0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, досега не съм писала във форума, но явно не мога да се справя сама със засичането на овулацията, затова ще съм благодарна за вашата помощ :) аз все си мислех, че овулацията е била на 17-ия ден, но сега започвам да си мисля, че може и да е била на 22-рия. тестовете, които правех все ми се струваха отрицателни, въпреки че тоза на 15-ия ден беше аха положителен. цикълът ми е малко нередовен като продължителност и затова не мога никога да съм сигурна кога ще ми дойде.
Много благодаря за всички коментари и успех на всички в бебеправенето :)

*
Re: Моля кажете си мнението за моята графика
« Отговор #1 -: Март 28, 2009, 16:47:04 pm »
Здравей, Наде  :D,
Добре дошла! Дано скоро е преместиш в темата за бременни графики  :P.
Погледнах графиката ти и ми се струва, че О може да е била на 22-ия ден от МЦ. Но не съм много сигурна  :oops:...
Dано се включат и други момичета, особено Денис, и си кажат мнението
Успех  :D

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #2 -: Март 28, 2009, 17:11:55 pm »
Здравей и от мен  :D
Ами и на мен ми се струва,че О е била на 22ри ден от МЦ,
от др страна,тези върхове и спадове и тая късна О(ако е имало)
ми се струва,че може да има и проблем,не да те плаша,не ме разбирай погрешно
А ти някакви изследвания правила ли си до сега?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #3 -: Март 28, 2009, 19:54:21 pm »
ами правила съм изследвания - хормоните са ок, тези на щитовидната също, спермограмата е ок, последно пусках микробиология и това оето имам като резултати също са ок, но не са готови всички още, на всеки преглед ми казват, че нищо ми няма, но вече почти година не става бебето и започвам да се притеснявам.
Вече съм се заела по-сериозно и си мисля за снимка на тръбите. Ходих при др Андреева от клиниката на Щерев и тя ми изписа разни витамини, аспирин протект и неофолик и да видим следващия месец дали ще видим ефект. Иначе др Андреева на 23ти този месец каза, че овулация е имало ама естествено не може да каже кога точно :)

*

fibo

• 2168
« Отговор #4 -: Март 28, 2009, 20:16:07 pm »
Ей сега ти погледнах и др графика,и там има едни върхове и спадове,макар че не си мерила анално,и гф може да не е мн точна,но според мен мери поне още два - три месеца и ако всеки път е така,вземи графиките си и ги покажи на гинеколожката си
Мисля си,че е добре да търсиш причината за късната си О,но това е само мое мнение!
Нека и др момичета да се включат с мнението си :D Не забравяй,че година без резултат си е доста стрес който също може да ти се отразява!При мен също имаше няколко "шантави графики" с късна О,оказа се че съм със висок "свободен" тестостерон,който се появи с новата ми работа,напуснах и нещата се оправиха.Разкавам го за да ти дам моя пример и как при мен се отрази стреса...
Така че споко,мила,ще стане - при такъв маратон дето го мятате,няма др начин :wink:
Борко Бърборко
« Отговор #5 -: Март 28, 2009, 20:25:23 pm »
Ей сега ти погледнах и др графика,и там има едни върхове и спадове,макар че не си мерила анално,и гф може да не е мн точна,но според мен мери поне още два - три месеца и ако всеки път е така,вземи графиките си и ги покажи на гинеколожката си
Мисля си,че е добре да търсиш причината за късната си О,но това е само мое мнение!
Нека и др момичета да се включат с мнението си :D Не забравяй,че година без резултат си е доста стрес който също може да ти се отразява!При мен също имаше няколко "шантави графики" с късна О,оказа се че съм със висок "свободен" тестостерон,който се появи с новата ми работа,напуснах и нещата се оправиха.Разкавам го за да ти дам моя пример и как при мен се отрази стреса...
Така че споко,мила,ще стане - при такъв маратон дето го мятате,няма др начин :wink:

аз наистина от скоро я меря БТ, така че ще видим как ще е и ще говоря с лекарката ми. А този свободен тестостерон как се изследва - явно с кръв но имам предвид по-различен ли е от нормалния (този който се пуска по принцип) и може ли да не е наред въпреки че нормалният е ок?

*

fibo

• 2168
« Отговор #6 -: Март 28, 2009, 21:35:18 pm »
писах ти на ЛС :wink:
Това,че при мен е така не значи,че и при теб има проблем,не лудвай сега :wink:
Борко Бърборко
« Отговор #7 -: Март 28, 2009, 22:06:41 pm »
fibo, много ти благодаря за отговорите и полезната инфо - аз гледам да не лудвам все още, а и имам някаква надежда, че може нещо да е станало този месец, ако не - другия ще пробваме пак :) 

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Март 30, 2009, 11:43:15 am »
  Добре дошла и от мен  :D и  дано скоро се похвалиш с най-добрата новина

