Айде да споделя и аз как минаха първите ни 2 дни в яслата.
Вчера Жорето сутринта влезе с бойна крачка и без никакви проблеми - едва изчака да му обуем пантофите,само сочеше стаята с децата и казваше "там".Като влезе ,изобщо не ни обърна внимание и докато говорехме разни неща с лелите ,не се чу да се сърди.Казаха ни ,че ако не плаче много ,ще го вземем на обяд ,за да не седи цял ден - нали му е първи и да не му дойде много.Мъжът ми го взе към 13.30 - заплакал е веднъж и ме е търсел,но са го забаламосали с играчки и е престанал,но мъжът ми като отишъл,плачел.Като цяло са много дололни от него ,за първи ден се справил много добре.Сутринта закусвал,на обад си изял и мусаката и десерта,само таратора не харесал.У нас беше много весел,вечерта също нямаше проблем.Само не го бяха сменили навреме и дупето му беше подсечено.
Вечерта бяхме на родителска среща и го оставихме в двора с другите деца.Като излезнахме обаче седеше сам в тревата и плачеше и едни сополи точеше.Много ми стана мъчно.
Днес е плакал.Като го заведохме,първо се гушна в мен,но после си влезе без проблеми.Докато говорим с лелите обаче,чух че се разплака.Взех го в 12.30 и казаха,че ту е играл,ту е сядал някъде и хленчел без сълзи,но така ме се беше променил гласа,че май си е ревал стабилно и не ми казват.Като отивах,ме видя през прозореца и го чух как ме вика и се разплака ,отиде да дърпа пердетата ,за да ме види .После се сгуши в мен и се успокои.Закуската не беше харесал ,но на обяда излапал всичко.Предложили му и сок,но отказал - той никога не е обичал и в нас също не пие.
Днес дупето му е добре,явно са го сменили навреме,защото сутринта им казахме,кога ака горе долу.
Бяха ни казали да носим нещо,с което спи у дома - ми той спи сгушен с една моя нощница и му я оставяме там през деня,а после си я взимаме,че вечер не може без нея.Е тази нощница не я изпуска и за миг и излиза с нея и навън.Днес даже не ми позвали да я прибера ,та от там до нас я разнася по улиците.
Помолих ги за пореден път да не държат детето навлечено - днес го заварих с потник,тениска и горнище на анцуг .Аз така го оставих сутринта,но беше все пак под 10 градуса и им казах,да го събличат после ,те не посмяли.
А за сополивите деца дето ви писах преди - ми то и моето го заварих така вчера като плачеше,явно са плакали и те миличките.