0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Сама срещу стерилитета
« -: Март 30, 2009, 22:47:45 pm »
Здравейте мили момичета!
Реших да Ви разкажа своята исторя защото ми тежи много ,но няма с кого да я споделя
След 6 годишна връзка от която 2 годишна борба със стерилитета ходене по лекари от които нито един  кадърен се разделихме с моят приятел.Аз реших да продължа и разбрах за д-р Бойчев ,записах си час минах през ЦС,лапаро..... а сега док ми е казал на 3-тия месец да отида за преглед ,а аз се притеснявам защото знам,че ще иска да се опита и инсеминация(на първия преглед казах на док .,че съм сама а на лапарото той беше забравил и ме досрамя да му кажа ,всъщност нищо не сме говорили за партньора) .И така съм сама искам много дете но няма татко ,между времено започнах много добра работа .Най -големият ми страх е ,че ще измине много време и ще се наложи пак да мина през същите интервенции ,че ще се получат пак срастванията и т.н ...........
Дали има и други като мен ?
*

marteo

• 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Сама срещу стерилитета
« Отговор #1 -: Март 30, 2009, 23:03:11 pm »
Аз имам една много близка приятелка в твоето положение. От известно време си говорим с нея за това, че няма време да чака идеалният татко на нейното бебче, нито пък принца на бял кон, трябва да се действа! Тя от началото не го възприемаше много на сериозно, но скоро е споделила с родителите си, че до 1, макс. 2 год възнамерява да си направи инсе или икси с донорски материал. Аз мисля, че това е най-правилното в случая.
Знам, че не се пита, но .. ти на колко години си? Ако искаш можеш да не ми отговориш.
Пожелавам ти сили и успех във всички начинания!
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
*
« Отговор #2 -: Март 31, 2009, 13:10:28 pm »
Оооооооооооо не си сама мила  :lol:!
Тук има поне 2 мами (вече  :lol:), които заченаха сами дечицата си и са прекрасни майки.
Подходящия момент, подходящия мъж, подходящата работа... кой знае кога всички тези неща ще съвпаднат и дали някога изобщо ще се случи. Ни се притеснявай - тук мисля много малко са момичетата, които са уцелили "перфектния момент".

Не се плаши, ще се справиш  :D
В очакване ....
*
« Отговор #3 -: Април 01, 2009, 01:17:04 am »
Аз имам една много близка приятелка в твоето положение. От известно време си говорим с нея за това, че няма време да чака идеалният татко на нейното бебче, нито пък принца на бял кон, трябва да се действа! Тя от началото не го възприемаше много на сериозно, но скоро е споделила с родителите си, че до 1, макс. 2 год възнамерява да си направи инсе или икси с донорски материал. Аз мисля, че това е най-правилното в случая.
Знам, че не се пита, но .. ти на колко години си? Ако искаш можеш да не ми отговориш.
Пожелавам ти сили и успех във всички начинания!
Макар всички да ми казват че времето ми изтича аз мисля че имам доста още на 25 съм, но желанието за дете ме обърква а винаги съм мечтала за дом семеиство и т.н........
Сега съжалявам за изгубеното време с този мъж 6 години за нищо, но си казвам че все пак съм се научила на много и съм си взела поука от миналото ми
« Последна редакция: Април 01, 2009, 01:20:15 am от Ivon_ »
*
« Отговор #4 -: Април 01, 2009, 01:25:07 am »
Оооооооооооо не си сама мила  :lol:!
Тук има поне 2 мами (вече  :lol:), които заченаха сами дечицата си и са прекрасни майки.
Подходящия момент, подходящия мъж, подходящата работа... кой знае кога всички тези неща ще съвпаднат и дали някога изобщо ще се случи. Ни се притеснявай - тук мисля много малко са момичетата, които са уцелили "перфектния момент".

Не се плаши, ще се справиш  :D
Така е да наистина много малко хора са уцелили момента и човека,но ако всичко беше така лесно нямаше да има смисъл живота а щом сме изправени пред такива трудности а голяма трудност е стерилитета значи един ден ще бъдм възнаградени :wink: :D
*
« Отговор #5 -: Април 01, 2009, 13:54:16 pm »
а щом сме изправени пред такива трудности а голяма трудност е стерилитета значи един ден ще бъдм възнаградени :wink: :D

А не, не не е задължително :wink: Награди никой не може да ти обещае - от теб зависиq от това какво искаш и какво очакваш
Бих ти казала, че си още много млада - 25 години ехеееее, но това че си на 25 с нищо не прави мъката ти по-малка от тази на жена на 35...

