Джам, нашите - дървените, които съм показала в началото, също са от Икеа - серията е LEKSVIK. А от цветните пластмасови имаме само кръглото столче - много здраво и удобно столче, беше не повече от 3евро. Влез в сайта на Икеа и разгледай някой от англоезичните електронни каталози - тези масички и столчета са в Children's Ikea, Small furnitures или нещо подобно, ще се ориентираш, там ще видиш и цените на всичко, материали и т.н. Специално за едно столче с масичка да ходиш до Икеа смисъл няма, но ако наистина минавате близо до Солун и има възможност да минеш и разгледаш - не пропускай, освен да обзаведете Мартьо, можеш да си накупиш много практични неща за дома на добри цени (като например хубави чаршафи с ластик дето да не са от трико или хавлиен плат, имам спомен, че търсеше
всякакви цветове и размери)
Тези, дето Джази ги показа, не съм виждала на живо, но има посочен физически магазин на сайта, където можеш да ги видиш. Явно съм затрила мейла, с който са ми отговорили за цените, но по спомен - столчето 38лв, а масата май 66лв (50 на 50см). Предлагаха и възглавнички за тях, както и детски престилки за рисуване, дъски-стативи за рисуване за различни възраст (и в Икеа има), както и богат асортимент от дървени играчки. Изглеждат ми добре направени, букът е много здрав материал, затова е и по-скъп.
Общо взето такъв тип столче и масичка може да ти направят много бг фирми, било бук, чам или друга дървесина. Ето и за още едни се сетих, старозагорска фирма, комплекта е 47лв, боядисан чам
Къде ще сте в гръцко тази година?