0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ZDRAVEITE MILI DAMI!IMAM VAPROS KAM NIAKOI S OPIT!PREDI SEDMICA PRAVIH LAPARO I PLASTIKA NA MAT.TRABI,DOKTORA KAZA 4E USPEVAEMOSTTA NA PLASTIKATA E....EDVA 12%!6TE MI SE DA NE E VIARNO!AKO NIAKOI IMA NIAKAKVA INFORMACIA MOLI DA SPODELI!BLAGODARIA VI!

б.мод: пиши на кирилица!
« Последна редакция: Март 30, 2009, 23:07:55 pm от Елфи »
*
Докторът ти е отговорил на този въпрос.Друго,което мога да добавя е ,че след 6 месеца тръбите си възвръщат предишното състояние,така че не губи време  :lol:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Здравейте и от мен!И аз се интересувам от информация по този въпрос, тъй като ми предстои тази интервенция.То всъщност няма да е точно пластика..не знам точно как се казва :oops:, док. го каза, ама забравих :oops:Всъщност на мен д-р Александров ми спомена, че след пластика, около 30% от жените забременяват нормално.Поне така си спомням, дано не греша.Ако някой знае нещо повече по въпроса, моля да сподели!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Не че искам да загубите вяра,че в тези 30 % или 12% може да сте вие ,момичета.Но при мен,след пластика нищо не се получи ,а и Мечето е права ,много скоро след такава пластика,тръбите връщат предишното си състояние.Дано при вас да се получи ,но аз лично съжалявам ,за тази операция,а беше и отворена ,а не лапароскопия.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ами моята ще е лапароскопия, аз затова се съгласих.Понеже имам едно лапаро вече, ама нищо не се направи на него, а и нещо имам съмнения в оператора, който го прави..Та затова сега ще правя второ лапаро, поне да се поразчистят малко срастванията, пък амо може да се направи нещо за тръбите - добре дошло!Моя док. има съмнения за хидросалпингс и иска да провери и това е другата причина, поради която се подлагам на това.Така или иначе преди ин витро трябва да се направи проверка на тръбите.
Стискам палци на всички момичета да сбъднат мечтата си по един или друг начин.На тези, които предприемаме пластика - дано е успешна!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
sixsens,не искам да те стряскам,но нали знаеш,че ако има хидросалпингс тръбата ще трябва да се отстрани.Надявам се при теб това да не се наложи.Успех от все сърце ти пожелавам!!!!!!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Каква е успеваемостта при пластика на мат
« Отговор #6 -: Март 31, 2009, 19:40:17 pm »
sixsens,не искам да те стряскам,но нали знаеш,че ако има хидросалпингс тръбата ще трябва да се отстрани.Надявам се при теб това да не се наложи.Успех от все сърце ти пожелавам!!!!!!
Не ме стряскаш, мила.Наясно съм с всичко.Ако има хидро, ще махна тръбата.Нямам друг избор :?Ако наистина го има, ще ми провали ин витрото...Така или иначе, все още имам време и мога да пробвам за последно с една пластика, а ако не стане - ин витро.Поне да ми разкарат срастванията. :?Всичко сме коментирали с доки!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
Re: Каква е успеваемостта при пластика на мат. тръби?
« Отговор #7 -: Април 02, 2009, 12:52:52 pm »
Ами да се включа и аз в темата. Миналата седмица правих лапаро, което установи хидросалингс на лява тръба, която беше прекъсната и дясна, която пропуска, но с множество сраствания и кривичка. Края на този месец ми предстои отворена операция за пластика на тръбата, което всъщност е и последният ми шанс за нормално забременяване. Изчетох доста мнения за и против пластиката, но все пак реших да използвам последния си коз. Ако всичко мине нормално, след операцията още на следващ цикъл ми предстои стимулация и инсе. От там нататък както се казва -Божа работа! Успех на всички и дано попаднем сред тези 30%  :crossfingers:
[/url]
*
« Отговор #8 -: Април 02, 2009, 13:39:45 pm »
Миналата седмица правих лапаро, което установи хидросалингс на лява тръба, която беше прекъсната и дясна, която пропуска, но с множество сраствания и кривичка. Края на този месец ми предстои отворена операция за пластика на тръбата, което всъщност е и последният ми шанс за нормално забременяване. Изчетох доста мнения за и против пластиката, но все пак реших да използвам последния си коз. Ако всичко мине нормално, след операцията още на следващ цикъл ми предстои стимулация и инсе. От там нататък както се казва -Божа работа! Успех на всички и дано попаднем сред тези 30%  :crossfingers:
А кой е този вещ и смел оператор дето ще прави отворена операция заради пластика? И направил ли е нещо по време на лапарото изобщо?!?! Аман значи...

« Отговор #9 -: Април 02, 2009, 13:54:00 pm »
Защо се налага отворена операция?И при мен така се получи,първо правих диагностично лапаро и после ми казаха -налага се отворена операция за пластика.Направиха  ми пластика с отворена операция.А накрая излиза ,че всичко това можело да се направи с  една лапароскопия в 21 век.И понеже нямаше резултат,хайде пак лапаро за прекъсване на тръбите......Та затова съм толкова предубедена към тези отворени операции за пластика. :balk_143:

P.S.Петя ,видях ,че си от Пв ,при кой д-р се лекуваш ,защото  и аз съм от Пв ?
« Последна редакция: Април 02, 2009, 13:56:59 pm от luni4ka »

