0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

beb_2006

Цветна бременност?
« -: Март 17, 2006, 15:52:19 pm »
Искам да питам какво се разбира под цветна бременност- идва си ти нормално или има разлика?
писано от bebe_2006
*
Цветна бременност?
« Отговор #1 -: Март 17, 2006, 16:24:58 pm »
В повечето случаи ти идва по-оскъдно,но има момичета,при които не е имало разлика от нормалните цикли.Най-сигурно е с кръвен тест.Знам,че надеждата учира последна.Дано ни зарадваш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #2 -: Март 17, 2006, 16:35:43 pm »
Аз вече не се надявам, но се притеснявам да не започна стимулация с кломифен, а пък да съм бременна... случайно. Защото ми беше слаба М и свърши за 2 дни - днес е 3-ти ден, а като че ли няма нищо вече. Очаквах, че след Утрогестана ще е по-обилна даже и от предните цикли.
Уф ще се побъркам вече  :)
*

balmi

Цветна бременност?
« Отговор #3 -: Март 17, 2006, 16:39:29 pm »
Бебе, копирах ти по-долу нещичко:

Понякога, въпреки че е настъпила бременност, се появява кървене в определения срок. Това състояние е известно под името "цветна бременност". Това е краткотрайно и оскъдно менструално подобно кръвотечение, появяващо се понякога през първите 2-3 месеца на бременността в дните, когато нормално би трябвало да идва мензисът.
Трябва веднага да се каже, че една добре осведомена жена може да отличи това кървене от истинската менструация по това, че е много по-оскъдно, по-краткотрайно и ако има съмнение за бременност, не бива да се отлага консултация с лекар.

Тестовете могат ли да открият цветна бременност? Тестовете отчитат наличието на хормон, наречен човешки гонадотропин (hCG), който се произвежда в организма след оплождането. Те безпогрешно регистрират цветна бременност.
*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #4 -: Март 17, 2006, 16:43:07 pm »
Мерси Балми за подробния отговор. И аз си мислех за тест, но последно в неделя правих и беше отрицателен. Освен да взема пак да направя един преди да почна Серпафара. Ако има бебче не искам да му навредя.
*
Цветна бременност?
« Отговор #5 -: Март 17, 2006, 16:46:06 pm »
Ако притесненията ти са големи,пусни си кръвен тест.Най-добре сподели със Стаменов и той ще ти даде съвет.За всички АРТ процедури е много важно спокойствието.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #6 -: Март 17, 2006, 16:50:29 pm »
В Русе кръвен тест не знам дали изобщо правят, а пък Стаменов е чак в София. Ще ида да си купя уринарен тест, пък ако покаже отрицателен резултат утре си почвам серпафара :(
*
Цветна бременност?
« Отговор #7 -: Март 17, 2006, 16:57:59 pm »
Мисля, че в " Здраве" правят, поне го има в сайта им. За по-сигурно може да се обадиш по тел. и да попиташ. Телефоните са 834-256 и 826-836. Работят и в събота от 8.00 до 13.00 ч., но само централната лаборатория на Борисова.
*
Цветна бременност?
« Отговор #8 -: Март 17, 2006, 17:01:27 pm »
Обади се в клиниката в София и питай док за мнение.Ако няма друг начин,пишкай на още едно тестче точно преди инжекцията.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #9 -: Март 17, 2006, 17:14:18 pm »
Мерси, Галя. Не го намерих това изследване нито в книжката им, нито на сайта. Утре сутринта ще меря БТ, правя тест уринарен и каквото стане.
При теб нещо ново?
*
Цветна бременност?
« Отговор #10 -: Март 17, 2006, 17:18:59 pm »
Нищо - чакам отговор от касата.
*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #11 -: Март 17, 2006, 17:58:36 pm »
Спринтирах до аптеката за тест  :P Утре ще го направя с първата урина за да ми е спокойно.
Галя, продължвам да стискам палци да те одобрят от касата  :goodluck:
*
Цветна бременност?
« Отговор #12 -: Март 17, 2006, 17:59:17 pm »
Стискам палци,Бебе.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цветна бременност?
« Отговор #13 -: Март 17, 2006, 18:39:11 pm »
Цитат на: beb_2006
Аз вече не се надявам, но се притеснявам да не започна стимулация с кломифен, а пък да съм бременна... случайно.

в клиниката, която аз посещавах, всеки цикъл със стимулация започваше с посещение при доктора на 2-3 ден от цикъла и преглед на УЗ - за да се види дали няма задържани фоликули от предния цикъл. защото, ако има такива - стимулация не се прави. тази опасност е по-реална от опасността от цветна бременност!
редно е и при теб да стане така!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #14 -: Март 17, 2006, 19:21:53 pm »
Jam,  на първия ден още ми направиха УЗ, но не вагинално, а през корема. Нямало останали фоликули
*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #15 -: Март 17, 2006, 19:23:37 pm »
Хм, май много се шашкам, а всъщност всичко си е наред :oops:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цветна бременност?
« Отговор #16 -: Март 17, 2006, 19:28:27 pm »
Цитат на: beb_2006
Хм, май много се шашкам, а всъщност всичко си е наред :oops:

я виж как сама се сещаш :)

макар че аз не одобрявам коремния УЗ като средство за фоликулометрия, де...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #17 -: Март 17, 2006, 20:33:45 pm »
Ами, докторът е готин и веднага ме прие - пу пу да не му е уроки и дано да си остане такъв отзивчив и съпричастен с проблемите ни. Прегледа ме човекът и се успокоих. След вагинално УЗ - няма бебе, няма неспукани фоликули и смело почвам със стимулацията.
Мерси на всички момичета, които прочетоха ошашавените ми бележки и ми отговориха за да ми помогнат :thankyousign:
Като гледам всички тука от време на време откачаме по малко, ама добре че имаме на кой да се опрем в тези моменти  :wink:
Започваме подготовка за второто инсе и стискайте палци то да е успешно  :P
*

beb_2006

Цветна бременност?
« Отговор #18 -: Март 17, 2006, 20:34:51 pm »
Jami, ти на коя инсеминация стигна до успех?
*

Neli_Ruse

Цветна бременност?
« Отговор #19 -: Март 20, 2006, 14:26:23 pm »
Цитат на: Galia
Мисля, че в " Здраве" правят, поне го има в сайта им. За по-сигурно може да се обадиш по тел. и да попиташ. Телефоните са 834-256 и 826-836. Работят и в събота от 8.00 до 13.00 ч., но само централната лаборатория на Борисова.

Само за информация да ви кажа 4е никъде в Русе не правят кръвни тестове.Нито в  Здраве, нито в Ескулапа ,нито в родилния никъде.....А понякога се налага бърз и то4ено резултат, но...това е град Русе.Аз съм обиколила целият град да питам за такъв тест.Успех моми4ета,ще стискам палци.