0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

"Бягство към победата"
« -: Март 27, 2009, 23:32:12 pm »
Здравейте момичета,
немога да не изразя удивлението се от това колко "добре са запознати" хората с българската история и литература.Снощи гледах предаването на Слави и останах втрещена от това ,че хората незнаят къде е убит Христо Ботев,за мен не е нормално за един българин да не може да каже поне един куплет от стихотворение на Ботев.А върхът беше когато получиха следващата задача в която трябваше да отидат до паметника на Софроний Врачански. Коментарите ,че "Житие и страдание грешнова Софрония" са писани от Поисий Хилендарски беше върха. А, че Софроний Врачански е писал "Итория славенобългарска " и "Рибният буквар" ме разби тотално.
Непретендирам ,че съм много знаещта , но за мен това са неща които трябва да се знаят.
Ще продължа да гледам с интерес предаването и да се "радвам" на начетените хора които участват в него.
За съжаление не е смешно ,а е жалко.

*
Re: "Бягство към победата"
« Отговор #1 -: Март 27, 2009, 23:56:41 pm »
Моите впечатления са същите. Жалка работа, празноглави модели с големи претенции и велико самочувствие ръсят глупости по телевизията, а тийнейджърите го смятат за много яко.Стана ми болно когато подвикваха по хората от колите, а всички запитани от по-възрастните отговориха вярно на зададения въпрос.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #2 -: Март 28, 2009, 13:08:24 pm »
Загледах предаването от любопитство, което по някое време премина в раздразнение (поради изброените от galian_75 причини), а когато една от девойките се изцепи, че Христо Ботев е основал Хвърковатата чета смених канала.

Off topic: Най-големия ни страх свързан с родителстването като цяло е, дали ще успеем да възпитаме грамотно и интелигентно дете, което да чете книги и да се стреми към научаване на нови и нови неща, без да е захлупено зубърче в същото време...
         Equally Destructive
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #3 -: Март 28, 2009, 13:28:06 pm »
И аз съм учудена, но мисля, че избора на участниците не е случаен. :lol:
Какво да очаква човек от модели, манекенки, и др. :oops:
Иначе, като цяло идеята за предаването не е лоша и смятам да го следя редовно, защото подобен формат гледам по друг канал и нещата са коренно различни.
приятен слънчев ден на всички. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #4 -: Април 01, 2009, 23:28:18 pm »
На мен лично този формат на Слави много ми допадна!
Изключително интересен,напрегнат и страхотен!

А относно факта,че млади хора в България не са запознати с исторята,не съм изненадана!Просто те не се интерисуват от нищо,освен купони,интернет,шопинги и т.н. и т.н. .............

Какво да очаква човек от модели, манекенки, и др. :oops:Иначе, като цяло идеята за предаването не е лоша и смятам да го следя редовно, защото подобен формат гледам по друг канал и нещата са коренно различни.
приятен слънчев ден на всички. :D

osi_9 osi_9 osi_9
« Отговор #5 -: Април 02, 2009, 12:22:45 pm »
Здравейте и аз гледах бягство към победата и останах силно очудена ,че млади хора незаят един коплет на Христо Ботев.Иначе предаването е интересно могат да се научат интересни места kоито можеш да посетиш.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #6 -: Април 02, 2009, 13:28:47 pm »
Оххх свещенна простота. И аз гледах, и аз се смях с глас, направо ми рукнаха сълзи от очите. Такава неграмотност и непознаване на историята, а и на самата България. Видяхте ли двойката, която търсеше Враца при Пазарджик? Добре че хората, които срещнаха знаеха къде да ги пратят иначе щеше да е забавно. Ами девойчето, което коментираше "Аз незнам Ботев да бил убиван" и то с такова убеждение го казваше, още малко и ние да повярваме :( Най-неприятното беше че детето всъщност още учи, май беше на 17-18години, това трябва да го знае и на сън да го бутнат. Оххх срамота.
Напоследък ми писна да ги гледам тези всичките риалитита, само някакви глупави персони с ограничени познания и ниска култура, ужас направо. :(
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #7 -: Април 02, 2009, 19:22:27 pm »
 с нетърпение очаквам тази вечер какво ще се случи.
надявам се задачите да са по-сложни, за да може да има тръпка и изцепки, на които да се повеселим, пък то за простотията е ясно, че е по хората , а не по животните. :lol:
« Отговор #8 -: Април 02, 2009, 20:39:13 pm »
И аз очаквам с нетърпение днешните предавания ще са две. :D.Какво ли е замислил Слави?

