Я и аз да се отчета!!!
Първо,едно голямо браво и благодаря на Мели,че се сетихте за нас,овековечаваики ни в отделен форум!!!
Аз за сега съм в Южна Африца,Йоханнесбург.Тук започнах по-обстоини анализи и лечениа ,тук ме оперираха ( ендометриоса),минах през лапароскопиа;една неуспешна инсеминациа та и до............абсолютно естествено нормално забременяване!!! Чакаме малкия принц да се появи на бял свят около 24-ти май.Сега бременея,купувам ританки,лигавници и чертая далгосрочни планове!
Клиниката,която посещавам още от самото начало ми бе препоръчана като една от наи-добрите в Африка,та даже и от Европа имат пациенти! Изцяло се занимава с проблемите на репродуктивното здраве,КАТО забременэш,те прехварлят в другата част на сградата,а самото раждане е в отсрещната клиника,която е един вид ....краината спирка(тъкмо днес ходихме да я разглеждаме,да си видя стаята,условията и т.н.т.) Та в тази първата клиника ,при първиа ми доктор дях до 3-иа месец на бремеността си,после тои ми препоръча другиа,които ще баде с мен до края!!! Тук работи от години една българка,която е вече моя приателка и винаги ми помага с превод и напътствиа!
Общите ми впечатлениа,като цяло са ,че в Южна Африка открито се говори за проблемното забременяване,няма никакви изкуствени табута,много двойки прибягват до ин-витро;получават помощи ,имат си добро медицинско осигуруаване! Освен това,вазрастовата граница за родители е доста разтегната,като пример ще кажа,че аз съм на 34 години
и ще бъда наи-младата маика около моя термин!!! Имат си сдружениа и форуми в интернет,но аз не ги ползвам,(англииският не е моията стихия,ние тук сме временно,в къщи говорим на испански,а досега сме жививели и май пак натам варвят нещата във френскоговорящи държави),но имам информациа за тук.така че ,ако някой нещо го интересуват южно-африканските порядки-да свирка!!!
Ползвам саитове на испански,наи-вече от Аржентина,така че......."и тук обаждам"!!!