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #10 -: Април 02, 2009, 14:10:10 pm »
И аз съм на мнението на Луничка!Това е страшно идиотско да ти правят коремна операция при положение,че вече почти за всичко се прилага лапаро.Аз имам 3 коремни операции и множество сраствания.След всяка следваща коремна операции си добавяш все повече и повече сраствания.Възстановяването след операция не е като при лапарото,а е по-продължително и болезнено.Все пак решението е твое.Провери във форума дали има момичета забременели след пластика,все пак те ще те осветлят допълнително по въпроса!УСПЕХ!!!!!
« Отговор #11 -: Април 02, 2009, 17:04:11 pm »
Защо се налага отворена операция?И при мен така се получи,първо правих диагностично лапаро и после ми казаха -налага се отворена операция за пластика.Направиха  ми пластика с отворена операция.А накрая излиза ,че всичко това можело да се направи с  една лапароскопия в 21 век.И понеже нямаше резултат,хайде пак лапаро за прекъсване на тръбите......Та затова съм толкова предубедена към тези отворени операции за пластика. :balk_143:

P.S.Петя ,видях ,че си от Пв ,при кой д-р се лекуваш ,защото  и аз съм от Пв ?
Мен ме лекува Николова в Торакс и между другото и имам голямо доверие-лично аз съм доволна.А по време на лапарото е прекъсната лявата тръба и са отстранени срастванията на дясната, които цитирам епикризата са погребали десния яйчник! А принципно вече свиквам с мисълта ин-витро. Просто правя последни опити. Имам час за Стаменов, но е чак за февруари 2010 :(. Лично моето решение засега беше да не се лутам от лекар на лекар, защото и без тва съм достатъчно объркана и пренавита! Единственото, което се моля е просто да не греша!
[/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #12 -: Април 02, 2009, 17:12:44 pm »
Петя, на мен също предишния лекар правил лапарото ми препоръча отворена операция за пластика/на лапарото нищо не беше направил 8O/.Аз в началото се съгласих, но после като се поразрових, разбрах, че няма смисъл да ме кълцат с отворена, като може с лапаро да се направи.Това и възнамерявам да направя.Дори да не е много голям шанса, все пак лапарото не е като коремна операция.Знам, че все пак е хирургична намеса, но спраямо операцията - далеч по-щадяща.Помисли си добре, попитай лекаря си дали не може с лапаро да пробвате, защо да те режат, като има и друго решение?Каквото и да решиш, аз съм с теб и ти стискам палци да успеееш!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #13 -: Април 02, 2009, 17:18:44 pm »
Петя, на мен също предишния лекар правил лапарото ми препоръча отворена операция за пластика/на лапарото нищо не беше направил 8O/.Аз в началото се съгласих, но после като се поразрових, разбрах, че няма смисъл да ме кълцат с отворена, като може с лапаро да се направи.Това и възнамерявам да направя.Дори да не е много голям шанса, все пак лапарото не е като коремна операция.Знам, че все пак е хирургична намеса, но спраямо операцията - далеч по-щадяща.Помисли си добре, попитай лекаря си дали не може с лапаро да пробвате, защо да те режат, като има и друго решение?Каквото и да решиш, аз съм с теб и ти стискам палци да успеееш!
Много ти благодаря sixsense :bighug:Но аз така или иначе вече съм решила. Наясно съм, че ще се възстановя много по-бавно от коремната операция. Говорих с док.за лапарото, но ми беше обяснено, че след лапаро тръбите бързо възвръщат предишното си състояние. А така или иначе, имам планирано инсе на следващият цикъл след операцията. Та се надявам времето да е с мен. Всеки има свое мнение по въпроса, своя гледна точка-точно затова не искам да обикалям от лекар на лекар-защото от 5 док.ще чуя 5 мнения. С главата напред пък..
[/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #14 -: Април 02, 2009, 17:24:44 pm »
Стискам палци да успееш, дано наистина времето да е с теб!А относно лекарите - права си, колкото повече обикаляш, толкова повече мнения получаваш!Така че смело напред и късмет!
  :bighug: :goodluck:

П.П.И да пишеш как са се развили нещата при теб.Мен също в близкия месец-два ме чака лапаро, така че и аз ще пиша какъв е резултата!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #15 -: Април 02, 2009, 17:33:47 pm »
Петя,винаги съм вярвала на лекарите ,при които съм била,за да не се лутам насам-натам ,защото всеки ще даде различно мнение.Винаги си  мислиш ,че точно това е последната крачка до сбъдването на мечтата си.И така трябва..Стискам палци и пиши.Дано при теб да се получи!

« Отговор #16 -: Април 02, 2009, 17:41:17 pm »
Ужасно много Ви благодаря момичета! Операцията ми е в края на месеца, така че обезателно ще пиша!Най-искрено пожелавам успех и на вас и очаквам новини! Стискам палци! :bighug:
[/url]
*
« Отговор #17 -: Април 02, 2009, 17:55:48 pm »
petia_l44 ,в какво се състои разликата между пластика на тръби с лапароскопия и пластика на тръби с коремна операция?Какво ти обясни твоя лекар?
« Отговор #18 -: Април 02, 2009, 19:37:29 pm »
Това, което ми каза док.е, че при лапароскопията тръбите много по-бързо възвръщат предишното си състояние. А така или иначе, според мен ремонтирането им е надбягване с времето-рано или късно положението става същото.А чистотехнически нямам представа каква е разликата. :(
[/url]
« Отговор #19 -: Април 03, 2009, 01:40:00 am »
Здравейте, преди  2 години беше моята лапароскопия.Резултат: двустранно запушени тръби в ампуларната част с хидросалпингс.По  препоръка на опериралият ме лекар след 3 месеца се подложих  на пластика на тръбите с лапаротомия.Резултат няма и сега вече съм ``готова`` за инвитро...тогава не можех да приема че това е единственият шанс за мен.Съжалявам че се подложих на тази операция, защото освен грозен белег друг ефект нямаше :(