0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #20 -: Май 12, 2009, 22:53:50 pm »
Тини,добре дошла. :D
Злати,при силно главоболие може да се пие парацетамол. Но доклкото знам не може да се пие повече от три на ден. Това е в краен случей.Това знам ,дано съм помогнала. :D
*
« Отговор #21 -: Май 13, 2009, 01:10:54 am »
Добре дошла Тини, бъди спокойна и всичко ще бъде наред :D!

Злати, аз също страдам от мигрена, но да чукна на дърво, откакто съм бременна съм имала само един по-тежък пристъп и тогава си позволих да пийна един парацетамол, защото не издържах на болката. Сега усещам, че с идването на горещините отново ще започне главоболието и не знам как ще я карам  :?. Надявам се поне пристъпи да нямам, че са направо кошмарни - загубвам си зрението на едното око, нарушава ми се говора, изтръпват ми десните крайници и естествено адско главоболие... много е неприятно. Сега се сетих, че за мигрената ми бяха препоръчали и Неуробекс, ама това не беше по време на бременност, но не виждам причина да е противопоказно, нали това са витамини от серията В.

*
« Отговор #22 -: Май 13, 2009, 13:50:33 pm »
Здравейте и от нас в новата темичка  :P!

Да дам и аз отчет.Бебчо е около 2500гр и има косичка  :lol:.Аз също съм с любимата схема от ампули желязо+3 инжекции В12.Краката са ми ужасно подути.
Някой знае ли какво означава,ако албумина е на долна граница?
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #23 -: Май 13, 2009, 14:22:00 pm »
  Момичета,един тъп въпрос.Днес ми излезе резултата от стерилната урина и пише само:"Не се изолира бактериална флора"(прекрасен резултат,ама...).Тъй като ми е за първи път това изследване,очаквах по-подробен резултат.  :ask: Или,когато е чиста пише само толкова.Дано патладжанчето се включи,че е спец.
« Отговор #24 -: Май 13, 2009, 14:23:27 pm »
Добре си е резултата  :)
*
« Отговор #25 -: Май 13, 2009, 14:34:08 pm »
Бари, като е чисто само това пише! Перфектен резултат  :lol:
Тини, добре дошла! Всичко ще е наред!
Kylie, има време и за ритничета. Това са страхотни емоции!
elliq, браво на бебон! Как му видяхте косичката? Аз днес съм на първа инжекция В12, а от събота или неделя започвам желязото. Ампулите желязо за пиене изглеждат ужасно, ще видим как ще е  :lol:

Поздрави  :D
« Последна редакция: Май 13, 2009, 14:38:22 pm от midge »
*
« Отговор #26 -: Май 13, 2009, 14:44:19 pm »
Привет дами.
Днес и аз се престрашавам да пиша при вас. Бременна съм в 9г.с. Имам една несполучлива бременност която завърши с абразио в 9г.с. Днес имах розово зацапване, но след преглед се оказа че всичко е ок. Док. ми каза да си купя витамини за бременни, но в тях има фолиева киселина(която аз пия отделно). В аптеката ми казаха че може да се получи пренатрупване и сега незнам да ли да си купя витамини  и ако си купя да спра ли фолиевата киселина :balk_160: Другото ми чудене е кои витамини да си купя.

Злати, както са ти писали и другите, при главоболие може да се пие парасетамол. Аз също съм с мигрена и последната седмица почти всеки ден ме боли главата, но пия парацетамол, защото инъче съвсем не съм в час  osi_15

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #27 -: Май 13, 2009, 14:56:28 pm »
Благодаря ви за отговорите, момичета. Аз си знам за парацетамола, но явно друго и не може.
Фани, когато резултатите ти са добри наистина само това пише. И аз при моята стерилна урина чаках да се появи още нещо написано, но така и не се появи (проверявам си резултатите по интернет).

*
« Отговор #28 -: Май 13, 2009, 15:54:21 pm »
baby21, ако не се лъжа фолиевата киселина се изхвърля от организма, ако е в по-големи количества. Поне спомените от прочетеното предната бременност са ми такива...
*
« Отговор #29 -: Май 13, 2009, 16:10:03 pm »
baby21, ако не се лъжа фолиевата киселина се изхвърля от организма, ако е в по-големи количества. Поне спомените от прочетеното предната бременност са ми такива...

и аз така си мислех, но... мислех че излишните витамини се изхвърлят но попаднах на това:Вредна може да бъде не само недостатъчността, но и излишъка на витамини. Най-новите изследвания показаха, че излишъкът на ретинол (една от формите на витамин А) повишава риска от възникване в плода на дефекти в развитието на нервната система, бъбреците, сърцето, половите органи и крайниците. Тази форма на витамина се съдържа в продуктите с животински произход (особено - в печеното) и някои хлебни произведения, а също и в мултивитаминните комплекси с по-стари формули. Рискът се повишава, ако бременната жена ежедневно получава с храната повече от 10 хиляди МЕ (единици за дозировка).
В качеството на източник на безвредните форми на витамин А лекарите препоръчват зеленчуците и плодовете, които имат жълт до оранжев цвят (моркови, сладки картофи, тиква, броколи и др.) В тях се съдържа провитамин А (бета-каротин), необходим на плода и не причиняващ неговото увреждане.
При покупката на мултивитамини, специално предназначени за бременни, уверете се, че в тяхната формула е включен именно бета-каротин, при това дозата му в идеалния случай не е нужно да превишава 5000 МЕ!
сега незнам какво да правя

