0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в АГ- Варна 3
« Отговор #440 -: Май 26, 2009, 10:42:01 am »
Здравейте момичета! Първо да поздравя всички успели през този месец, желая ви лека бременност. Исках да попитам - видях в сайта на Варненската клиника,че правят донорски инсеминации, някой знае ли дали правят Ин витро със сперматозоиди от донор и кой доктор работи с това(вие може би сте запознати)? Аз ходих при д-р Александров преди ок. 3 години, тогава те не правеха официално, той ми каза, че нямат криобанка. Единствено д-р Чернева правеше някакво подобие, но да не споделям опитът ми с нея по въпросът с донорството.
До колкото зная сега правят и според мен точно Александров е човека към когото трябва да се обърнеш. Успех !
*
« Отговор #441 -: Май 26, 2009, 15:43:17 pm »
Здравейте момичета! Първо да поздравя всички успели през този месец, желая ви лека бременност. Исках да попитам - видях в сайта на Варненската клиника,че правят донорски инсеминации, някой знае ли дали правят Ин витро със сперматозоиди от донор и кой доктор работи с това(вие може би сте запознати)? Аз ходих при д-р Александров преди ок. 3 години, тогава те не правеха официално, той ми каза, че нямат криобанка. Единствено д-р Чернева правеше някакво подобие, но да не споделям опитът ми с нея по въпросът с донорството.
До колкото зная сега правят и според мен точно Александров е човека към когото трябва да се обърнеш. Успех !

аз също мисля, че правят. вчера бях там и видях на ценоразписа, че замразяват и сперма и яйцеклетки и ембрини - значи вече би трябвало да имат криобанка.
Успех!

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #442 -: Май 26, 2009, 16:04:43 pm »

Здравей Зина:)
Миналата година при втория ни опит ИКСИ имаше вероятност да се наложи да ползваме донор. Бях при д-р Козовски тогава, но това няма голямо значение. Така, че и аз мисля , че имат криобанка.
Най-добре е разбира се да отидете на место и да говорите с доктора на когото сте се спрели.
Успех във всяко начинание.
« Отговор #443 -: Май 26, 2009, 17:54:02 pm »
Дживотинче, гледах и търсих какво става с теб и защо не пишеш, и ето че открих новината в тази тема! Много ме зарадва, да знаеш! Честит ти положителен тест! Желая ти лека и безпроблемна бременност, здраво и усмихнато бебе, много наакани памперси и безсънни нощи (това е хубаво нещо, нали?) Честито, и късмет!

*
« Отговор #444 -: Май 26, 2009, 19:43:41 pm »
 ddnchv ,Starlet благодаря ви момичета за поканата!

:bighug:             :bighug:                 :bighug:

Мен 1000км не ме плашат  :lol: само трябва да съобщя на мъжа Мечок!
Септември живот и здраве ще се паркирам пред АГ-то! :lol:
*
« Отговор #445 -: Май 26, 2009, 21:59:10 pm »
Не правят донорски процедури изобщо! Имало някаква пътека за донорска инсеменация(има и цена), но се прави с пресен материал, ако мога така да се изразя. Викат донора на място и разбира се обработват спермата. Но ин витро или икси с донорски сперматозоиди не правят. Нямат криобанка. Не правят и с донорски яйцеклетки, освен ако лично не си заведеш донора. Информацията ми е лично от д-р Александров и то от вчера.
П.П. Дано си ме разбрала. Ако имаш други въпроси - на лични ще ти отговоря. Написах информацията тук, защото може да е нужна и на други момичета!
« Последна редакция: Май 26, 2009, 22:01:02 pm от du6ka »

« Отговор #446 -: Май 26, 2009, 23:07:08 pm »
du6ka, много ти благодаря за информацията относно донорството, мислих си че вече може да са започнали процедури без да си търсиш донор но жалко положението продължава да е същото а толкова много момичета вече са бременни. Благодаря още веднъж информацията е ценна!
*
« Отговор #447 -: Май 26, 2009, 23:25:49 pm »
du6ka, много ти благодаря за информацията относно донорството, мислих си че вече може да са започнали процедури без да си търсиш донор но жалко положението продължава да е същото а толкова много момичета вече са бременни. Благодаря още веднъж информацията е ценна!
За съжаление, това е положението. До сега не са направили нищо по въпроса с донорството, а за в бъдеще и няма да правят, защото нещата се затягат все повече законово... :( :( :(

*
« Отговор #448 -: Май 27, 2009, 09:58:58 am »
Благодаря ти Душка. Значи ситуацията отпреди 2 -3 години не се е променила. Тази работа с донора на място не ми харесва, а и не мога да разбера какъв е проблемът-законов както казваш, след като всички клиники в София имат крио банка и по цял свят също. Може би аз съм изтървала нещо, някаквя промяна в закона, не живя в България от 4 години.
« Последна редакция: Май 27, 2009, 10:03:53 am от zina_z »

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #449 -: Май 27, 2009, 13:37:43 pm »
ddnchv ,Starlet благодаря ви момичета за поканата!