*

*слонче*

• 1764
« Отговор #9 -: Април 03, 2009, 00:12:09 am »
сега ще е интересно дали ще научат хорото. :lol:
мисля да заложа, че брата и сестрата ще са първи, с оглед мирогледите на другите участници. :wink:
*

julia_m

• 665
« Отговор #10 -: Април 04, 2009, 13:29:58 pm »
МАлиии тия двете Екатерини направо ми омръзна да ги гледам, не спряха да мрънкат през цялото време и не виждам защо си търсят оправдание че войника бил тежък, ако оназ дето 4години учила английски и една думичка незнае се беше понапънала да научи по-навреме хорото щяха да се справят по-навреме по принцип. Ама те бяха твърде заети да мрънкат.
А как всички останали се изпокараха само братчето и сестричети и дядо поп и Нелитата удържат фронта. Бившите гаджета почти на си говорят, а и двамата военни също.
Да видим следващия път кой ще отпадне-дано да са двете Екатерини, не мисля че са за там и най-малко от всички като че ли заслужават да продължат, тоя път Слави просто се смили над тях като че ли.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #11 -: Април 04, 2009, 14:33:11 pm »
Мен ако питат, хич и не трябваше да ги оставят снощи. Даже си бяха за дисквалификация. Нито го превързаха ранения, нито го носиха. Вярно освен да мрънкат друго не правят. Но да се пребличат и да си влачат дамските чантички могат - липсва ми повръщащото човече от скайпа - точно това предизвикват у мен.
*
« Отговор #12 -: Април 04, 2009, 14:43:49 pm »
Ей,големи глезли са тия Катета беее :DСнощи едвам ги изтраях и аз 8)
Между другото вижте какво намерих :D

Не ви ли прилича на една от мацките които участват :wink:Според мен приликата е 1:1 :D
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #13 -: Април 04, 2009, 16:29:54 pm »
Мен ако питат, хич и не трябваше да ги оставят снощи. Даже си бяха за дисквалификация. Нито го превързаха ранения, нито го носиха. Вярно освен да мрънкат друго не правят. Но да се пребличат и да си влачат дамските чантички могат - липсва ми повръщащото човече от скайпа - точно това предизвикват у мен.
и аз мисля, че не трябваше да останат, защото не изпълниха условието на последната задача, но явно силикона на едното Кате привлича публика и трябва да има какво да гледат. иначе, като цяло предаването не е лошо защото ще научи част от участниците, че ни всичко което лети се яде.  :lol:
*
« Отговор #14 -: Април 04, 2009, 22:27:17 pm »
Мен предаването си ме кефи.
Моите фаворитки са Нелитата-много са готини.За Катетата-без коментар.Нищо не става от тях-горкичките!
*

julia_m

• 665
« Отговор #15 -: Април 11, 2009, 14:00:47 pm »
Егати му работата, много ме е яд, че двете Екатерини останаха,хич и не заслужаваха. Не че тия от село Чубра заслужаваха де, защото те направо нищо незнаят, ама и двете Катета, май само заради силикона ги държат.
Още миналия път трябваше да отпаднат :(
Кефят ме Нелитата и братчето и сестричката, това са наистина отбори и те затова и са първи и втори. Всички останали губят твърде много време в кавги :(
« Отговор #16 -: Април 11, 2009, 14:08:26 pm »
Егати му работата, много ме е яд, че двете Екатерини останаха,хич и не заслужаваха. Не че тия от село Чубра заслужаваха де, защото те направо нищо незнаят, ама и двете Катета, май само заради силикона ги държат.
Още миналия път трябваше да отпаднат :(
Кефят ме Нелитата и братчето и сестричката, това са наистина отбори и те затова и са първи и втори. Всички останали губят твърде много време в кавги :(

съгласна съм с теб тези двете Катета са много .... :balk_149: то бива да си зле с историята и математиката ама такова нещо като тях двете няма никъде
фаворитки са ми Нелитата

« Отговор #17 -: Април 11, 2009, 18:08:51 pm »
Снощи неможан да ги гледам, но в четвъртък ме изумиха отново с познанията си по история,и тъй като съм болярка много им се подразних ,че незнаят коя е столицата на второто българско царство.Аз също съм фен на Нелитата и на братовчедите.Дано някой от тях да победи
« Последна редакция: Април 11, 2009, 18:11:07 pm от galian_75 »

*

*слонче*

• 1764
« Отговор #18 -: Април 11, 2009, 19:38:03 pm »
мене също ме е яд за двете силиконови кукли  8), но ....няма как.
оставиха ги предния път и сега за малко други пострадаха, но нейсе.........
много ме изкефи, че наказаха Ирина и бившето и гадже заради флагчетата  :lol: :lol: :lol: ако може още съм ЗА.
много ми харесват идеите и ще го чакам с нетърпение следващия епизод, а моите фаворити са Нелитата. :)
« Отговор #19 -: Април 14, 2009, 22:49:28 pm »
И мен много ме дразнят. Но не се изненадвам - масата от хората е точно такава - неграмотни и необразовани. Те едва разчитат картата на България  8O. Нямам фаворит измежду тях, но гледам предаванията понякога.