0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в АГ- Варна 3
« Отговор #880 -: Септември 13, 2009, 20:12:48 pm »
порових се и аз и сравних цените в бг и румъния. всичко идва по-евтино там или поне на същите цени са прегнила и цетродид. обаче може ли да ги пренеса в багажника на колата, че май там ще е най-хладно? май трябва сега и хладилна чанта да купувам... на мен ще ми трябват към 15 октомври. май е рано сега да ходя?
« Отговор #881 -: Септември 13, 2009, 20:23:59 pm »
Pisss добре дошла при нас  :bighug:Аз ходих с хладилна чанта вчера.Но сега не е много топло и мисля че няма да е проблем-незнам посъветвай се с някой или от аптека или доктор.А относно цените-заслужава си да се отиде да се вземат от там.И аз не намерих Цетротид в Румъния  :? ще го  вземам от тук а той хич не е евтин-по-скъп е и от Гонала  :?Успех
Наде добре дошла и на теб  :bighug:и към теб съветът ми е да намериш начин да вземеш  лекарствата от Румъния.Успех

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
« Отговор #882 -: Септември 13, 2009, 20:33:27 pm »
ЕЛИ, БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА! КАК СА ЦЕНИТЕ НА ГОНАЛА В МОМЕНТА В РУМЪНИЯ?
ЧЕТОХ ТУК, ЧЕ ПРИ СОНДИРАНЕТО СИ УСЕТИЛА ТЪПО БОЦКАНЕ. АЗ ДА СПОДЕЛЯ, ЧЕ НИЩО НЕ УСЕТИХ - ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ПРИ АЛЕКСАНДРОВ БЕШЕ. ПОСЛЕ МЕ БОЛЕШЕ КАТО ПРИ ЦИКЪЛ - ОКОЛО 10-15 МИНУТИ. МИСЛЯ СИ ЗАЩО ИЗПИСВАТ РАЗЛИЧНИ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ? МОИТЕ СА РЕГУЛОН ЗА 21 ДНИ.
КАК СИ БИЕТЕ ГОНАЛА? ОТСЕГА МЕ Е СТРАХ, КАТО СИ ПОМИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА САМА ДА ГО ПРАВЯ.
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #883 -: Септември 13, 2009, 20:40:00 pm »
Момичета, не се колебайте относно закупуването на лекарствата от Мангалия. Разлиакта в ценате определено си заслужава пътуването.До колкото знам обаче само гонала е на сметка. Аз го купих от там: 20 бр гонал 75 единици за 900 лв.Разпитайте из аптеките в БГ и сами си направете сметката.Между другото едно момиче от форума ме посъветва, с малко закъснение обаче, да си купя повече бройки от там.,Дори и да са ми в повече щяла съм да ги продам лесно тук на момичета в нужда, т.к. цента е с 15 лв.по-ниска спрямо българската. И не забравяйте да се разберете предварително с Бианка.
   Успешни процедури на новите момичета в темата!
Писсс, гонала се поставя подкожно в корема.Ако не можеш сама, половинката ти може да помага :) И хич не е страшно, особено когато си мислиш, че с всяко боцване се приближаваш все повече към осъществяването на мечтата ти. Не се тревожи, ще се справиш. Ани ще ти покаже как се поставят и ще се увериш колко е лесно сама. А противозачатъчни изписват,за да може да отпочинат яйчниците ти и да реагират добре на стимулацията.Не като моите.
Относно хладилната чанта - мисля че е необходимо.Не е чак толкова горещо, а и от аптеката там ми казаха,че ако не са в хладилник, срока им е 3 месеца. Късмет!
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 20:47:34 pm от Filadelfia »

*
« Отговор #884 -: Септември 13, 2009, 20:49:53 pm »
разликата в цената не е 15лв., а май е почти двойна. тук гонала е 93лв. по цени от интернет.
искам да споделя моето добро чувство към ани от аг-то. много е внимателна и всеки път ми идва да я гушна, като си тръгвам.
« Отговор #885 -: Септември 13, 2009, 21:09:41 pm »
разликата в цената не е 15лв., а май е почти двойна. тук гонала е 93лв. по цени от интернет.
искам да споделя моето добро чувство към ани от аг-то. много е внимателна и всеки път ми идва да я гушна, като си тръгвам.
В аптека Фарма, преди около месец, ми казаха цена за Гонал 59 лв, може би инфото, което си чела е било по-старо, успешна процедура :)
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 21:14:14 pm от *sunny* »
« Отговор #886 -: Септември 13, 2009, 21:36:52 pm »
Даа и Ели преди няколко дни писа че в същата аптека Гонала е бил към 62 лева ако не се лъжа>

