Здравейте момичета,
Аз пиша главно в бг мама, но едно момиче ми даде линк, че тук сте направили темичка специално за неизяснен стерилитет. И нашия случай е такъв, а може и да го квалифицират като вторичен стерилитет - имаме дъщеря от предишна връзка на съпругата ми.
Интересува ме следното - ако сте забелязали едно от условията, освен 4-те инсета, е да сте с тази диагноза повече от 2 години и опитите, различни от витро, да са в този период. В тази връзка искам да попитам някой знае ли как точно ще се изчислява кога е началото на този период от 2г. ? Опитите за бебе започнахме през началото на 2007г. и до ноември 2007г. опитвахме по естетсвен начин до момента, в който след спермограма установихме, че съм с мн.лоша морфология (3%), която обаче след 4 месечно лечние стигна до завидните 18% и от февруари 2008г. съм реално ОК, така че не можем да кандидатстваме на основание - мъжки фактор. Съпругата ми също е без открити физически причини поради, които да не можем да имаме бебе. До момента имаме 2 неуспешни инсета и предстои да правим 3-то. Въпросът е обаче от кога ще се изчислява този срок от 2г., който е едно от условията за да бъде одобрена двойката за витро на основание - неизяснен стерилитет. От първото инсе ли, спермограма ли, твърдение на двойката ли .... не знам.
Извинявам се, че поста стана малко дълъг, но много се интересувам дали някой има информация за този срок.
Благодаря ви предварително.
Успех на всички