:bighug:             :bighug:                 :bighug:

Мен 1000км не ме плашат  :lol: само трябва да съобщя на мъжа Мечок!
Септември живот и здраве ще се паркирам пред АГ-то! :lol:

Ти ме разби направо  :lol: от чужбина ли ще идваш или говориш за двете посоки? Е и ние с моят мечок (защото и аз така си му викам  :lol:) навиваме в двете посоки над 600 км. така че не се плашете, напротив ще чакате с нетърпение срещите и оптимизма с който ще бъдете заредени  :D  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #450 -: Май 27, 2009, 15:43:35 pm »
 Starlet  за двете посоки,мила. :lol:
Пък и полезното с приятното ще съчетаем(ах,морето  :lol:)
Успех на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сори,за спама :oops:,ама няма друга такава оптимистична тема като тази  :lol:
*
« Отговор #451 -: Май 27, 2009, 15:51:25 pm »
.... ама няма друга такава оптимистична тема като тази  :lol:

:balk_50: :balk_50: :balk_50:
и мен много ме зарежда темичката и най-вече резултатие, с които с хвалите - дай боже всекиму  :bfp1:

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #452 -: Май 27, 2009, 20:35:47 pm »
Момичета, искам да ви попитам, някоя от Вас, има ли процедура в неделя и по-специално д-р Александров дали ще бъде там?
Неудобно ми е да му звъня  :oops:, нито на него, нито на Ани, да ги попитам, затова тука чрез Вас, .... ако разбера  :o?

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #453 -: Май 27, 2009, 21:10:22 pm »
Момичета, искам да ви попитам, някоя от Вас, има ли процедура в неделя и по-специално д-р Александров дали ще бъде там?
Неудобно ми е да му звъня  :oops:, нито на него, нито на Ани, да ги попитам, затова тука чрез Вас, .... ако разбера  :o?

По принцип докато не приключат процедурите д-ра е там и събота и неделя и празници и делници. Ако са ти казали че трансфера ще е в неделя отиваш в неделя и няма да се притесняваш от нищо. Всички са много внимателни, а самият трансфер е безболезнен, ако пък става дума за пункция просто ще заспинкаш и ще се събудиш по олекнала след като са извадили яйчицата.  :D Хайде много успех от мен и никакви притеснения да нямаш   :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #454 -: Май 29, 2009, 18:07:16 pm »
Здравейте момичета днес бях на преглед 9ти ден от стимулацията вече с непърпение очаквам да преключим ето и резултата:
ендометриум 9
фуликули в ляво над 15бр х 14мм
фуликули в дясно над 10бр х 18мм
Е 2 - 1024
Някои може ли да ми каже това Е2 дали е нормално ,че започнах нещо да се притеснявам?
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #455 -: Май 29, 2009, 19:31:37 pm »
Мен лично ми се струва ниско.
Сръвнявам с моя опит 2007г. там.
За 15 яйцеклетки имах на 9 ден над 4000 естрадиол.
Машината в лабораторията не го бе хванала и го повтарях даже.
При последния ми опит на 8 ден естрадиола беше 3300 за около 18 яйцеклетки.
Но,все пак аз съм "странен модел "и не ме вземай много насериозно. :wink:
Успех.
« Последна редакция: Май 29, 2009, 19:36:47 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #456 -: Май 29, 2009, 19:34:34 pm »
Аз мисля, че е добре Бубе и скоро ще си на пункция  :bighug:
Господи, благодаря ти!!!
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #457 -: Май 29, 2009, 20:05:04 pm »
Буба, а какво казва доктора ти за тези стойности?
Не ги ли коментира с него?
*
« Отговор #458 -: Май 29, 2009, 20:19:25 pm »
Не съм го коментирала с лекаря защото резултата от Е2то излезна по късно след като си бях тръгнала от клиниката ,разбрах резултата по телефона. Утре сутринта пак съм там и ще питам.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #459 -: Май 29, 2009, 20:26:09 pm »
Надявам се и ти пожелавам всичко да е наред:)