0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в АГ- Варна 3
« Отговор #840 -: Септември 12, 2009, 09:02:38 am »
Добро утро, момичета.Да дам и аз мнение относно микробиологията :) Миналата година преди опита ни ин витро пусках микробиология при мояата АГ. Излезнаха ентерококи, стафилококи, дифтероиди и кандида без никакви оплаквания от моя страна.Два дни след това пуснах микробиология в Аг лаборатория  и там не излезнаха никакви бактерии от гореспоменатите, но излезна е.коли.Тогава все още не познавах д-р Александров. Доверих се на моята АГ и започнах лечение с ципрофлоксацин, за което на следващ етап Александров много ми се накара :DКаза че това лечение само би ми навредило на опита.
И още нещо... след трансфера ми при първия опит всяка сутрин започвах деня с чаша фреш(портокал и грейпфрут)Вчера чета обаче, че цитрусовите плодове не се препоръчват по време на ин витро, т.к. голямото съдържание на витамин С пречело на имплантацията.  8O не знам дали наистина е така, но този опит ще карам без цитруси.
стига бе! честно ли това за вит.С, оле аз се спуквам с тия сокове от портокал  :(
*
« Отговор #841 -: Септември 12, 2009, 09:09:28 am »
Здравейте и от мен, освен цитрусовите плодове след ЕТ не се пие и кафенце.Аз затова в момента се наслаждавам на моето!
Желая приятен ден на всички и дано скоро някой вече се похвали с положителен резултат и открие сезона! :bfp:
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #842 -: Септември 12, 2009, 09:26:26 am »
От цитрусите знам от двама доктори без грейпфрут през цялата бременност ,но пък  ананас колкото ми се иска и  портокал.
Също имах забрана за кола и кафе през първите 4 месеца на бременноста най -малко.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #843 -: Септември 12, 2009, 11:16:48 am »
Момичета, аз не съм спирала да пия нито кафе, нито кола, нито сокове, нито да ям каквото ми се яде от преди трансфера та досега.
Изрично съм питала Александров за кафето и колата, за разни храни уж които пречели, не веднъж и то. Ако няма някакви извънредни ситуации, които да не ви го позволяват да, но инъче...живейте си нормално.
Всеки сам преценява за себе си разбира се.
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #844 -: Септември 12, 2009, 11:19:51 am »
Момичета, аз не съм спирала да пия нито кафе, нито кола, нито сокове, нито да ям каквото ми се яде от преди трансфера та досега.
Изрично съм питала Александров за кафето и колата, за разни храни уж които пречели, не веднъж и то. Ако няма някакви извънредни ситуации, които да не ви го позволяват да, но инъче...живейте си нормално.
Всеки сам преценява за себе си разбира се.

:bighug:

« Отговор #845 -: Септември 12, 2009, 11:49:49 am »
Здравейте,
искам да попитам момичетата от Варна, които започват през септември, откъде да си набавя Puregon Pen? Трябват ми 900Е, тъй като от стимулацията ми миналата година ми останаха 6*100Е (т.е ще станат общо 1500Е, колкото и ми трябват). Оказва се обаче, че дори и да се намери по складовете, то 900Е не върви с писалка, а дори не можеш да си я закупиш отделно. Писалката се давала само ако купиш 2*900Е. Та това е пълен абсурд!
Моля ви помагайте, започвам стимуция до 2-3 дни. Трябват ми Puregon Pen 900Е и писалка.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #846 -: Септември 12, 2009, 12:46:04 pm »
Здравейте,
искам да попитам момичетата от Варна, които започват през септември, откъде да си набавя Puregon Pen? Трябват ми 900Е, тъй като от стимулацията ми миналата година ми останаха 6*100Е (т.е ще станат общо 1500Е, колкото и ми трябват). Оказва се обаче, че дори и да се намери по складовете, то 900Е не върви с писалка, а дори не можеш да си я закупиш отделно. Писалката се давала само ако купиш 2*900Е. Та това е пълен абсурд!
Моля ви помагайте, започвам стимуция до 2-3 дни. Трябват ми Puregon Pen 900Е и писалка.

