0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #260 -: Юни 02, 2009, 16:36:33 pm »
Убийте ме, не го разбирам това с два - три ехографа на бременност и 5 прегледа накръст. Че дори и при нормална спонтанна бременност може да се обърка нещо. И какво толкова - ще им се изхаби ехографа ли!? За лъскави сгради и коли ЗК има пари иначе.
*
« Отговор #261 -: Юни 02, 2009, 16:42:15 pm »
Явно така стимулират раждаемостта в нашата държава.

*
« Отговор #262 -: Юни 02, 2009, 17:20:56 pm »
Моята лекарка ми показа какво ми се полага по здравната каса-2 ехо прегледа,4 или 5 ПКК+урина,2 микробиологии,1 цитонамазка.Имаше допълнителни неща,само при наследствена обремененост,както е писала и Вали
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #263 -: Юни 02, 2009, 17:50:05 pm »
Ами малко или не, доколкото съм чувала, такава е картината не само у нас, но и в редица други страни. И да ви кажа напоследък се замислям дали една естествено забременяла жена има нужда от целия стрес по непрекъснати прегледи и изследвания или просто ще й е много по-спокойно ако се остави на естествения ход на нещата. Искам да кажа, че който не се е сблъскал със стерилитета под някаква форма не се замисля за хилядите усложнения и неприятности, дебнещи ни на всяка крачка от бременността. Поне такива са наблюденията ми за разни бременни около мен.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #264 -: Юни 02, 2009, 17:58:43 pm »
Абе май си права. Понякога се замислям колко по добре щеше да ми е ако знаех по-малко. Не съм сигурна, че е вярно, но си го мисля. Сега знам във всяка седмица какво може да се обърка и колкото и да не искам, се притеснявам, вместо да се наслаждавам на състоянието.
« Последна редакция: Юни 02, 2009, 18:00:30 pm от Pesheck »
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #265 -: Юни 02, 2009, 18:48:07 pm »
Момичета...смених го...
не беше въпрос да ме гледа често..аз за това разчитам изцяло на Сигридов, но той знае, че съм след инвитро, че съм с близнаци, че ги чакам 10 години и можеше да прояви малко разбиране...просто да бъде и малко човек...при него ходя само за болнични, а той и за това ми прави проблем. Сега ще се явявам на ТЕЛК, понеже ми изтекоха 180 дни, и той най-нагло ме праща в клиниката да ми оправят документите за пред ТЕЛК-а.
Последните два месеца ме е качил само на кантара - 25 ст. струвало, само това ми се полагало в тези месеци....
Абе направо откачих. Важното е, че личната ми даде направление за преизбиране и повече няма да го видя!

на вас  :bighug:
*
« Отговор #266 -: Юни 02, 2009, 19:06:28 pm »
minim, важното е, че нещата са се уредили  :D. Сега вече дишай спокойно, нервите в такова състояние са строго забранени  :hug2:

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #267 -: Юни 02, 2009, 19:38:30 pm »
Абе май си права. Понякога се замислям колко по добре щеше да ми е ако знаех по-малко. Не съм сигурна, че е вярно, но си го мисля. Сега знам във всяка седмица какво може да се обърка и колкото и да не искам, се притеснявам, вместо да се наслаждавам на състоянието.
А аз стигам и още по-далече като без да искам шашкам разни бременни, обяснявайки им за това и онова.  :D И тогава се замислих, че май така не се прави. Сега си мълча и сама си се тревожа за тях защото са ми близки. :D

*

elist

• **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
« Отговор #268 -: Юни 02, 2009, 21:06:41 pm »
Аз живея в Германия и тук по здравна каса също ми се полагат 3 прегледа с видеозон,въпреки че е проблемно забременяване а и близнаци.Платих 80 Евро,че като ходя да ме гледат на видеозн всеки път и имам късмет че лекарката е приятелка на шефката ми че по често ме вика.За всички изследвания си платих като поп с изключения на урината и желязо в кръвта.Че и изследването в 13 седмица за синдрома на Даун ми беше 97 евро по 2 8O 8O 8O щото били близнаци плюс 50 евро лабораторни разходи.Направо се оцъклих от сметки.Другото изледване хич няма да го правя то дори е по скъпо.Май невежите са по добре.Ако нямах понятие с парите дадени досега щях да си купя страхотна близнашка количка.Та това е.
 Май никъде по света не са настроени приятелски с бебеправенето.
  За Америка съм чувала и по лоши неща.
 Иначе тук в призовават хората да се възползват от кризата за бебеправене.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #269 -: Юни 02, 2009, 21:14:22 pm »
   Elist, добре дошла и леко бременеене!  :D

