми, пребледняване...
казаха ми, че рязко пада кръвната захар и за това е хубаво да имаш нещо сладко в чантата...в такъв момент един шоколадов бонбон върши чудеса...но определено не е от кръвното. Иначе и аз по принцип съм с ниско...90/60...
*
« Отговор #63 -: Май 14, 2009, 19:40:55 pm »
smile76, явно става въпрос за проблем с оросяването. Знам, че виенето на свят е свързано с недостиг на кислород до мозъка. Питай доктор все пак  :wink:.
« Последна редакция: Май 14, 2009, 19:43:07 pm от nincho »

*
« Отговор #64 -: Май 14, 2009, 19:48:09 pm »
Parsi, и на мен скоро ми изплатиха един болничен, който беше за последните два дни от април и първите на май. И аз се учудих защо толкова малко пари са ми превели, а то защото това е било само за двата дни на април, останалите чак края на този месец ще си ги получа. Казано на кратко, щом болничния обхваща период от два различни месеца, тогава на два пъти го изплащат.

« Отговор #65 -: Май 14, 2009, 19:48:39 pm »
parsi,има една уточнение ,което много хора пропускат,а именно  90% от брутното,ограничено до нетното,т.е. ако 90 % от осигурителният доход е по-висок от чистото възнаграждение ,се взема по-малката сума .
90 % (ОД1+ОД2+ОД3.....до 0Д12/РД1+РД2+РД3.......до РД12)
Където од -осигурителен доход РД-работни дни .
Прави се сравнение и обезщетението се изчислява на база по-малката от двете суми.
Пък и НОИ превежда парите отделно за всеки месец,както ти е споменала midge.
дано да си разбрала нещо. :lol:,щото не мога да обяснявам...

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #66 -: Май 14, 2009, 20:18:01 pm »
Smile 76,благодаря ти за отговора :)!Аз ходих док да ме види по-обстойно и кървенето определено не беше от бременността.Сака си беше идеално залепен,с шийката също не се видя проблем.Това кървене съвпада с датата на цикъла ми и подсилено от Фраксипарина,най-вероятно това е причината.За плацента нищо не каза,но аз също знам,че това е възможна причина.Както и да е ,важното е че няма повод за притеснение :D

*
« Отговор #67 -: Май 14, 2009, 20:23:08 pm »
За прилошаването и на мен ми се е случвало да ме облеят топли вълни и да ми се подгънат крачетата ,но не е от кръвното определено.
За кървенето и аз прокървих във началото ,но всичко беше ок .Явно около цикъла се отбелязва по някъкъв начин. :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #68 -: Май 14, 2009, 22:06:07 pm »
Злати, какво е Геника?

Ами това е лабораторията, в която Сигридов праща секретите за изследване за разни гадини. Дано само да не бъркам името де щом така питаш.. :oops:

*
« Отговор #69 -: Май 14, 2009, 23:46:09 pm »
Благодаря ви-златни сте :bighug: :bighug:

*
« Отговор #70 -: Май 14, 2009, 23:47:58 pm »
Аз малко късно се включвам, но нямах време по-рано да наваксам с четенето...от витамините нито се напълнява, нито бебето се ражда дебело. Аз пиех витамини до края на бременността, Вероника се роди 2930 гр. Иначе докторката подчерта да ги почна след 3-ия месец. За натуралня продукт е ясно, че е за предпочитане, само дето не съм сигурна колко зеленчуците са зеленчуци и плодовете-плодове. А и като цяло със зор хапвам от даровете на природата...с малки изключения :)
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #71 -: Май 15, 2009, 01:51:25 am »
Злати, какво е Геника?

Ами това е лабораторията, в която Сигридов праща секретите за изследване за разни гадини. Дано само да не бъркам името де щом така питаш.. :oops:

В Геника пращат само цервикалния секрет. Това е ДНК анализ на четири вида бактерии, които не се били хващали с обикновенна микробиология. Поне така аз го разбрах. Аз пусках вече два пъти такива - в 5 месец и в началото на 7. И това изследване струва 55лв. + 3 лв. за куриер.
*
« Отговор #72 -: Май 15, 2009, 01:57:22 am »
Хайде и ние да сед отчетем преди лягане. Тежим 1580гр., на доплера всичко е О.К.
TSH и FT4 вече в норма, хемоглобина ми е паднал от 114 предния път на 110 сега и ще вземам Малтофер Фол - 1 път дневно по 1 хапче. Другите покаатели от кръвта и урината са наред. За запис натонове мисля да си ходя при доктора в Тина Киркова, когато се запиша(29.05 мисля да отида с докумантите от ЖК, които ще ми дадат на 28.05). Евентуално мога да си направя още един доплер след 3 седмици и май ще се прехвърлям изцяло към ТК.
P.S. Относно линията на корема - няма никакво значение има ли я или не, просто от интерес се наблюдавах дали аз ще имам. А белези от операции аз си имам даже два, дано сега ако е секцио (май натам вървят нещата) да не ми се загрози прекалено иначе плоското (преди) коремче. :D
Хайде лека нощ!
*

Aubergine

« Отговор #73 -: Май 15, 2009, 10:46:20 am »
В Геника пращат само цервикалния секрет.
Ето защо не знам какво е, на мен ми взимат само вагинален.
*
« Отговор #74 -: Май 15, 2009, 16:18:02 pm »
Момичета, от няколко дни корема ми е доста твърд  8O не е на спазми и контракции, а просто ми е твърд и не ми е комфортно. Да звъня ли на д-р Сигридов или с напредването на бебон и на сантиметрите става така?
*
« Отговор #75 -: Май 15, 2009, 19:05:46 pm »
 midge ,сега ще ходя при Сигридов да види тоновете и ще го питам за същото и аз съм със същия корем от вчера.Ще пиша по-късно. :D
*
« Отговор #76 -: Май 15, 2009, 23:27:25 pm »
Да се оплача контракций са и не е добре .Сигридов ми преписа Гинипрал и Изоптин ,но така ми е гадно от тях ужас :?.Искам да ви питам тези който сте ги пили дали и на вас ви било така. :wink:
*

Aubergine

« Отговор #77 -: Май 16, 2009, 00:19:49 am »
Мики, аз от 20 г.с. някъде  пия периодично токолитици - страничните ефекти са само в началото, ще свикнеш. Към момента  не им обръщам внимание, а Изоптин изобщо не съм пила. Гледай да не  пиеш Гинипрала на гладно.

Мидж, ти магнезий пиеш ли? Ако се притесняваш се обади, няма какво да се чудиш.
*
« Отговор #78 -: Май 16, 2009, 11:36:30 am »
Благодаря, mikivl

Aubergine, пия постоянно 3*1. Ще си вдигна дозата на 3*2 - така процедирахме преди при контракции. Лошото е, че сега пия и желязо, а те нали си пречат... Аз имам усещането, че като започна желязото и веднага ми се засилват контракциите и миналия път стана така.

Приятна събота и неделя!
*
« Отговор #79 -: Май 16, 2009, 12:12:01 pm »
 midge , направи си график през три часа ги взимай. Ако продължава да ти се втърдява корема му звъни.
Патладжанче,направо е много гадно мрежи ми се погледа ,треперя ,глава ме боли ,но щом казваш ,че е времено ще го изтърпя в името на беба ще стискам зъби. Благодаря ти :D