Здравйте и от мен!!!
Имам някакъв проблем с регистрацията и затова ще помоля Cygnus да ми публикува това писмо. Тя беше така добра да ми помогне да ме регистрира ръчно, но нещо не мога да изпращам мнения!Както и да е! Благодаря много на cygnus - мило момиче! Чета материалите във форума на Зачатие вече от половин година и те ми помогнаха да се ориентирам в проблема си, за което благодаря безкрайно много на всички момичета. На Jam също! Намирам,че форумът на Зачатие е едно доста култивирано място, в което има истинска съпричастност между момичетата. Иначе, по професия съм двоен филолог, преподавател в университет с вече 4 книги. След 5 дена ще бъда на 37. Дълги години инвестирах време и усилия в работата си и докато се усетя времето ми за възпроизвеждане май е вече на изтичане. Но кой знае... В момента съм в UK. Имам два спонтанни аборта. А след втория (беше на 12 април 2005 г.) вече почти 11 месеца от менструацията си имам само спомени. От септември месец се борим със съпруга ми с тромавата английска здравна система, но засега резултатът не е в наша полза. Две GP-та ме убеждаваха, че няма връзка между забременяване и менструация - вярно, че моите познания по някои медицински въпроси са направо отчайващи, но на това ще се
изсмее всяка тийнейджърка. Най-после през октомври се преборихме с третото по ред GP и той ни даде направление за специалист-гинеколог. След дълга и тромава кореспонденция между различните институции (включително и губене на писма) получихме така мечтания час за гинеколог за 10 януари 20006 г., което според тях си било направо много скоро. Голям проблем е тук с чакането за специалист. Казват, че някои хора с по-тежки случаи направо умират, просто не им стига времето да си изчакат реда. Положителното все пак е, че всички изследвания и прегледи са безплатни. Иначе при частен гинеколог един преглед само струва 130 паунда. Аз реших да чакам безплатното, защото си мислех, че междувременно цикълът може и да се регулира. През лятото, веднага след манипулацията в BG гинеколожката ми даде Примолут Нор 5, за да ускори идването му, но оттогава няма никой (а преди това имах предменструални признаци). На въпросната среща на 10 януари ни посрещна не докторката-гинеколожка, а студентка последен курс (пускат студенти, защото не им достигат лекари), която много чинно ме разпита за всичко, гледа ме с вагинален ехограф, взеха ми кръв за хормони и т. н. След месец получих писмо с известие, че всичко е в нормата и не се налага лечение. Преди месец обаче дойде още едно писмо за среща на 22 март, на която докторът много любезно ме попита дали съм се приготвила психически за операцията, нямало да отнеме много време, било с упойка. Бяхме като същисани - никой не ме беше известил, че ме канят толкова учтиво, за да ме....оперират, а и от какво. Оказа се, че досието ми го е видяла друга студентка и е преценила, че трябва да ми направят хистероскопия. Без въобще да се консултира с гинеколожката, към която се числя. Стана една дълга и широка. Освен това самият опериращ доктор каза, че той няма да извърши операцията (така я наричаше), защото липсва подписът на лекуващата ме гинеколожка, на която не съм видяла очите - била в момента в родината си Индия.
Междувременнно, като видяхме, че тези хора не влагат много-много усилия в това, което правят, се насочихме към нетрадиционната китайска медицина, която обаче си е много традиционна в Китай. Изчетох много неща за нея в Интернет, а и след вече петмесечното посещение при доктора китаец (професор по традиционна китайска медицина), съм повече от възхитена от тази медицина. Доктор Янг е от 10 години в UK, а иначе е от северен Китай. Известно е, че се поставя диагноза чрез пулсова диагностика, гледа се цвета на езика и разговори с пациента, но питат за симптомите, като апетит, кошмари на сън, световъртеж, топлина/студенина по тялото и много други.
Толкова специално отношение досега не съм получавала. Този доктор просто знае какво прави, а и самата медицина си има цялостна философия за тялото, където всичко е свързано. Те лекуват самите симптоми в зародиш, т. е. още преди болестта да се е появила; докато традиционната медицина лекува вече болестта конкретно. Мога много неща да разкажа от личен опит, но да не разводнявам нещата. Вече 5-ти месец пия индивидуална комбинация от билки (сутрин и вечер) - доста силни отвари, но това на практика си е лекарство. На всеки 2 седмици ме преглежда и съответно добавя или маха някоя от билките (общо название за различни семена, цветя, кора от дърво, смола, гъби и др.). При мен проблемът е и, че от 16 години съм строга вегетарианка и тялото ми се е оказало слабо за двама души. Той ми каза, че с това тяло няма проблем да се забременее, но износването е проблем. Знам какво ще кажете - докторите, лекарствата, ама нали точно вегетарианците са най-здрави; е, явно при всички е индивидуално. Но помислете си само: на един куп жени се дава и Примолут Нор да предизвика цикълът, но не при всички действа универсално положително. Убедих се обаче, че в много от случаите лекарите просто не знат какво да правят (да не скачат способните доктори - има изключения, но аз не съм поподала досега на тях!!!). Аз лично така добре не помня откога не съм се чувствала. Все пак, всеки си избира методите на лечение, на никого не натрапвам опита си. Важното е човек да открие вярното и подходящото решение за себе си, няма значение откъде и под каква форма ще дойде то. Не отричам в никакъв случай традиционната медицина - ще си направя лятото в BG нужните изследвания в клиника Торакс в Пловдив (чета, че много ги хвалите).
Радвам се обаче, че има и други симпатизанти на китайската медицина - за RoSelinI става въпрос.
Успех на всички! И дано всеки открие подходящото за себе си лечение! Поздрави! Еmmona