успех мила
В очакване ....
*

marteo

• 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
« Отговор #6 -: Април 01, 2009, 21:23:52 pm »
Макар всички да ми казват че времето ми изтича аз мисля че имам доста още на 25 съм, но желанието за дете ме обърква а винаги съм мечтала за дом семеиство и т.н........
Сега съжалявам за изгубеното време с този мъж 6 години за нищо, но си казвам че все пак съм се научила на много и съм си взела поука от миналото ми
Тези всички, които ти казват, че времето ти изтича живеят в миналия, даже по-миналия век!!!
Та ти си на 25!
Моята приятелка е на 34. По това, което си писала в първия си пост, останах с впечатлението, че си на доста повече.
Аз те разбирам напълно (защото ние 3 год се борихме със стерилитета), но честно да ти кажа си мисля, че просто в момента си повече депресирана от раздялата, отколкото оплашена от стерилитета. Сега ти е времето да се обадиш на старите приятелки, да ходиш по луди купони, ако имаш възможност върви на някоя екскурзия... просто се отърси от миналото с този мъж и след това решавай всичко. Ти си ходи при Бойчев, правете лапароскопия ако е необходимо, кажи му, че нямаш партньор, но си имала проблем в предишната връзка, той е много разбран (и аз съм му пациентка) и няма да те кара да се чувстваш неудобно.
Извинявай, че толкова много акъл ти дадох, просто.. не можах да се въздържа да бъда искрена
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
*
« Отговор #7 -: Април 01, 2009, 21:27:01 pm »
Благодаря момичета за подкрепата много е трудно да си сам а на мен ми е още по трудно да се боря с нещо и да не знам дали съм се преборила,стигнала съм до някъде и до там за сега а на вас пожелавам късмет и щастие.
*
« Отговор #8 -: Април 01, 2009, 21:35:40 pm »
Ти си ходи при Бойчев, правете лапароскопия ако е необходимо, кажи му, че нямаш партньор, но си имала проблем в предишната връзка, той е много разбран (и аз съм му пациентка) и няма да те кара да се чувстваш неудобно.
Извинявай, че толкова много акъл ти дадох, просто.. не можах да се въздържа да бъда искрена
Лапарото ми беше през Януари и затова казвам ,че съм стигнала до някъде ,но не до края.Д-р Бойчев наистина е прекрасен и добър човек .А думите ти са найстина точни и на място .Благодаря ти и ти желаялека бременност и прекрасно бебче.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #9 -: Април 01, 2009, 22:26:31 pm »
Момиче.... та ти си на 25 - как реши че си сама? Огледай се!!! Живота те чака  :wink: Ще бъдеш много щастлива мама с човека който те очаква и те обича! Само се огледай! Това че си била 6 години с някой и той не те е заслужил изобщо не означава, че си сама! Миличка, наистина се огледай, но не назад - само напред и нагоре!!!  :bighug:
*
« Отговор #10 -: Април 02, 2009, 13:24:11 pm »
Ивон, наистина си много млада още и имаш време. Аз на твое място бих поотложила нещата за сега. Ентусиазмът винаги е много похвално нещо, но обикновено той няма трайна връзка с разума. Не знам дали аз бих се справила сама с дете на тази възраст, и то без партньор. Ти ще вземеш твоето си решение, но изобщо не си престаряла, ако това те притеснява. Аз започнах с бебешките опити на 34, защото тогава се почувствах готова и емоционално за това и готова да разделя заниманията си с майчинските задължения. Е, наложи се да почакам към пет години, но и за миг не съм мислила през всичкото това време, че съм престаряла. Не се оставяй да ти го внушават това, защото имаш почти всичкото време на света. А нова любов ще срещнеш, на тази възраст ще стане по-бързо, отколкото си мислиш. Животът обаче си е твой и ти вземаш решенията си!
Успех!  :D
*
« Отговор #11 -: Април 03, 2009, 00:10:29 am »
Благодаря Ви момичета много сте мили и е добре ,че ви има и да споделяш проблемите си е много добре.
                     :bighug: