0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за мнението Ви!!!
« -: Април 08, 2009, 19:04:19 pm »
Искам да ми кажете какво мислите за графиката ми-има ли ОВУ и кога е?Нова съм и незная към кой да се обърна!!!!Правим опити от 2 мвсеца и изчетох всичко,но като че ли ме притеснява нещо!!!Благодаря от все сърце!!!! :oops:

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1
« Последна редакция: Април 08, 2009, 19:43:12 pm от goskata »

Re: Моля за мнението Ви!!!
« Отговор #1 -: Април 08, 2009, 19:30:52 pm »
Опитай отново да я пуснеш, защото не се отваря.
« Отговор #2 -: Април 08, 2009, 20:45:59 pm »
Мила4ка,според мен до момента не е имало О,но нека се вкл.и моми4етата и Денис,за да ти отговорят и те по компетентно.
« Отговор #3 -: Април 08, 2009, 20:48:48 pm »
Мили4ка, според мен до момента не е имало О,но нека се вкл. моми4етата и Денис,за да ти отговорят по-компетентно!
*
« Отговор #4 -: Април 08, 2009, 22:17:44 pm »
Дотук графиката ти не показва да е имало Овулация.
Съжалявам  :(

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #5 -: Април 09, 2009, 17:34:13 pm »
Здравей и от мен, и аз съм сравнително нова, но ще се опитам да помагам с каквото мога:)
да те попитам първо как мериш Т - защото доста варира при теб а при мен се получи така първия месец, когато мерих, защото го правих под мишницата и не държах достатъчно дълго термометъра. най-добри резултати май дава аналното мерене в продължение на 10 мин.
успех и хич не се притеснявай - 2 месеца са нищо време:)

« Отговор #6 -: Април 09, 2009, 17:40:07 pm »
Ох ,нещо много съм се стегнала и ме плаши всичко.Гони ме параноя.
Меря я анално със електронен,но знаеш ли като се замисля наистина страшно бързо изписква(някъде за 20-30секунди).Благодаря ти много за вниманието.

« Отговор #7 -: Април 09, 2009, 18:37:16 pm »
нали сме за това - да си помагаме:))
няма да се притесняваш - всичко ще се нареди:)
аз лично ползвам живачен термометър, защото ми се струва по-надежден и го държа 10 мин. дигиталният наистина веднага изписква, но мисля, че трябва поне 5мин да го държиш, за да е достоверна Т:)
иначе цикълът ти как е, някакви проблеми имала ли си досега?

« Отговор #8 -: Април 09, 2009, 20:33:07 pm »
нямам никакви проблеми с цикъла винаги е точен ,но ме боли ниско в ляво-беше ми минало ходех на лекар беше възпалена тръба,а сега пак ме боли .Може ли да е от това -пак ще ходя няма как :oops:

« Отговор #9 -: Април 10, 2009, 11:37:35 am »
Тая сутрин си направих експеримент:Като изпищя беше на 36.5 след  околко 8 мин Т беше 36.8.Затова че се поспокоих малко и вече така ще меря или направо да си взема обикновен ли :ask:

*
« Отговор #10 -: Април 10, 2009, 11:55:23 am »
И моето мнение е ,че нямаш Овулация този месец по тези стойности който си отбелязала!
Вече имам опит с такъв месец  :lol:
Дано проблема да е в термометара ти  :?
Да винаги след сигнала се задържа термометъра 4.5 мин.
« Последна редакция: Април 10, 2009, 11:58:10 am от zayana »
« Отговор #11 -: Април 10, 2009, 12:11:02 pm »
Тая сутрин си направих експеримент:Като изпищя беше на 36.5 след  околко 8 мин Т беше 36.8.Затова че се поспокоих малко и вече така ще меря или направо да си взема обикновен ли :ask:

а защо си отбелязала 36.5 в графиката? отбелязвай Т след като си изчакала 5 мин. ти все пак отиди на лекар - аз не знам възпалението как би се отразило на овулацията, но може и да има някакво значение.
а как си определи ову-то този месец точно на този ден?
и защо не си пуснеш хормони за собствено успокоение когато ти дойде (ако дойде:) нали знаеш - м/у 3ти и 5ти ден от цикъла.