Не съм сигурна дали е имало О., този Мц, както и миналия
Според графиката ти /26/02/2009/  може да има повече от 1 фоликул.
Добре е да те види лекар на УЗ.
Имаш проблем, така че не чакай и разбери какво става
Ще чакам да пишеш

ПП. Дори хормоните да са в рефер. граници  може да имаш проблем
Дай да ги видим

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Март 30, 2009, 13:57:34 pm »
Здравей Денис,
Аз бях на УЗ на 23ти този месец и лекарката каза, че е имало овулация. също така видя по един фоликул във всеки яйчник - единият беше 8 а другият 9мм. разбрахме се след като ми мине менструацията да отида няколко пъти, за да можем да проследим овулацията, но все още не е дошла лелката и засега чакаме.
резултатите от половите хормони са следните, като са правени в края на 2риа ден, въпреки че знам че се правят на 3ти ден, но следващите 4 дни бяха почивни и не исках да чакам още един месец:

LH 7.71   (2.4 - 12.6)
FSH 7.16   (3.5 - 12.5)
Естрадиол 33.43  (12.5 - 166)
Пролактин 263.8  (127 - 637)
Тестостерон 1.02  (0.22 - 2.9)

за съжаление резултатите от хормоните на щитовидната жлеза не са в момента в мен - мога да ги пусна довечера, те са в граници, но като че ли ft4 беше около 9.9, което май е ниско - тази седмица ще ходя пак при ендоклинолог да се консултирам. иначе съм правила преди няколко месеца и ехография на щит. жлеза и казаха че всичко е ок.

Ще чакам твоя коментар и Благодаря много за помощта  Smile thankyousign

« Отговор #10 -: Март 30, 2009, 14:05:34 pm »
Успях да си открия резултатите и от хормоните на щит. жлеза:

TSH 2.07  (0.27 - 4.2)
t4 9.87  (9.3 - 17)
TAT 10  (0 - 115)
MAT 5  (0 - 34)

« Отговор #11 -: Април 16, 2009, 12:59:15 pm »
Момичета, мислите ли че съм определила правилно Ову и ако е така - дали имаме шанс с това сърчице на 15тия ден?
за съжаление 5 дена преди това бяхме на антибиотици и не можахме да се отчетем на 14тия ден :(

*
« Отговор #12 -: Април 16, 2009, 13:39:46 pm »
Малко е рано о6те  :wink:, но мисля, 4е може О. да е била на 14/15 ден. Ако БТ се пови6и о6те и се задържи висока.
Сърцата са ОК. Тези от 11/12 ден съ6то не са за подценяване....
Дано да е станало  :D

« Отговор #13 -: Април 16, 2009, 13:45:36 pm »
за съжаление тзи от 11/12 ден не трябваше въобще да ги отбелязвам в графиката - трябваше да се пазим заради антибиотиците (лекувахме инфекция :oops:) и използвахме презерватив, така че направо ще ги махна за да не създават погрешно впечатление :)

*
« Отговор #14 -: Април 16, 2009, 14:01:48 pm »
за съжаление тзи от 11/12 ден не трябваше въобще да ги отбелязвам в графиката - трябваше да се пазим заради антибиотиците (лекувахме инфекция :oops:) и използвахме презерватив, така че направо ще ги махна за да не създават погрешно впечатление :)
osi_9

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Април 17, 2009, 10:28:28 am »
Изследванията са супер
О мисля че е била на 14 ден от МЦ - ако Бт се задържи висока всичко е наред с О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #16 -: Април 17, 2009, 11:49:59 am »
Благодаря ти денис, дано сме уцелили момента този месец, ако не - следващия:)
днес очаквах по-високи стойности на Т, но и това е ок предполагам:)

« Отговор #17 -: Май 26, 2009, 13:22:33 pm »
Здравейте момичета, аз този месец си дадох малко почивка от меренето на Т, но от време на време контролно я проверявам и когато си мислех, че тези дни трябва да ми идва вече, се оказва, че Т хич не се е вдигнала :(
може би е просто ановулаторен обаче интересното е, че вечер повишавам Т към 37-37.1
как мислите - Т през деня дали е някакъв показател за Ову или щом сутрин е ниска няма никакъв шанс?
благодаря ви предварително за отговорите :)

*

fibo

• 2168
« Отговор #18 -: Май 26, 2009, 14:39:26 pm »
Наде,не е редно да коментираме...графиката е абсолютно непълна,и няма как да се каже нещо.Съжалявам.
Т която мериш през деня/вечер НЕ е показателна!!! Не я мери,за да не се бъркаш!!!
Борко Бърборко
« Отговор #19 -: Май 26, 2009, 17:41:16 pm »
Благодаря фиб4о, знам, че е много непълна графиката  :oops: от другия месец почвам пак сериозно :)
иначе я измерих вечерта инцидентно и се зачудих на тази Т - може да съм настинала или нещо такова :) и аз си знам уж, че не е показателна, но все пак е хубаво да го чуеш и от някъде другаде за да не таиш напразни надежди :)