В АГ Варна имат писалки, ще ти услужат. Купи си Пурегона и говори с Ани! Не се притеснявай и... Успех!  :D

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #847 -: Септември 12, 2009, 13:13:50 pm »
deep, много ти благодаря  :bighug:  В понеделник ще се обадя на Ани и ще потърся пурегон. Радвам се, че тук, във форума винаги има кой да помогне...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #848 -: Септември 12, 2009, 13:33:17 pm »
Elina, благодаря, че сподели и твоя опит. Аз честно казано за тези ентерококи не се притеснявам много, много. Просто ме доядя, че хиляда простотии ми се изсипват на главата точно преди началото на процедурата. До миналата седмица, цял месец една некадърна дерматоложка ме лекува ненужно от гъбички на краката, а се оказа, че изобщо нямам гъбички 8O А е някаква екзема или нещо подобно. То и аз нямах симптоми за гъбички, просто ми се нацепи петата и ми стана рана. И тя реши без да ме изследва да ме лекува. Назначи ми 6 седмици да пия миконафин  :x Добре че на 4-тата седмица се усетих, че това нещо не ми действа и го спрях. Аман вече от некадърни лекари във всяка една област.
Извинете за спама :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #849 -: Септември 12, 2009, 20:11:25 pm »
Трябват ми Puregon Pen 900Е и писалка.
За писалката мисля, че няма да имаш проблем след като питаш Ани. Ако нещо все пак се обърка, пиши, ще се опитам да помогна. Аз имам писалка, но след няколко дни ще ми е нужна и на мен, но ще питам приятелка за нейната. А за самата ампулка Пурегон - няколко страници по-напред момичетата от Варна писаха цени и къде може да се намери. Аз този път го купувам от Стара Загора, дадоха ми много прилична цена за 900 и 300 единици и като поръчам сутринта, късния следобед го вземам. Вече едната от 900 поръчах и купих, в бойна готовност съм  :D.

« Отговор #850 -: Септември 12, 2009, 21:22:16 pm »
Здравейте момичета  :D, виждам, че тук настроението е добро :wink:, така и трябва де, няма да се даваме  :)
sixsens, голям слдур си  :D , вие с Филаделфия винаги успявате да ме заредите с положителна емоция и вяра   :), а такива душици като вас, няма как да не бъдат наградени с успех  :D За съжаление не мога да взема отношение за ентерококите, но щом док смята, че не са опасни, значи трябва да му вярваме  :)
За изследванията да кажа - на нас този път ни искаха почти всичко,(спин, васерман, хепатитите и хламидия за двамата и LH, FSH, Prolactin, Estradiol, ПКК, фибриноген, СУЕ, АСАТ, АЛАТ, урея само за мен), предният опит ни беше октомври и старите ни изследвания не важаха, те самите не ги искаха, но нали на тях им ги изискват и няма как.
Филаделфия, и аз предния път хапвах доста цитруси, и най-вече ананас, понеже бях чела, че е добре за имплантацията  :) Това за витамин С не го знаех, но независимо дали е вярно, май ще избягвам портоклаите  :oops: за всеки случай  :wink:  Успех на утрешния преглед, сигурна съм, че утре Александров ще ти каже, че фоликулчетата са тръгнали да нарастват добре и ще бъдеш по-спокойна  :D
За кафето предният път питах доктора, той ми каза, че нямало проблем и няколко пъти ми повтрои да продължа да си живея както преди трансфер  :)
 my_luck , добре дошла, за пислаката не се притесняай, говори с Ани, тя ще ти даде, предният път точно заради писалката купувахме 2х900Е, че иначе нямаше от къде да се намери, но след края на процедурата, я дадох на Ани, понеже вече нямах нужда от нея, този път купувах по малко единици и писалка ми даде Ани :) За Пурегона да ти кажа, в Марешки 900 Е са 693,70 лв. , последно и в аптека Фарма ми казаха толкова, в Манолова е 714лв, успех ти пожелавам и хубаво настроение  :) 
Сега да споделя, при мен нещата вървят много добре по думите на док :), в понеделник отново съм на преглед, дано пак ме зарадва  :) Малко бях притеснена последният път като писах, но след прегледа се чувствам много по-спокойна и уверена  :) Това е от мен момичета, малко дългао стана пак, за което се извинявам, дано имате нерви да ме изчетете  :oops: Отново искам да пожелая успех на всички, много усмивки и хубави емоции  :bighug:
Ако не се лъжа, с Филаделфия вървим най-напред, значи на нас се пада честта и отговорността да открием сезона на положителните тестчета  :D  Вярвам, че ще е така, а и няма как иначе да е щом и Лиско наминава да хвърли някое друго вирусче  :wink:   
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 21:35:57 pm от *sunny* »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #851 -: Септември 12, 2009, 22:37:26 pm »
Хехех, sunny, благодаря ти за милите думи! Всички момичета тук са страхотни сладурки и всички заслужават да бъдат мами, затова и ще бъдат!
Вие двечките с Филаделфия трябва да откриете сезона, че ние вече идваме зад вас :D

