0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #40 -: Май 13, 2009, 23:44:58 pm »
Бери, моето течение винаги е било леко белезникаво, а не съвсем бяло. Досега съм правила една микробиология в лаборатория на поликлиниката, където ходя на ЖК, но нещо на Сигридов му се видя съмнителна и след няколко дни я повторихме в Геника. Всичко си беше супер.

*
« Отговор #41 -: Май 13, 2009, 23:45:34 pm »
По темата за витамините да кажа, че и аз не пия никакви. Наблягам на плодове и зеленчуци. Имам чувството, че ако пия добавки ще надебелея много, нали отварят апетита. :lol: Лошото е само, че уж ядем плодове и зеленчуци и си мислим, че са полезни, а те всъщност кой знае какво съдържат  :?. Преди бях чела една статия за някакви турски домати с пестициди, ама освен турски и гръцки какви други продават? Та само си мислим, че ядем витамини... osi_10

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #42 -: Май 14, 2009, 00:42:54 am »
          Момичета,благодаря за отговорите!:D

За витамините,да се изкажа и аз.Започнах да пия витамини в 21,4 г.с.,по-точно "Матерна" на "Центрум" по препоръка на доктора.Приемам по една таблетка дневно по време на хранене и не ми е ставало лошо,нито пък имам някакви неразположения(много съм доволна).Аз съм човек,който не си пада много по плодовете,предпочитам по-сочните и по-сладките,като праскови,мандарини,череши и смокини,но рядко си хапвам.Не ме влекат,даже ябълки не обичам,но по време на бременността се научих да ги хапвам,както и бананите и тем подобни,ама със зор.Написах това,да ме разберете защо приемам витамини на таблетки,като много-добре знам,че е по-хубаво да ги приемам натурално,но уви...не се получава при всеки.Има и такива луди като мен. :wink:
« Отговор #43 -: Май 14, 2009, 01:54:34 am »
Честита ни нова темичка!
По въпроса за витамините,и аз съм на мнение че е по-добре да се хапват плодове и зеленчуци.Аз моите витамини ги спрях многоооо отдавна.
*
« Отговор #44 -: Май 14, 2009, 10:33:24 am »
Патладжанче,егати съвпадението.Същата работа със секрета от 1 седмица и същото притеснение,само дето аз съм на преглед другата седмица и ще си изискам да ми пуснат и на мен една микробиология и без туй ми е време :D
Относно витамините аз отхвърлям твърдението ,че от тях се дебелее защото аз през цялата бременност не съм пила пък си качих стабилно килограми :oops:.
Ядях си основно плодове и зеленчуци а и док ми каза че нямам нужда,но ако ме беше посъветвал обратното щях да почна.

*

Aubergine

« Отговор #45 -: Май 14, 2009, 11:04:12 am »
Парси, извод - след 30 седмица течението става такова :lol:
От витамините не се дебелее, но могат да повлияят усвояването на храната. Също и плодът може да наддаде повече. Имаше даже някакво изследване, доказващо, че бебета, чиито майки са приемали Матерна през бременността се раждат по-големи. Не съм запозната в детайли обаче.

Злати, какво е Геника?
*
« Отговор #46 -: Май 14, 2009, 11:56:07 am »
Много ви благодаря момичета за мненията ви относно витамините.  :youwoman: Ще се опитам да похапвам повече плодове и целенчуци. Аз имам гастрит и това ме притеснява че като наблегна на плодовете и зеленчуците почва да ме боли стомаха. Ще похапвам но по-умерено.
И още един въпрос  :oops: В събота ми е първата консултация през здравната каса. Можете ли да ми кажете какви иследвания трябва да ми пуснат?
Благодаря ви предварително :bighug:

*
« Отговор #47 -: Май 14, 2009, 12:18:57 pm »
Много ви благодаря момичета за мненията ви относно витамините.  :youwoman: Ще се опитам да похапвам повече плодове и целенчуци. Аз имам гастрит и това ме притеснява че като наблегна на плодовете и зеленчуците почва да ме боли стомаха. Ще похапвам но по-умерено.
И още един въпрос  :oops: В събота ми е първата консултация през здравната каса. Можете ли да ми кажете какви иследвания трябва да ми пуснат?
Благодаря ви предварително :bighug:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=756&Itemid=36
Заповядай :)