minim ,не се ядосвай за глупости!Късмет с новия доктор по ЖК ! :D

Момичета,еднократните(хартиени) гащи не стават за секцио,много са плитки.Днес ги намерих в един магазин и лично се убедих в това,но са много удобни за родилки по естествен начин.
*
« Отговор #270 -: Юни 02, 2009, 22:37:57 pm »
  Момичета,еднократните(хартиени) гащи не стават за секцио,много са плитки.Днес ги намерих в един магазин и лично се убедих в това,но са много удобни за родилки по естествен начин.
Баракудке,има и такива дето стават.Аз ползвах такива след секциото и са дълбоки,чак до под гърдите може да стигнат като ги опънеш.Само дето не помня как се казваха,та да дам ориентир.
*
« Отговор #271 -: Юни 02, 2009, 22:45:03 pm »
Баракуда,тя Оле ме е изпреварила,но и аз да си кажа.Аз съм си взела най големия номер XL, на Канпол и са си дълбочки(но не чак до гърдите).

Елист,ми аз знам ,че при близнаци не се прави БХС.Освен ако не съм разбрала за какво изследване говориш.Знам,че само фетална морфология се прави,но да кажат близнашките мами(да не те объркам нещо  :oops:).
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #272 -: Юни 02, 2009, 23:09:49 pm »
Eднократни гащи на Canpol ползвах аз след секцио и ми свършиха добра работа. Доста са дълбоки и са удобни. Има ги в три размера M, L, XL и струват около 5лв /в кутията са 5 чифта/.
*
« Отговор #273 -: Юни 03, 2009, 03:03:08 am »
елист, добре дошла и лека бременност!  :flower:

Злати, Пеше, и аз понякога правя така и се упреквам после. От друга страна пък имам една приятелка, която не знаеше, че трябва да взима фолиева. А е интелигентно момиче.  :?

миним, вече всичко е наред. Пази бебенцата и не се ядосвай за глупости доколкото можеш. 

Аз съм на преглед в четвъртък и после ще ви докладвам. Иначе дребният е доста активен. Ние сме почти готови с детската стая и големите покупки. През уикенда съм на курс за бременни. Да видим на какво ще ме научат!  :wink:

« Отговор #274 -: Юни 03, 2009, 11:37:48 am »
Хайде да ви пусна едно стихче (ако не сте попадали на него). Което като го четох първия път ме просълзи и всеки път ме прочувства.

Всичко знам за тебе, бебе!
Мая Дългъчева

Днес татко ме гушна и радостно рече:
„В корема на мама живее човече.
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема и бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
„Не, не се тревожи! – Мама права застава. –
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка – тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка – и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува –
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама –
два банана изяжда, две филийки препича...
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема и кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа – през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът и доста тежи.
Тогава съм мил – безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни –
съня и не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега и е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: „Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
„Още малко остана – моят татко отвръща. –
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

сп. Мама, януари 2006г
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #275 -: Юни 03, 2009, 11:42:44 am »
Стихчето е страхотно-дори го прочетох на баткото :)

*
« Отговор #276 -: Юни 03, 2009, 13:10:31 pm »
Аз също съм фен на еднократните гащи на Канпол. Много ми бяха удобни, в комплект с едни огромни превръзки (анатомични подложки) почти като памперси. В стаята девойките бяха с еднократни на Бебе комфорт. Като мрежест чорапогащник са и доста дълбоки.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #277 -: Юни 03, 2009, 13:15:08 pm »
Момичета ,здравейте !Изписаха ме,кръвното е нормално вече,бебчо е добре дано да нямам повече  проблеми.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #278 -: Юни 03, 2009, 15:33:35 pm »
   :D Branka ,радвам се за хубавите новини при теб!Желая ти много-безпроблемен финал от тук нататък!

Момичета,благодаря ви много!Ще потърся гащи на "Canpol",макар че не ми са фикс идея,ако не намеря съм се навила за памучни и без това.

Купих си стерилизатор за шишета("Chicco"-за микровълнова),но за помпата определено съм решила да изчакам,за да видя в болницата как ще потръгне кърменето.Дай Боже,всички да стигнем до там без проблеми!Не ми се дават 82 лева(за ръчната на "Авент") и да не я ползвам после,по-добре да купя нещо по-необходимо с тези пари.Пък,ако ми потрябва,милото веднага ще "хвърчи" да ми купи.Не знам,много се чудя как да постъпя... :ask:

wassilena ,изпълни ми душата с това стихотворение!Много е мило!Дано всички момичета от "Зачатие" го изживеят! :D
*
« Отговор #279 -: Юни 03, 2009, 15:35:33 pm »
момичата на мен ми казаха помпа на чико била добра и вършела същата работа като на авент и струвала само 27 лв! :wink: