Момичета, отворих нова тема, не писах в седмичната, защото е края на седмицата,аз нямам време, а ще откача
В затруднено положение и делема съм.Дара. тръгна на ясла от две седмици. Всички казваха, че много бързо ще свикне, защото е много отворено, весело, контактно дете. От 10 месечна я водя на групи Майки/деца, където играем, пеем, занимаваме се, не се е държала никога за полата ми, дори напротив
Да ама не!
Първите 3 дена бяхме заедно за по един час в яслата, след това трябваше да я оставям сама за по 1 час и да увеличаваме времето. Тук е такава практиката.
Да обаче тя реве като заклана, дори по половин час като я оставя. Персонала не успява да влезе в контакт с нея, отблъсквала ги. Ревва още по пътя за яслата и така докато не я прибера. Оня ден уж се успокоила за половин час и играла, после пак надула гайдата.
Вчера изобщо не можах да я изкарам навън, отказва да се обуе, облече, реве и не иска навън. Можех с груба сила, но тя изпада в истерии напоследък Не знам дали има връзка с яслата или е съвпадание това и поведение, но освен всичко, навлезе май в бебешкия пубертет. От 2 седмици е невъзможна, не иска да се облече, съблече, на всичко се отговаря с НЕ, има истерични ревове. От лъчезарно, разбрано дете се превърна в каприз и терорист.
Освен това от няколко дена като я заведа на площадката при децата, не иска да играе, вика в къщи.... явно го свързва с яслата и я е страх, че ще я оставя.... по някой време се отпуска.
Днес говорих с персонала, евентуално да се откажем от яслата, да не мъчим детето.
От една страна. От друга обаче, както казва директорката, тя така ще разбере че с рев се налага и че ние отстъпваме.. А тя напоследък непрекъснато иска да се налага и командва.
Аз трябва да взема решение през уикенда, или се отказваме, или продължаваме нататък но отстояме твърдо, до край, А тя кога ще свикне един Господ знае.
Не зависим финансово, мога да си стоя в къщи, плановете ми бяха да започна един курс и да си довърша дистанционното обучение, което с нея не мога да правя.
Сега се чудя и си блъскам главата, кое е по-правилното решение.
Хайде помагайте със съвети, Какво бихте направили вие на мое място.
Дълго стана, дано не съм ви отекчила.
Поздрави