0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 41
« Отговор #100 -: Май 19, 2009, 19:30:40 pm »
Аз дори не съм в твойте седмици, а и за имам доста. На последния преглед шийката беше добре, надявам се така да продължи. Тогава ми бяха по пет, шест на ден и д-р Сигридов каза, че е нормално, но сега са по над десет. Пия магнерот 3*2 от няколко дни (нормално го пия 3*1).

Поздрави!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: бременност в 4 та седмица моля за помощ
« Отговор #101 -: Май 19, 2009, 20:19:47 pm »
И аз бих те посъветвала да посетиш доктор.Това не е шега работа, със съвети нестава :(.Желая ти успех и ти стискам палци всичко да е ОК :)
Няма да е лошо да поглеждате датите, преди да публикувате в някоя тема. Тази е от преди повече от месец.
*
« Отговор #102 -: Май 19, 2009, 21:15:27 pm »
Благодаря ти :).И аз пия някакви минимални дози Магнерич и аз ще взема да си ги увелича малко.

*
« Отговор #103 -: Май 19, 2009, 21:34:59 pm »
Момичета,здравейте.Да питам тези горе-долу като в моите седмици как сте с контракцийте?Аз от 2-3 дни имам доста,вярно не са болезнени,а само неприятното втвърдяване на корема но много се шашкам-рано ми е още :?.Гледам да почивам повече,но немога и все да лежа.
Аз имам над 10 на ден и незнам дали  да се притеснявам.
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #104 -: Май 19, 2009, 22:19:41 pm »
Parsi и аз имам често втвърдявания, до преди няколко дни бях на магнерот (доста дълго време), но вече го спрях(месец преди термина), при болка ми казаха да пия но шпа до 3-4 хапчета на ден(досега само веднъж се наложи), но както и при теб контракциите не са болезнени и затова страшно няма :)
Аз днес бях на ЖК - беба е главично, плацентата е добре, водите също..може да си откараме до термин..Почивката си каза думата..

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #105 -: Май 19, 2009, 23:56:19 pm »
Да ви питам, момичета - видях, че Мириам пие желязо поради хемоглобин 110. Моят е 109 при последното изследване, но гинеколожката ми каза, че нямало нужда да пия допълнително желязото, налагало се ако хемоглобинът падне под 100. Та сега не знам какво да правя  :ask:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

« Отговор #106 -: Май 20, 2009, 00:46:09 am »
Желязото преди да ти го назначат е добре да се изследва, падането на хемоглобина не винаги е свързано с дефицит на желязо. Не си обменяйте диагнозите и илачите.
« Последна редакция: Май 20, 2009, 00:47:52 am от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #107 -: Май 20, 2009, 01:45:11 am »
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите бременни и леки 9 месеца!

Иначе ние днес бяхме на преглед. Тоновете са добре. Гигантът е вече 1900 гр, а имаме още два месеца до термин. Само дето докторът се стресна, че е с главата нагоре, но има време да се завърти.
Аз досега съм имала сигурно два или три пъти контракции и минават, като взема магнезий. Било нормално, казва докторът.
Взе ми и секрет за микробиология. Дано не изскочи нещо!

*
« Отговор #108 -: Май 20, 2009, 12:50:40 pm »
Момичета аз питах моята докторка тя каза ,че до 20 контракции на ден са нормални :wink:
*
« Отговор #109 -: Май 20, 2009, 13:35:16 pm »
Парси,
и аз съм в твоята седмица и от повече от месец имам поне 10 контракции на ден.Д-р Сигридов каза,че щом няма болезненост,няма страшно.Магнерот пия 3*1 и когато са по-чести котракциите взимам по две таблетки.
*
« Отговор #110 -: Май 20, 2009, 14:10:05 pm »
За контракциите в края на бременността мога да споделя моите наблюдения от предишната ми бременност - тогава получавах контракции, когато вървях повечко пеша и даже ми се е случвало да спра по средата на улицата, защото не можех и крачка да направя. Тези контракции не бяха болезнени, единствено ми се втърдяваше силно корема и усещах пристягане ниско долу. Тогава генеколожката ми каза, че няма страшно и че това са така наречените подготвителни контракции. Нищо не ми изписа да пия. Родих нормално 3 дни след термин.

Момичета, не знам дали сте обсъждали и преди този въпрос, но да попитам измислили ли сте вече имена за бебчетата си? Аз още не съм се спряла на името, което да си кажа - ето това ще е със сигурност.

« Отговор #111 -: Май 20, 2009, 16:40:50 pm »
isev моя док също не ми предписа витамини незнам защо, но понеже на последната ми кръвна картина хемоглобина ми е почнал да пада и аз си назначих витаминчета, като си взех на Хип натал. От теб разбирам, че плода нараствал повече от тях  :ask:
Аз да попитам кръвната картина на какъв период се прави?