Що се касае до изследванията, наистина тези, които си изброила се изискват за ин витро процедура задължително. Някои може да не се повтарят, ако все още са валидни. Аз например, хормони няма да пускам. Последните са ми от февруари месец. Отдавна им мина давността, но от май месец съм на противозачатъчни. Дори да пусна хормони, те няма да са достоверни.
Относно ентерококите - ами какво да ви кажа. В последната година постоянно се редуват ентерококи, ешерихия коли, гарднерела, само се въртят. Едното утрепя, хоп другото изскочи. Като при всички не съм имала оплаквания. Заключението от МБ винаги е било - незначително количество или вероятна колонизация от съответната гад. Доста поизчетох и стигнах до извода, че това не значи, че имам инфекция, а че е възможно да развия такава. Толкова антибиотици изпих и толкова глобули си слагах, че вече не мога да ги преброя....Накрая док ми се накара едно хубаво и ми забрани повече да съм пипнала антибиотик, освен разбира се, ако нямам сериозни оплаквания. Иначе подобни резултати от МБ били нормални и не налагат лечение.
За да бъда точна, ще цитирам точните думи на док относно МБ - "За мен микробиологията не е изследване с медицинско значение, аз не я признавам и за мен тя не е критерий. Назначавам я, защото ми я искат" :lol: :lol: :lol:
Нали го знаете нашия док, малко е ексцентричен в това отношение :lol:...или по-скоро е доста напредничав и информиран за най-новите методи.

Хайде спирам, че пак се олях с писане :oops:
Успех, мили момичета!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #852 -: Септември 12, 2009, 22:52:04 pm »
........................
Нали го знаете нашия док, малко е ексцентричен в това отношение :lol:...или по-скоро е доста напредничав и информиран за най-новите методи.

Хайде спирам, че пак се олях с писане :oops:
Успех, мили момичета!
:good_post:

Дълбок поклон д-р Александров,
 за професионализма,
 за всеотдайността,
 за човечността,
 за честността,
 за това, че ни върнахтее вярата
 в хората и в живота.
Благодаря.
« Отговор #853 -: Септември 13, 2009, 00:36:44 am »
Благодаря на всички, малко ме успокоихте. Днес цяла сутрин обикалях аптеките да търся Пурегон 900 Е - в Марешки казаха, че в момента няма в склада, в Лисичкова също, на Брегалница ми казаха за останали няколко по 300 Е и така.. Ще продължа търсенето ...
Успех на всички и ще се засичаме по коридорите  :D
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #854 -: Септември 13, 2009, 08:29:54 am »
   Добро утро, поспаланки :D Ние вече сложихме сутрешната доза и с нетърпение очаквам прегледа днес.Дано са понарастнали фоликулчетата и дано док каже, че вече е време за цитротида.Лошото е, че "запасите" ми от румънския Гонал са на привършване, та днес ще се наложи да ходя до Фарма плюс да си набавя още храна за яйцеклетките :D :D :D
Sunny, благодаря и аз за хубавите думи.Надявам се, че това ще е успешния сезон за всички ни. Надявам се и силно вярвам, защото знам, че чудесата се случват на тези, които вярват в тях.Нека Господ чуе молбите ни и осмисли живота ни.
Хубаво е, че може да споделяме опит и мнения, защото всички тук сме минали по един път и всички заслужаваме да бъдем щастливи, а ЩАСТИЕТО...то ще ни сполети съвсем скоро. :bighug:
Sunny, при теб всичко е наред, нали? Доколкото си спомням и ти беше на преглед в петък? Започна ли с оргалутрана?

« Отговор #855 -: Септември 13, 2009, 08:41:19 am »
Здравейте,

ако още не си намерила писалка, аз мога да ти дам, аз имам 2 едната изобщо не съм я ползвала
« Отговор #856 -: Септември 13, 2009, 09:35:17 am »
Добро утро и от мен момичета :)
Филаделия, стискам силно палци за прегледа днес :)Дано всичко е наред и включите и цитроида :D А ти преди преглед поставяш инжекции ли? На мен ми казаха да не го правя, а аз все си мисля, че така ми се разваля режима "сутрин-вечер"  :wink: :D
При мен док каза,че всичко върви много добре, от вчера ми включи и оргалутрана, но тази ссутрин нещо се  притесних  :? катоси поставях инжекцията /оргалутран/ и докато избутвах лекарството и няколко капки изхвърчаха навън  :x , не вярвам да е фатално, но все пак се притесних, а Ани не ми вдига, да я притесня  :oops: Вие какво мислите?
*
« Отговор #857 -: Септември 13, 2009, 09:55:42 am »
*sunny* не се притеснявай въобще, няколко капки не са от значение.Редовно на предишният ми опит и от пурегона и от оргалутрана изтичаха по няколко капки, когато не забивах достатъчно иглата.Това въобще не е проблем спокойно!
« Отговор #858 -: Септември 13, 2009, 10:03:14 am »
Че тя Ани изобщо вдига ли на някого?!?  8O  на мен никога не ми е вдигала като съм й звъняла, докторите са ми казвали че много често дори на тях не вдига   :lol:
но пък знаете колко е заета постоянно хвърчи като линейка напред назад.
Sunny стига си се паникьосвала, според мен ако са няколко капки само няма проблем! Стига сте се шашкали за всичко, че трябва да изкарате хубави и качествени яйчица не някакви стресирани! :bighug:
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 10:04:52 am от dessi-kk »
« Отговор #859 -: Септември 13, 2009, 10:10:44 am »
Здравейте момичета  :D
Аз минавам да споделя че вече съм собственик на 30 ампулки Гонал  :D Сложих ги в хладилника-моля споделете и вие ли там ги сържите На листовката пише да се съхраняват под 25 градуса и аз реших че в хладилника ще им е добре  :?
Момичета ако имате възможност вземайте си Гонала от Букурещ -излиза доста по-евтино дори и бензина като сметнеш.
Филаделфия поздравления за лекотата с която говориш за слагането на инжекциите-аз мисля че няма да ми се откъсне ръката и да си ги бия сама  :?По повод инжекциите преди преглед-в листа с инструкции за пациента който ми даде Ани,пише че в деня на прегледа инжекциите се бият след него.Но ти щов ги биеш преди това,значи док така те е посъветвал  :)Стискам палци за прегледа днес.И те чакаме да пишеш  :P
Съни и аз мисля че няма да е фатално няколко капчици.
Момичета имам нужда от съвет-днес ще ми е 11 ден с противозачатъчни Логест,и вчера и днес имам някакво кафеникаво зацапване  :? притеснявам се какво става  :?

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."