извинявайте за дългия пост  :oops:

*
« Отговор #30 -: Май 13, 2009, 16:25:59 pm »
Биби, някои витамини наистина могат да се предозират, но ФК не е от тях. Затова и може да се пие много дълго време, а излишъкът се изхвърля с урината.
Все пак аз си мисля, че ти е доста рано за витамини. Сега е пълно с пресни плодове и зеленчуци. Хапвай повечко от тях.
Иначе лично аз пиех в последните 3 месеца (зимата) течните витамини на Хип.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #31 -: Май 13, 2009, 16:43:21 pm »
White, благодаря ти за бързия отговор. Предполагам че заради кървенето ми казаха да ги пия.В събота съм на редовна консултащия и ще питам отново.

*
« Отговор #32 -: Май 13, 2009, 16:52:07 pm »
Не виждам връзка между кървенето и витамините. 8O Все пак не забравяй, че това е химия...
« Последна редакция: Май 13, 2009, 17:10:39 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #33 -: Май 13, 2009, 17:04:51 pm »
Не го забравям. Аз гледах витамини на GNC. До колкото знам теработят изключително с натурални продукти, за разлика от CENTRUM които са изцяло химия.

*
« Отговор #34 -: Май 13, 2009, 17:31:47 pm »
Да се включа и аз с витамините - от Центрума хич не съм доволна гадеше ми се и съм съгласна, че са пълна химия.
Аз на своя глава ги спрях като мисля да похапвам плодове  :wink:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #35 -: Май 13, 2009, 18:00:08 pm »
Момичета, аз не знам отдавна вече на пазара да има други витамини освен синтетични. Дано да се лъжа, де. Но най-добре е да приемате естествени витамини, както Уайт е казала. Яжте плодове и зеленчуци, макар да  е беден сезона все още на хубави плодове.

*
« Отговор #36 -: Май 13, 2009, 18:04:52 pm »
Аз също пиех тези на GNS,но ако не се лъжа, има два вида витамини с това наименование. Моите бяха Prenatal Formula + Iron. За тази бременност съм решила да пия витаминните добавки на ХИПП, които приемах и предния път и са на натурална основа. Те са допълнение, а не заместител на витамините, които трябва да си набавяме с храната.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #37 -: Май 13, 2009, 18:37:03 pm »
Здравейте, момичета!
Как сте.Надявам се всичко при вас да е наред!
Стискайте палци силно, моля ви скоро и при нас нещата да се оправят и пак да изпитаме същите радостни трепети като вас!

Да ви питам и тук.
Ходихме вчера при д-р Стаменов, каза ми да направя пълния пакет имунологични изследвания, който в клиниката струва 260 лева и резултатите след това ще ни покажат накъде да се насочим и какви изследвания да правим, и евентуално преди следващото икси да направим и биопсия, да се види за остатъчни инфекции някакви.

Правили ли сте такива изследвания, какво всъщност показват, само при аборт ли се правят.Нее съм наясно, какво включват, че са толкова скъпички, знаете ли нещо.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Aubergine

« Отговор #38 -: Май 13, 2009, 19:15:06 pm »
Баракуда, къде го направи това изследване, че толкова хубаво е излязло, да ида и аз там :wink:
Аз си чакам поредното утре и само си мечтая за по-ниско микробно число 8)

Елия, и косицата ли се вижда? Браво! Албумин на долна граница означава "яж повече протеин". :wink:

biby21 , рано ти е за витамини. И защо  не се възползваш от естествените им източници, на първо време поне. Фолиевата киселина няма да я предозираш, но е логично да не я пиеш отделно, ако я има в комбинираните витамини!
Витамини по време на бременност се пият само при отявлена нужда на някой от тях и се взима предвид начина на хранене - комбинираните формули не са подходящи за всички организми.
Не съм пила нищо, и не искам и да си представям ако бях -  колко голямо щеше да е бебето ми.

Да споделя нещо - обичайно белият ми секрет от влагалището е станал бежов - според доктора , който ми  взе секрет си  е нормално течение 8O Нищо нормално не намирам в цвета и едва изтрайвам да дойде петъка, за да видя резултата от микробиологията..
Някой да е имал подобно?
« Последна редакция: Май 13, 2009, 19:16:40 pm от Aubergine »
*
« Отговор #39 -: Май 13, 2009, 19:58:19 pm »
silvanchence, много съжалявам за случилото се с бебенцата  :(
Погледни тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=869&Itemid=19
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=185&Itemid=19

Маточна биопсия се прави не само при аборт, а за да са види наличието/отсъствието на проблем директно в матката.

biby21, и аз не съм пила никакви витамини. Наблягам на плодовете.

Aubergine, щом доктора не е разтревожен, не се тревожи и ти. Иначе и моя секрет е бял.
« Последна редакция: Май 13, 2009, 20:02:04 pm от midge »