*
« Отговор #887 -: Септември 13, 2009, 21:42:48 pm »
ако разликата с мангалия и варна е само 10-13лв. на брой, май не си струва да се ходи до румъния. верно, че имам 30 броя по рецепта, но пък и хладилна чанта ако трябва да купувам...ще спестя може би 200-300лв.
« Отговор #888 -: Септември 13, 2009, 21:58:36 pm »
Е че малко ли са 200-300 лв  :) И  все пак ти си знаеш най-добре  :wink:Важното е да има варианти :wink: Пробвай в Букурещ-както направих аз-струва си.

« Отговор #889 -: Септември 13, 2009, 22:38:22 pm »
ixsens  Laughing мила да знаеш че не си единствената-вчера и аз си взех резултата от микробиологията и се оказа че и аз съм се сдобила с Ентерококи-за пръв път ми е.Качих се да питам Анито и тя каза че няма да се лекува нищо-нямало нужда.Малко ще се отклоня от темата но искам да споделя по повод мнението но д-р Александров за микробиологиите.Преди около два месеца при направена микробиология ми откриха Кандида в малко количество и Стрептококи в умерено количество-без оплаквания.Естествено веднага ми написаха една подобамаща рецепта със силни антибиотици.Понеже предстоеше преглед при д-р Александров реших да не пия нищо и да се посъветвам с него.И както Сиксенс отбеляза ето какво му беше мнението-освен че ми забрани да пия каквито и да било хапчета по повод резултата ,а и ми отвори една от дебелите му книги и ми показа че в умерено количество тези бактерии трябва да са си там Smile И така нищо не пих тогава.И по интересното е че на вчерашната микробиология нямаше и следа от Кандината и Стрептококите без абсолютно никакво лечение  Very Happy Very Happy Very HappyТака че......прав е човека  Very Happy
А за тоя Ентерокок май не му е там мястото,но щом казват че няма проблем аз им вярвам Very Happy
Извинявам се ако пооспамих темата Embarassed
За положителните тестове изобщо не се съмнявайте че ще валят тази есен RazzАма изоообщо грам съмнение не искам да усещам в тази темичка  bighug
elina0101
Каво да кажа?Кандидата  е гъбична инфекция,много упорита,може да хронифицира и тогава е доживотна присъда...носиш си ги,сеееш си ги кадет хванат и не му мислиш...гледам трудно ти се отдава.  стрептококите също.Стрептококите се изолират от гърлен,носен секрет.Въобще е показател за инфекция на горни дихателни пътища.Няколко вида са.Изолирани в посявка се прави антибиограма и тогава се назначава антибиотично лечение.А КАНДИДАТА не се ЛЕКУВА С антибиотик.Това е идеалната среда за развитието и.Значи или имаш, или нямаш...Това е все едно да си малко бременна или умерено пометнала.Микробиологията е наука и не работи с количествени методи,а с качествени.Или казано по друг начин ---пол. или отрицателен.Между плюса и минуса определено занам,че няма междиннка,мила!И понеже забелязах,че си блонди,престъпление е нелечението на таякива инфекции.За ентерококите...те са ти най-малката беда,вярвай!Нормално във вагиналната флора има лактобактерии.Те са и защитния ни щит срещу външни инфекции.Вероятно ако лактобакт. са ти в липса...имаш проблем,но не нелечим.Профилактично можеш да промениш малко режима на хранене и да си вземеш....
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 22:45:40 pm от lina!!! »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #890 -: Септември 13, 2009, 23:12:57 pm »
ixsens  Laughing мила да знаеш че не си единствената-вчера и аз си взех резултата от микробиологията и се оказа че и аз съм се сдобила с Ентерококи-за пръв път ми е.Качих се да питам Анито и тя каза че няма да се лекува нищо-нямало нужда.Малко ще се отклоня от темата но искам да споделя по повод мнението но д-р Александров за микробиологиите.Преди около два месеца при направена микробиология ми откриха Кандида в малко количество и Стрептококи в умерено количество-без оплаквания.Естествено веднага ми написаха една подобамаща рецепта със силни антибиотици.Понеже предстоеше преглед при д-р Александров реших да не пия нищо и да се посъветвам с него.И както Сиксенс отбеляза ето какво му беше мнението-освен че ми забрани да пия каквито и да било хапчета по повод резултата ,а и ми отвори една от дебелите му книги и ми показа че в умерено количество тези бактерии трябва да са си там Smile И така нищо не пих тогава.И по интересното е че на вчерашната микробиология нямаше и следа от Кандината и Стрептококите без абсолютно никакво лечение  Very Happy Very Happy Very HappyТака че......прав е човека  Very Happy
А за тоя Ентерокок май не му е там мястото,но щом казват че няма проблем аз им вярвам Very Happy
Извинявам се ако пооспамих темата Embarassed
За положителните тестове изобщо не се съмнявайте че ще валят тази есен RazzАма изоообщо грам съмнение не искам да усещам в тази темичка  bighug
elina0101
Каво да кажа?Кандидата  е гъбична инфекция,много упорита,може да хронифицира и тогава е доживотна присъда...носиш си ги,сеееш си ги кадет хванат и не му мислиш...гледам трудно ти се отдава.  стрептококите също.Стрептококите се изолират от гърлен,носен секрет.Въобще е показател за инфекция на горни дихателни пътища.Няколко вида са.Изолирани в посявка се прави антибиограма и тогава се назначава антибиотично лечение.А КАНДИДАТА не се ЛЕКУВА С антибиотик.Това е идеалната среда за развитието и.Значи или имаш, или нямаш...Това е все едно да си малко бременна или умерено пометнала.Микробиологията е наука и не работи с количествени методи,а с качествени.Или казано по друг начин ---пол. или отрицателен.Между плюса и минуса определено занам,че няма междиннка,мила!И понеже забелязах,че си блонди,престъпление е нелечението на таякива инфекции.За ентерококите...те са ти най-малката беда,вярвай!Нормално във вагиналната флора има лактобактерии.Те са и защитния ни щит срещу външни инфекции.Вероятно ако лактобакт. са ти в липса...имаш проблем,но не нелечим.Профилактично можеш да промениш малко режима на хранене и да си вземеш....
Извинявай, но това към мен ли беше насочено? Нещо не можах да разбера :ask: Ако постинга ти е до мен, не ми харесва тона ти. Особено ето това изречение - И понеже забелязах,че си блонди,престъпление е нелечението на таякива инфекции. - малко е обидно, не мислиш ли? Дори да имаш предвид Елина, защото цитираш неин постинг, по повод мой такъв. Избягвай да правиш квалификации и генерални изводи за хората по два постинга, моля!
Само да попитам ти някакъв лекар си или какво?
Извинявай, ако погрешно съм те разбрала, но постинга ти е доста объркан и хмммм...да кажем ироничен и снизходителен. Моля, да обясниш какво имаш предвид!

