0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

без заглавие
« -: Март 27, 2009, 11:40:31 am »
Днес ме провокира, тази "новина":
Съмнения за десетки изчезнали бебета в ”Шейново”
Цитат
Потресаващата информация бе изнесена след сесията на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък, предаде Mediapool. До юни 2008 г. болницата се ръководеше от изпълнителния директор д-р Димитър Драгиев, когато мнозинството от ГЕРБ в СОС реши да го смени с д-р Иван Костов – акушер-гинеколог от същото здравно заведение.
http://dnes.dir.bg/2009/03/26/news4201953.html
,защото:
Цитат
Здравният министър Евгений Желев е подготвил доклад до Министерския съвет с предложение за състава на Обществения съвет към фонд "Ин витро". Съветът трябва да се произнася по заявленията на брачните двойки с репродуктивни проблеми. Сред предложените от здравния министър експерти са дългогодишният директор на "Шейново" д-р Димитър Драгиев, който миналата година бе махнат от поста със скандал от Столичния общински съвет.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=149859

Няма да влизам в ролята на съдник, за това си имаме държавни органи. Питам се само, защо в нашия,поне така го чувствам, Обществен съвет ще участват хора с петно в дейността си като лекари и ръководители?
Лекар, върху чийто гръб лежи сянката на обвинение за престъпление с деца, ще раздава права да се родят други!?
Знам ,че отдавна моралът в нашата политика е дефицит, но това надмина и най-смелите ми представи.
Предложен от министър Желев, одобрен от целия Министерски съвет....,защо бе джанъм?
Защо????
*
Re: без заглавие
« Отговор #1 -: Март 27, 2009, 11:46:50 am »
 osi_12 osi_7 Нямам думи просто.....То такава ни е цялата политика..
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #2 -: Март 27, 2009, 11:57:33 am »
Ефирче, много са изцепките, които ще трябва да търпим за в бъдеще.  :(
Само се питам ще има ли край и кога.
Приятен ден на всички и нека такива новини не развалят нашите дни в очакване на старта на фонда.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #3 -: Март 27, 2009, 15:16:54 pm »
А вие откъде сте сигурни, че е имало такова престъпление?!?!?!
Много внимателно слушах и гледах снощи новините по БТВ. Никого не защитавам, но това за мен е поредния фарс и разбира се, както винаги  - преди избори!
Или просто целта е сега да почнем да се вайкаме за Обществения съвет - кой какъв бил, кой какво направил, кой какво получил и дали трябва да бъде там и прочие..... Мила родна картинка... Стига някой да иска, за всеки един може да се извади някоя и друга кирлива риза!
Както и да е - с една дума мисля, че тази тема за момента е напълно излишна. И няма нужда от поредните възвишени и патетични слова....
« Отговор #4 -: Март 27, 2009, 15:35:52 pm »
слънчице,не твърдя че е престъпник.
Точните думи които съм употребила са -сянка на обвинение за престъпление .
Морално е , в такъв момент , такива хора да се оттеглят , докато правораздавателните органи решат виновен или невинен е някой, след като "духът е излезнал от бутилката".
Вместо това, се случва обратното.
Темата е информативна и засяга липсата на морала в политиците, които ръководят живота ни в тази държава.

Както и да е - с една дума мисля, че тази тема за момента е напълно излишна. И няма нужда от поредните възвишени и патетични слова....

Твоята оценка ни най-малко не променя тези факти.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 15:39:35 pm от Eфирче »
« Отговор #5 -: Март 27, 2009, 15:48:02 pm »
Ефирче, изобщо не искам да променям никакви факти, нито пък съм имала намерение! И ако в конкретния случай, конкретния лекар няма вина - защо да се оттегля? Ти би ли се оттеглила, ако знаеш че си невинна - примерно питам? Защото аз не бих - и не виждам нищо НЕморално в това, след като знам, че мога да бъда полезна!
*
« Отговор #6 -: Март 27, 2009, 16:07:00 pm »
При положение,че Кузов,който беше и осъден за блудство с малолетен,е все още в парламента,а и беше в някаква комисия свързана с деца(не се сещам каква точно беше),какво да коментираме относно хората,които ще бъдат във фонда.......
За съжаление в Бълхария всичко е пари,власт и лобиране за определени бизнес интереси.
Нашите депутати успяха да свият пари от ЕС,та на фонда ли няма да посегнат!Няма морал при нашите управляващи и това е самата истина.Колко години трябваше да минат, за да го направят тоя фонд.
Незнам вече какво да си мисля,въпреки че човек е невинен до доказване на противното
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #7 -: Март 27, 2009, 16:47:58 pm »
При положение,че Кузов,който беше и осъден за блудство с малолетен,е все още в парламента

Слава бого Кузов е изгонен от парламента след доказването на вината му.
Надявам се ако вината на въпросния господин д-р Димитър Драгиев бъде доказана и той да понесе последствията от своите действия или бездействия.Както обаче всички знаем тук тези следствия и дела се точат с години за съжаление.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 16:50:43 pm от denisa12251 »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #8 -: Март 27, 2009, 16:59:35 pm »
 Разбира се,че всеки е невинен до доказване на противното .
Не бива  да се получава ситуацията  ,че  щом  някой казал  и вече е вярно -ти върви ,че доказвай ,че нямаш  сестра.

Но в случая   друг човек застава зад името си и заявява,че

" Таня Андреев, председател на настоящото ръководство на "Шейново", заяви в студиото, че съобщението за липсващите архиви няма политическа цел. Тя каза, че не е вярно, че болницата не трябва да поддържа такъв архив и поясни, че процедурата за случаите, когато майка изоставя новороденото си бебе, е описана подробно в Закона за закрила на детето. Там на здравното заведение е вменено задължението да поддържа такъв вид архив, допълни Андреева.

По думите й за периода 2003 - 2008 г. в „Шейново" няма никаква документация за изоставените бебета и никой не може да каже дали такава изобщо е водена. "

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2046071

Къде е истината  аз няма как да знам  .
Съгласна съм и с  мнението на  Слънчице  и  на  Eфирче  -въпрос на гледна точка.

« Отговор #9 -: Март 27, 2009, 18:41:44 pm »
И ако в конкретния случай, конкретния лекар няма вина - защо да се оттегля? Ти би ли се оттеглила, ако знаеш че си невинна - примерно питам? Защото аз не бих - и не виждам нищо НЕморално в това, след като знам, че мога да бъда полезна!

Ако си във фокуса на общественото внимание, моралът би трябвало да е съобразен с това, а не с личните ти нагласи.
След два сериозни скандала за две години-този и износ на стволови клетки, невинността ще трябва да бъде доказана.
На хипотетичния ти въпрос, да бих се оттеглила, ще докажа колко съм полезна , когато си изчистя името, другото е обикновен инат или в очите на обществото нагло търсене на лична изгода.

Без да правя паралел между двата случая, се сетих в контекста на диалога ни.
Наскоро в "Господари на ефира", депутатът Кузов , твърдеше че е невинен, след като е осъден и че има какво да даде още в парламента.
Това е неговата самооценка, той смята , че може да бъде полезен, а дали и обществото на което служи смята така?

« Последна редакция: Март 27, 2009, 18:59:44 pm от Eфирче »
« Отговор #10 -: Март 27, 2009, 19:59:11 pm »
Явно аз не съм такава голяма моралистка като теб Ефирче и затова мисля да спра с този безмислен спор! Само ще кажа, че за мен е доста грозно да се напада, който и да било, само защото някой си бил казал някъде нещо. Пак повтарям никого не защитавам, но подобни гръмки слова от рода - ауу, вижте го тоя сега какво прави, а пък ние чакаме от него работа да върши, е меко казано тип махленско одумване.
Ще поживеем, ще видим кой е крив, кой е прав, и кой е на булката брат!
Аз съм дотук с мненията, че се страхувам да не изпадна в ситуацията на спореща с радио... :)
« Последна редакция: Март 27, 2009, 20:15:19 pm от слънчице »