0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хормони след стимулация
« -: Март 31, 2009, 15:22:43 pm »
Ами въпроса ми е почти в заглавието. След дълъг протокол съм и се чудя дали ще са коректни стойностите или да изчакам няколко цикъла?
*
Re: Хормони след стимулация
« Отговор #1 -: Март 31, 2009, 15:46:22 pm »
Обикновено лекарите казват да се изчака 3 месеца и чак тогава да се изследват хормоните - да мине време да се "съвземе" организма след стимулацията. При мен ФСХ на 3тия месец беше над 22 (а преди това беше в норма). Тези дни ще го повторя пак - дано да е спаднало. На всяка жена явно и трябва различно време да се изчисти. Пожелавам ти много късмет при следващия опит!
*
« Отговор #2 -: Март 31, 2009, 16:58:16 pm »
При мен ФСХ на 3тия месец беше над 22
Ужас  8O
Ще чакам тогава, благодаря за отговора. Искаше ми се да се вместя в подаването на документи за фонда, но явно няма да стане скоро.
*
« Отговор #3 -: Март 31, 2009, 17:48:19 pm »
Поп4о,  и аз сега ще чакам 3 месеца  докато ми се изчисти организма,за да пусна хормони.Много е досадно това чакане,ама какво да се прави.И аз бях на дълъг протокол,незнам как беше при вас,но от диферилина цикълът ми беше доста по-дълъг от обикновено

Попчо
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #4 -: Март 31, 2009, 18:26:34 pm »
аз бях по къс протокол и пак ле ще трябва да чакам 3 месеца за да си пусна хормони за фонда?
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #5 -: Март 31, 2009, 19:05:03 pm »
joli75,то май няма значение по какъв протокол сме били.Ние сме наблъскани с какви ли не хормонални лекарства - като почнеш от инжекциите по време на стимулацията и стигнеш до всичко,което сме изпили /поставяли/ след трансфера....И аз не съм много наясно,просто правя предположения
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #6 -: Април 03, 2009, 16:03:51 pm »
мацки пуснах със страх ФСХ, на третия ден след цикъл със стимулаця.
резултата е добър според мен 4. 95 и отивам да си събирам другите документи за фонда. стискайте палци. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #7 -: Април 05, 2009, 13:06:54 pm »
Момичета, възстановяването при всеки организъм и след всяка стимулация е различно. Моят съвет е да не чакате 3 месеца, ако ви трябва изследване само на ФСХ за фонда - от опит глава не боли, а и сумата можете да си я позволите (предполагам и се надявам). Ако всичко е ок с ФСХ, продължавате с документите. Ако не е - чакате.
Лично при мен, след последната стимулация ноември, която беше доста зловеща, все още не ми се е възстановил цикълът - от тогава ми се удължи с 2 дни и до ден днешен не е влязъл в "нормалните" ми 26 дни. Още януари обаче пусках ФСХ, ЛХ, естрадиол и инхибин-б заради първичния ми преглед при д-р Стаменов, и според него, резултатите си бяха релевантни. Може би не е лошо, ако имате възможност, да попитате докторите си.
Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #8 -: Април 06, 2009, 18:09:09 pm »
Ами в такъв случай и аз ще ходя в сряда да пусна ФСХ,защото днес успях да запиша час при Силвето за 18.04, а то и чакането не е лесна работа  :lol:
« Отговор #9 -: Април 29, 2009, 02:19:56 am »
 Утре мисля да пусна FSH, LH ,E2. Втори цикъл е след ИКСИто.Ако са в норма ще ги ползваме за Фонда. С мъжки фактор сме. Освен тези хормони трябват ли ми и други ? Или само FSH ?
Дано са в норма , че ще ми потънат гемиите.   :sinking:
П.П. Мога ли да пия кафе преди това?
*
« Отговор #10 -: Април 29, 2009, 09:47:00 am »
Утре мисля да пусна FSH, LH ,E2. Втори цикъл е след ИКСИто.Ако са в норма ще ги ползваме за Фонда. С мъжки фактор сме. Освен тези хормони трябват ли ми и други ? Или само FSH ?
Дано са в норма , че ще ми потънат гемиите.   :sinking:
Мисля че няма проблем да пиеш кафе и дори да си закусвала преди това.А това за гемиитеее,просто го забрави :DВсичко ще е наред,нали знаеш че след дъжд изгрява слънце :D
« Отговор #11 -: Април 29, 2009, 12:14:30 pm »
Фаталче, за фонда ти трябва само ФСХ. Дано всичко е наред с хормоните.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #12 -: Април 29, 2009, 23:39:15 pm »
Фаталче, аз ги пусках преди няколко дни и ме питаха дали е на гладно и без кафе в лабораторията.
Успех.
« Отговор #13 -: Април 30, 2009, 19:43:23 pm »
FSH 8.99
 mIU/ml Ф. 3,5 - 12,5 ; Ов. 4,7 - 21,5 ; Лут. 1,7- 7,7

LH (Лутеинизиращ хормон) 5.40
 mIU/ml Ф. 2,4 - 12,6 ; Ов. 14,0 - 95,6 ; Лут. 1,0 - 11,4

Естрадиол (E2) 139.8
 pmol/L Ф. 90,1 - 716 ; Ов. 243 - 1509 ; Лут. 147 - 958

Това са резултатите от хормоналните ми изследвания от втори цикъл след ИКСИ.
Как ви се струват ? На ми се виждат много странни.
*
« Отговор #14 -: Април 30, 2009, 21:28:47 pm »
Фаталче и аз май ще пускам този цикъл хормони.Ти ли си ги назначи или доктора ти каза да ги направиш.
« Отговор #15 -: Май 01, 2009, 00:13:38 am »
Фаталче и аз май ще пускам този цикъл хормони.Ти ли си ги назначи или доктора ти каза да ги направиш.
По моя инициатива ги пуснах. Как ти се виждат? FSH се надявам да падне още през другия цикъл , а LH защо е толкова високо не мога да разбера. При мен  LH до сега винаги е бил 2 и нещо.
 Да очаквам ли О този цикъл ?
« Отговор #16 -: Май 01, 2009, 17:47:24 pm »
 Някой няма ли мнение за хормоните ми? Толкова ли са зле? :balk_144:
*
« Отговор #17 -: Май 01, 2009, 19:06:21 pm »
Фаталче,според мен не са зле все пак си втори цикъл след икси.Дано се включи някой който е в час повече.
*
« Отговор #18 -: Май 02, 2009, 01:38:06 am »
fatalwoman , може пък и да не са зле. И моите след стимулация се оказаха странни, даже лекаря ми каза че не ги харесва особенно, но проследявахме овулация заради биопсията и всъщност общата картинка се нареди добре. Овулация на 15 ден, прогестерона и естрадиола след овулацията идеални като стойности. Така че не им се притеснявай на числата  :)
« Отговор #19 -: Май 19, 2009, 13:36:36 pm »
Здравейте. Така и не съм молила никой да коментира контролните хормонални изследвания, които си пуснах между двата инвитро цикъла, т.е. 3 месеца след неуспешното първо инвитро.
На трети ден от цикъла:
LH 5.95
Estradiol 50
Prolactin 19.15
FSH 8.23
Не е ли малко висок FSH при положение, че бяха минали цели 3 месеца след отрицателния тест? Чудя се кога пак да направя контрола (току що приключих с второто неуспешно ивитро). Ще съм благодарна за всяко мнение.