П.С. О, между другото, между плюса и минуса има междинка - нулата :D
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 23:15:04 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #891 -: Септември 14, 2009, 00:05:38 am »
sixsens???Не съм те споменала никъде.Писах,за да се опитам да обясня по най-елементарния начин защо се налага лечение...Нелечението води до сраствания и стерилитет....
« Отговор #892 -: Септември 14, 2009, 00:07:18 am »
Можех и нищо да не пиша..
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #893 -: Септември 14, 2009, 00:24:39 am »
sixsens???Не съм те споменала никъде.Писах,за да се опитам да обясня по най-елементарния начин защо се налага лечение...Нелечението води до сраствания и стерилитет....
Извинявай, не съм те разбрала. Понеже постинга ти беше доста объркан, опитала си да цитираш нещо, но не се е получило явно. Ника си видях в началото на постинга ти. Както и да е, съжалявам за недоразумението :D
Но все още смятам, че изречението, което оцветих в червено, звучи обидно. Може би не си целяла това, но грозничко звучи.
Има една тема за стрептококите и ентерококите, там едно момиче, което е микробиолог надълго и нашироко обяснява за тези бактерии, а и други подобни. Прочети я, има интересни неща.
За кандидата съм съгласна с теб, там наистина резултата е положителен или отрицателен. Но за ентерококите, мога да поспоря - в изследването пише - вероятна колонизация - т.е. явно се базира точно на количествен признак.