Те витамините няма да ти вдигнат Хемоглобина. Дори да имат желязо вътре е недостатъчно, а и 110 хемоглобин не е притеснителен, за това не са ти изписали никакво лекарство.

isev, спокойно, щом ти върви така от самото начало, много е вероятно да си с по-късна овулация. Нали бебето е добре все пак.

blue_sky
, как така ще се стресне доктора, че бебето е с главичката на горе, като имате цели два месеца до края. Ами те нормално си вземат позицията в края на осмия мисля. Някои се обръщат и към края на деветия. Имаш толкова време, спокойно.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #112 -: Май 20, 2009, 16:51:46 pm »
wassilena аз точно за това ги взех витамините  :oops: реших, че ще ми наваксат това което ми беше под долна граница и точно гледах дали имат желязо  :oops: Утре съм на ЖК и ще питам доки какво мисли.
« Отговор #113 -: Май 20, 2009, 18:22:12 pm »
Очарована съм :)
Бях на консултация с доктор Ташков. Повода беше че окончателно се спрях на него за раждането. Говорихме около 50 мин. без претупване, без бързане, уточнихме кога какво ще правим през следващите седмици.... страхотен е :)Моя мъж, който за 5 години не е казал и една дума пред доктор се отпусна и проговори :) направо не е за вярване.
След прегледа се установи, че момъка ни върви по показатели с 2 седмици напред, а момата с една.
Имам си вече и дата за секциото / само не я знам още- трябва да звънна за ми потвърди /, поставихме флостерон за дробчетата, направихме тест за упойки, записах си час за тонове... нещата започнаха да се движат изведнъж много бързо, чак ме хваща старх и някакво особенно вълнение на моменти.
Относно контракиите- ми честно да си кажа за толкова месеци ми се събират сигурно 10-15 втрърдявания на корема... други болки нямам .. пу пу пу. Може би е от това че пиех магнерот 3*1, който вече спрях.
Имена съм измислила много одавна още като разбрах че ще си имам шарени гащи у нас- за всеки от двете роди ще има по едно име- да не се сърдят :) а и ми харесват имената де.
Момичета имам питане: Ташков ми каза че има възможност да ми бъде възстановена част от таксата за избор на лекар?! Човека ми каза кой го изплаща, ама аз нещо позабравих :( Ако знаете кой какво и колко моля да споделите :)
*
« Отговор #114 -: Май 20, 2009, 20:18:05 pm »
Да Василена добре  е но  лекарката каза еутрофично и ми стана доста тъпо :x
« Отговор #115 -: Май 20, 2009, 21:51:56 pm »
Момичета,здравейте.Да питам тези горе-долу като в моите седмици как сте с контракцийте?Аз от 2-3 дни имам доста,вярно не са болезнени,а само неприятното втвърдяване на корема но много се шашкам-рано ми е още :?.Гледам да почивам повече,но немога и все да лежа.
И аз съм така вече 4 дни,даже вечер като легна са си болезнени.
*
« Отговор #116 -: Май 21, 2009, 12:56:04 pm »
Здравейте и от мен!
Днес си взех поредните урини - стерилната е чисто отново, а обикновената бъка от левкоцити, еритроцити, кръв, бактерии  :ask: Докторите го отдават на песъчинките в бъбреците, дано е така.
Корема ми е доста стегнат почти постоянно, както вече писах, и д-р Сигридов каза, че може да е реакция от желязото, което пия.
Тити, браво! Страхотно е да имаш доверие на лекаря си и да ти е спокойно. Сега вече спокойно раждане и не бързай още  :lol: Аз другата седмица мисля да говоря с него по същата тема.
Kylie, консултирай се с доктора ти преди да вземеш витамини, желязо...
isev, аз не ти виждам тикера със седмиците
Някой има ли новини от Патладжана? Нещо ми се изгуби от погледа тези дни  :ask:

Поздрави!
« Последна редакция: Май 21, 2009, 13:23:00 pm от midge »
*
« Отговор #117 -: Май 21, 2009, 13:19:00 pm »
Момичета искам дави попитам в тези седмици в които съм аз 32г.с  мърдат ли много бебетата ви и силно ли е , защото аз не забелязвам кой знае каква разлика в движенията от преди нито се увеличават нито се засилват даже на моменти си мисля че са и по-малко от преди :oops: :?А ми казаха че всичко е наред с бебече? 8)
« Последна редакция: Май 21, 2009, 13:22:11 pm от isev »
*
« Отговор #118 -: Май 21, 2009, 14:14:03 pm »
isev,щом като са ти казали че всичко е наред не се притеснявай :).
Аз днес бях на консултация и да споделя:води в норма,плацента-тръгнала да зрее,но това нормално все пак съм в деветката вече.Неприятното е че каза доки да лежа повече и да си пия още малко нош-па и магнезии щото със сигурност нямало да го избутам до термин.Поне още 2 седмици да устискам та да го докараме до 3 кг.щото нямало да е от бебетата-гиганти :D.Та толкова от мен...иначе верно че патладжана се изгуби нещо :ask:

*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #119 -: Май 21, 2009, 16:00:50 pm »
Здравейте момичета!Парси,ще стискам палци да устискате колкото може по-дълго и всичко да е наред с бебчето!Аз от време на време имам контракции,но не са болезнени,само като се претоваря малко и тогава стават по-болезнени!