0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кръвна захар и инсулин при СПЯ - въпрос
« Отговор #60 -: Юли 01, 2006, 11:34:47 am »
Ами при мен на приливи и отливи. Преди месец и половина захарта беше скочила много, започнах ново лекарство, след това го спрях и се върнах само на сиофора и има резултат определено. За това време без много спорт- смао с ходене по разходки и с определен режим на хранене си върнах мерките и теглилките от миналата година, защото тази за 3-4 месеца качих над 9 кг :( :(. За овулация май ми е рано, но със сиофора преди имах повече от отлични резултати. от никаква овулация, след година и 3 месеца на лекарството без стимулация си имах овулация на 11 ден, което за ПКЯ е върха.
Сега захарта ми от миналия понеделник е 5.9, 7,3(малко височка) и 4.90, като преди месец всички нива бяха над 10. Всяка седмица правя профил.
Naha, чернодробно изследване се прави, защото сиофора има странично действие свързано с чернодробните функции, прочети в листовката
« Последна редакция: Юли 01, 2006, 11:36:43 am от wa_wa »
*
« Отговор #61 -: Юли 02, 2006, 15:54:32 pm »
Wa-Wa, а какво е това чернодробно изследване? Поема ли се от касата, каде се прави, абе разкажи по-подробно за него.
« Отговор #62 -: Юли 02, 2006, 20:51:56 pm »
На мен ми изследваха четири неща във връзка с черния дроб-АСАТ, АЛАТ, алк. фосфатаза и ГГТ (каквото и да означават тези неща?!?). И четирите се поемат от касата. Най-общо се прави, за да се види дали черния дроб е напълно здрав, за да може безпроблемно да усвоява лекарството.В сайта на НЗОК има списък с всички неща, които се поемат от здравната каса.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #63 -: Юли 03, 2006, 16:24:10 pm »
Благодаря за отговорите. Така и предполагах, че може да е свързано с лекарството това чернодробно изследване.. както и да е аз тая седмица ще пускам някои хормни другия месец ще си пусна от трети ден както си следва..... и макар да е загубена кауза този месец поне ще знам за какво става дума ( за сега ) ..... другата седмица ще се отчета и аз с резултати и се надявам ако има нещо то да не е прекалено страшно :?
« Отговор #64 -: Септември 11, 2006, 17:39:36 pm »
Здравейте,момичета!
Радвам се ,че има толкова много хубави новини този месец.
Днес си правих кръвно-захарен профил и ето ги резултатите:
1.На гладно 4,91(венозна кръв)
2.4часа след хранене 3,73(периферна кръв)
3.4часа след хранене 5,76(периферна кръв) :(
Ще ходя на ендокринолог другата седмица,но от лабораторията ми казаха,че третата ми стойност говори за проблем.Виждам,че много вас знаят страшно много за инсулиновата резистентост и ще съм ви безкрайно благодарна ако кажете нещо за моя проблем!
Стискам палци на всички момичета от форума!

Любовта на човек към човека-това е може би най-трудното,което ни е дадено,крайността,последното изпитание и доказателство...
почти нямам прогестерон - моля за помощ
« Отговор #65 -: Септември 18, 2007, 16:11:16 pm »
Здравейте, аз съм поредната със зов за помомщ!
От гр.Варна съм откак се помня съм с нередовен мензис сменила съм над 7 гинеколога ивсеки е със собстевно мнение за ление. През лятотоот май до октомври пък изобщо  ми липсва мензиса.Пила съм  противозачатъчни-новинет, марвелон,ясмин. От две години ме лекува д-р Кирчева от Манус вита с ДУфастон- като спра Дуфастона -спира и да ми идва...Вече съм пред истерия почвам да се мразя-казаха ми че била наследствено-какво означава това?Имам по-голяма сестра -при нея е като по часовник;някак си липсата на ефект от лечението ме подлудява.
Последният ми цикъл беше в края на м.юли.Гърдите ми ще експлоадират, не съм бременна определено, но корема ми ще се пръсне..
Моля ако някой може да ме насочикъм кадърен лекар който да ми даде адекватен отговор и лечение и е имал досег с тази лекарка при същия проблем да ми пише
*
« Отговор #66 -: Септември 18, 2007, 17:20:34 pm »
Държиш ли лекаря да е от Варна?
« Отговор #67 -: Септември 18, 2007, 17:36:58 pm »
Ами да защото вси си мисля че трябва да има кадърен лекар, пък и тук работя трудно ще ми  е да пътувам