Можех и нищо да не пиша..
Няма лошо, че си писала. Нали целта е да обменяме мнения, твоето е полезно. Но някак подигравателно ми звучи. Сега разбирам, че си визирала Елина. Но това не променя нещата, според някои изречения в поста ти, тя едва ли не е малоумна, че не се лекува 8O

Виж, не искам да влизаме в конфликт или нещо подобно. Ни най-малко. Сигурна съм, че си целяла да помогнеш. Но знаеш, че виртуалното общуване е лишено от визуален и слухов контак, поради което е малко по-особено. Има голям риск хората да те разберат погрешно. Затова е добре да внимаваме, когато пишем нещо, да се изразяваме максимално еднозначно и недвусмислено, за да не се получават подобни ситуации. Нали знаеш, всеки си тълкува нещата, както му дойде. И аз самата в случая малко избързах, признавам и се извинявам за това.
Надявам се, че не ми се сърдиш, не тая лоши чувства. Дано ме разбра правилно :D
Успех!
« Последна редакция: Септември 14, 2009, 00:29:34 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #894 -: Септември 14, 2009, 01:07:27 am »
Не мога да ти се сърдя.Ама какво обидно има да си рус?И аз съм руса и много обичам вицовете за блондинките и перхидролките и тези под прикритие и тези по душа...
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #895 -: Септември 14, 2009, 01:36:38 am »
всички мнения на потребители могат да се редактират в рамките на два часа след публикуването им
моля, възползвайте се от тази възможност, за да не предоставите друга опция на модераторите
хубава вечер и успешни процедури
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #896 -: Септември 14, 2009, 02:08:08 am »
Не мога да ти се сърдя.Ама какво обидно има да си рус?И аз съм руса и много обичам вицовете за блондинките и перхидролките и тези под прикритие и тези по душа...
Ами радвам се, че не се сърдиш :D Аз също съм руса и често се самоиронизирам по повод на това, смея се на вицовете за блондинки... Но от непознат такава реплика би ми прозвучала ето така - Ами понеже си блонди, т.е. си тъпа, дай да ти обясня еди какво си...
Разбираш ли, едно е да се шегуваме с приятели и познати, друго е с хора, които никога не сме срещали и нямаме представа до къде се простира чувството им за хумор. Аз например не разбрах, че се шегуваш :D
Хайде стига вече сме спамили темата, мисля, че изяснихме случая :D
Извинявам се на всички за спама :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #897 -: Септември 14, 2009, 07:25:14 am »
Виж какво Лина   нямаш  право да решаваш кой е Блонди и кой не-от цялата работа си проличи че именно ти си такава  :D Ако обичаш не ми казвай кое ми се отдава и кое не....Другото което е, научи се как се вмъква цитат, за да могат нормалните хора да разберат цитираш ли някой и кой цитираш  :DКазваш че микробиологията е наука която не работи с количествени методи-еее и сега какво ти се извъди по-голям специалист от тукашните лаборатории така ли  :D Не ме интересува не се обиждаи-може и да си>НО факт е че от две лаборатории ми "Изчисляват количеството"  :lol: умерено/малко/обилно.....Как така и самите бланки са им така напечатани...пък то науката не била такава. :wink:
Само не разбирам защо някои хора изобщо влизат да "отговарят" на въпросите на някой,след като ще му говорят подигравателно и с определения.Е не благодаря от такива съвети и отговори.
Спирам до тук и думичка повече няма да обеля по повод този въпрос и по повод поста ти. :D
Извинавам се за спама.
Извинявам се на всички които пишат в тази тема  :bighug:

« Отговор #898 -: Септември 14, 2009, 09:50:41 am »
Лина Candida не е гъбична инфекция, а е гъбичка, която съществува нормално в човешкия организъм, нейното патологично размножаване обаче (поради различни фактори, като употреба на антибиотици, понижен имунитет и др)вече се нарича гъбична инфекция.
А изречението ти сеееш си ги кадет хванат и не му мислиш...гледам трудно ти се отдава , незавизимо към кого е насочено защото така и не стана ясно от странния ти постинг, просто никак не е на място тук, където сме се събрали за да си помагаме и да споделяме опит, а не някой от някъде да идва и да обижда!!!!
« Отговор #899 -: Септември 14, 2009, 09:53:31 am »
Сега по темата  :D : отивам да пусна един кръвен тест, днес ми е 10 ден след ЕТ, стискайте палци, след обед ще кажа резултата