*
« Отговор #48 -: Май 14, 2009, 12:57:56 pm »
Аз също не съм пила витамини, защото не са ми казали да пия, но често казано мисля днес да питам д-р Димитрова дали да не започна да пия нещо - напоследък косата ми започна да пада - както пролет/есен, малко по-интензивно, ръцете ми се напукват ( то вярно, че ги мия по сто пъти на ден  с препарат де). И краката долу при стъпалата отпред също са ми доста сухи и се пукат. Моето течение е белезникаво, но от известно време се засили. Имам си вече и тази въпросна линия от пъпа надолу - съвсееем слаба, но я видях. Сигурно отдавна я имам, но чак сега започнах да я виждам. Дотук съм 13 кг отгоре.
Хайде хубав ден на всички! :D
*
« Отговор #49 -: Май 14, 2009, 13:19:08 pm »
Приевт и от мен! :D От време на време минавам да ви прислушам как сте! Витамини също не съм пила - на няколко пъти питах различни доктори, но всички ме съветваха, че е мноого по-добре да хапвам повечко плодове и зеленчуци, а не да се тъпча с химия, а по принцип и аз съм си привърженик на хапченцата..
*

baracuda

• 5348
« Отговор #50 -: Май 14, 2009, 13:27:08 pm »
Имам си вече и тази въпросна линия от пъпа надолу - съвсееем слаба, но я видях. Сигурно отдавна я имам, но чак сега започнах да я виждам.

Привет и от мен! :D Miriam ,каква е тази прословута линия?
*
« Отговор #51 -: Май 14, 2009, 13:30:55 pm »
baracuda, мисля, че я наричаха linea negra (или нещо подобно). При много жени се получава в резултат от хормоналните промени в организна. От пъпа надолу вертикално до триъгълника се оформя, но понеже аз съм доста светла е съвсееем бледа. Майка ми и сестра ми изобщо не са имали пък.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #52 -: Май 14, 2009, 13:34:58 pm »
  Аха,Miriam. :D Аз отдавна имам такава.Но,какво е значението й толкова?Аз си мисля,че се появи от разтягането на коремчето ми.
*
« Отговор #53 -: Май 14, 2009, 16:04:16 pm »
И аз имам такава линия от известно време,но започва още от горе по целия корем,не само от пъпа надолу  :D
*
« Отговор #54 -: Май 14, 2009, 16:05:38 pm »
И аз имам такава линия от известно време,но започва още от горе по целия корем,не само от пъпа надолу  :D

И аз така  :lol:
*
« Отговор #55 -: Май 14, 2009, 17:12:40 pm »
 А аз пък си нямам такава линия-имам си белег от операция :D

« Отговор #56 -: Май 14, 2009, 17:32:27 pm »
Да се запишем и ние мина прегледа малчуганите са по 2.100гр. слушяхме тоновете за първи път ама единия разбойник подлуди акушерката  :D докато го хване
за сега всичко е наред.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #57 -: Май 14, 2009, 18:41:28 pm »
И аз да се запиша в темичката. Тини, аз в началото на бременността прокървих три пъти, като вторият беше слаб кръвоизлив. Д-р Сигридов ми каза, че няма нищо опасно, дължало се на по-ниска плацента, която наистина се вдигна със закъснение при мен. Та не ставало въпрос за истинско отлепване на плацентата, а просто някои прекъснати връзки в долната част, които били незабележими, но предизвиквали кървенето. Не знам дали и при теб става въпрос за същото, но и на мен ми бяха казали да лежа поне седмица за всеки един от трите случая. Постепенно всичко си отшумя.
За витамините - пак д-р Сигридов ми беше казал, че не вижда смисъл да се вземат поливитамини, та наблягам повече на естествените - плодове, зеленчуци. Иначе и аз си купих от витаминните добавки на Hipp, но съм страшно нередовна. Единствено в момента съвсем редовно си вземам магнезия, че страх лозе пази  :D
Да се отчета и аз. Тази седмица за пръв път ходих на запис на тоновете, всичко е ок. Направих и последния Доплер, може да се наложи още веднъж да отида преди раждането, но ще е тук, в Стара Загора, че вече ме е страх да пътувам. Кръвотоците ми са ок, явно този път се разминах с прееклампсията  :D Единствено непрестанно ми пада кръвното до много ниски граници - стига до 80-85 на 45. Аз по принцип съм си с ниско кръвно, ама това си е вече много. Да ви питам и друго, на някоя от вас вие ли й се свят без да има ниско кръвно, желязо или кръвна захар. Изследвала съм всичко и е наред, а понякога като ми прилошее, мъжът ми вади апарата за кръвно и ми го мери - оказва се в съвсем нормални граници. А аз едва гледам.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #58 -: Май 14, 2009, 18:52:38 pm »
smile76, да не би да ти се завива свят, ако не си яла :ask:
Аз онзи ден бях решила да си направя разтоварващ ден и да го карам на вода и плодове, ама имах толкова работа, че съм се увлякла и съм си останала само на водата, та по едно време като се изправих и ми се залюля света около мен и веднага отидох да си взема нещо да хапна. Аз иначе поддържам ниско кръвно 90/60 още от преди да забременея и съм си свикнала.

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #59 -: Май 14, 2009, 18:58:59 pm »
Не, nincho, хапвам си редовно и със сигурност не ми прималява от глад. Иначе и моето нормално кръвно е 90/60 до 100/70, затова като измеря подобно кръвно сега, считам, че то не е причина за виенето на свят.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.