Elina0102 на мен инжекциите ми ги слага мъжа ми. Сутрин и вечер се боцкаме в къщи Прегледите и изследванията са през ден, като в този ден не се боцкаш сутринта, а след прегледа док определя дозата ти.Така че в тези дни винаги може Ани да ти я сложи.При нас само веднъж се наложи мъжа ми да идва до офиса за да ме бодне, скрихме се в WC-то Единственото, което ме тревожи мен е поставянето на утрогестана след трансфера. Но тогава може би ще работя до към 14-15 и след това в къщи за лекарството
Малко късно с отговор, но да се включа. Лично аз реших да си взема отпуск по време на стимулациите, който обхвана малко дни след пункцията. После се върнах на работа. Александров каза, че по време на стимулацията човек трябва да е спокоен (което важи и за носенето на бебенцето де, но това е друг въпрос). Работата ми е свързана с голям стрес и работа с хора - системен администратор съм в съд ... Само да уточня - след раждането доки ме прегледа вътрешно и се установи, че нямам запушена тръба, а всичко се дължи на стреса.
За Утрогестана - в началото около три седмици го слагах вагинално, но в упътването видях, че може и да се пие. Питах Доки и той ми каза, че мога да го пия. Единственото неудобство е, че човек като го пие, става малко сънлив. Та от тогава натам започнах да го пия заедно с другите хормонални (мисля, че се казваха Естрофем).
За биенето на инжекциите - както е казала siska_shtereva, няма нищо страшно и не боли, ама никак. Важното е да се слагат бавно и да се редува дясна - лява страна в страни и малко по-долу от пъпчето, за да не посинява мястото. Ани ми показа първия път и от там насетне си ги биех сама. Само Прегнила накрая се наложи да ми го бие свеки (тя е мед.сестра), защото се слага мускулно.
И накрая - ще се самоцитирам от първата темичка:
Като пусках темата не съм си мислила, че толкова много народ ще се включи. Тогава бях отчаяна, търсех отговори на въпроси и се страхувах. Сега определено мога да кажа, че няма защо да се страхувате и наистина трябва положително настроение и вяра, защото те малко или много спомагат за захващането на бебоците
Вярвам, че всички ще успеете