Цветенце, и при мен новините достигат бавно, носи ги гълъб, а времето още е лошо и се бави...
ЧЕСТИТО!!! Нищо лошо няма да се случи, подсъзнанието ти си играе с непозволени неща, това е! И аз съм сънувала един куп безобразности, които в будно състояни никога няма да си призная, че ги мисля, но насън се отприщват страхове, страшища и чудовища, това е тяхното време. Забравяй сънищата, това е! Успех!
Нинче, Макаренко ми е любимец, защото съм руска възпитаничка, но не само като жертва на социализма, не, и по други линии!
Уважавам много руската школа по отношение на педагогиката, защото не се залага само на това да се инджойваш на живота, както правят западните и без никакво насилие (словесно най-вече), но и ти си активен творец на нещата от живота. Има баланс между акшъна и консумирането. Дълга е тази тема и много интересна, НО:
Макаренко не е само бой, бе!!!
Той е ред, дисциплина, организираност, всичко в почти казармена доза, която ако не те убие, щете направи Човек за цял живот.
Докато западняците, като ги гледам, залагат на ненасилието и на свободното право да правиш избор ти за нещата, което води до развала в много отношения и да много бързо психясване, защото се оказваш все неподготвен за прозата на живота, а много от децата по тази причина напускат училище, без да си вземат и матурите даже, защото са оставени да избират, инфантилността ги преследва за цял живот.
Та, определено съм за руската школа, но в по-леки дози и поднесена с кадифени ръкавици!!!
Лек ден!