Дойде време и аз да се вклЮ4а в тази теми4ка, макар 4е досега съм писала в други
Здравейте на вси4ки, аз се намирам в Лондон и тук системата е , как да кажа, доста мудна, но БЕЗПЛАТНА.
Самото диагностициране на нашия проблем продължи около година и половина- две, време през което, напълно безплатно ни бяха направени все4ки изследвания, необходими преди ин-витро, но цената която платихме естествено е ВРЕМЕТО.
Сега след като ве4е сме в списъка с 4акащите, полу4ихме писмо 4е нашият ред ще дойде след около 2.5 години, като тогава, 1во ще ни бъдат отпуснати средства за 3 донорски инсеминации и ако нищо не се полу4и от тях-донорско инвитро, ако оба4е искаме да ползваме няколкото сперматозоида намерени при биопсията на мъжлето, след 2.5 години ще ни бъдат отпуснати средства само за едно икси + меsa
Междувременно оба4е, ако до тези 2.5 пари от правителството не дойдат / не са идвали ве4е от 8 години!!! е правителството е социалисти4еско тук за тези които не знаят- според мен връзката м/у това и НЕотпуснатите средства е ясна и о4евадна/ срокът от 2.5 може да нарастне на 3-4 години, и ако ний през това време, по какъвто и да е на4ин/ донор, осиновяване и т.н/ се сдобием с детенце- изхвър4аме от списъка с вси4ка сила и нямаме право на финансиране.
Е, това как ви се струва?!
Пиша вси4ко това не за да ви отег4а, а ако има моми4ета в ЮК, тръгнали по пътеката на здравната каса, да имат предвид колко дълъг е пътя и да изберат с какво ще заплатят ин-витрото си- с безкрайно 4акане или с 3000-4000 паунда
Щеше да е много полезно за мен да знам реда и тромавостта на системата, преди да си загубя толкова време, но- винаги има първи път, пък и никъде из форума не можах да намеря някаква инфо за ЮК, явно няма много потребители от тук.
На вси4ки опитващи за беб4е, стискам палци и пожелавам успех.