« Отговор #12 -: Април 10, 2009, 13:05:15 pm »
След като падна Т си мислех че идва ОВУ,но тя така и не се покачи и аз много се обърках.Колкото до хормонални когато отидох на лекар и му казах че искаме да започнем опитие за бебе и да си направя някакви основни изследвания той ме погледна възмутен-Как тяка без опити ще искам изследвания и ако ги искам трябва да си платя ,защото той не виждал нужда още от такива :(Стана ми много неудобно,но му казах че се отнясям много сериозно към нещата и не искам след 1 година опити да се окаже че има причина ,която сме можели да я отстраним още 1вия,2рия месец и да си спестим много разочерования  :oops:.
Не съм ли права кажете ми ?Да сменя ли доктора или е прав?

« Отговор #13 -: Април 10, 2009, 16:38:09 pm »
ами аз лично съм на мнение, че наистина е хубаво някои основни изследвания да се направят още в самото начало. например хормони, микробиология, цитонамазка - тя си е задължителна така или иначе. аз когато казах на моята лекарка че започваме опити, тя каза чудесно и дотам. и чак след като не се получава вече близо година започнах да се ровя за разни изследвания и така ми откриха някаква инфекция - уреаплазма - не занм дали тя е оказала някакво влияние на зачеването ама щеше да е по-добре да сме я излекували преди една година отколкото сега да губим ценно време:)
вче е въпрас и на пари - не всички се поемат от касата а и тези които се поемат някой трябва да ти ги назначи, но ако парите не са голям проблем според мен поне хормони и микробиология можеш да си пуснеш.
 :)

« Отговор #14 -: Април 10, 2009, 18:55:35 pm »
Блабодаря много,тия хормони и микробиология той ли пак трябва да ми ги назначи или аз сама да отида в лаборатория.

« Отговор #15 -: Април 10, 2009, 20:18:08 pm »
Ето тук са изброени всички по-важни изследвания, как и кога се правят и кои се поемат от касата

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20084.0

За хормоните - то се взима кръв, можеш и сама да отидеш, но ако искаш да не ги плащаш, ще трябва първо през лекаря за направление. Аз лично ходя в лабораторията Биомед и съм много доволна от тях. Ако решиш да не минаваш през лекаря- м/у 3ти и 5ти ден от цикъла отиваш и си ги пускаш - стават още същия ден.

за микробиологията - ще трябва през лекар, защото той взима цервикален секрет - по същия начин както и за цитонамазка. вече зависи къде ти е гинекологът - може в някои клиники сами да си правят изследванията, мен лично за част от изследванията (като хламидии напр.) ме пратиха да си занеса секрета в отделна лаборатория.

но ти не се хвърляй сега да правиш всички възможни изследвания - нещата могат и от само себе си да се наредят. дано скоро се похвалиш с хубавата новина:))) 

« Отговор #16 -: Април 14, 2009, 17:32:44 pm »
виждам че се е задържала висока Т - не се ли изкушаваш да направиш едно тестче вече :D
стискам палци за  :bfp:

« Отговор #17 -: Април 14, 2009, 18:19:28 pm »
Страх ме е сякаш от тестове ще изчакам да видим дали ще закъснее М.Дано ме пропусне.Но вътрешно сякш че не вярвам да е станало.Дано скоро preggo

*
« Отговор #18 -: Април 14, 2009, 19:10:34 pm »
Здравей,goskata  :D
Мисля, 4е ако си имала Ов. този МЦ, то тя е била около 22/24 ден от цикъла, но БТ трябва да се задържи висока и о6те малко да се пови6и.
Така 4е, според мен, о4аквай менструация около 36/39 ден. Много е рано за тест. Дано е станало и БТ се пови6и и остане висока следва6тите 9 месеца  :D

*
« Отговор #19 -: Април 14, 2009, 19:21:40 pm »
4ак сега видях, 4е си имала проблеми с термометъра този месец. :(
Това озна4ава, 4е не можем да вярваме на тези стойности за да определим кога е била Овулацията.  :wink:
Ти си отбелязала една дата, но на каква база си я определила? Не си правила тестове за Ов.
Погледнах графиката ти за предния месец и там съ6то си отбелязала Ов. Как ги определя6?
Все пак, ако по принцип цикълът ти е редовен и е с дължина около 28 дена, надежда да е станало и да е време за тест има.
Каква е срената дължина на цикила ти? Това са въпроси, на които само ти знае6 отговорите. :P