0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за съвет
« -: Март 17, 2006, 13:04:42 pm »
Здравейте на всички момичета,от доста време посещавам този сайт и най накрая реших да поискам съвет.Аз съм от Бургас на 28 год. с мъжа ми /29г/ правим опити за бебе от 2 год. и половина, за съжаление без резултат.Ходила съм при някои бургаски гинеколози но до сега причина не е установена, всички казват не се притеснявай щом изседванията са ти на ред значи рано или късно ше стане.Да де ама 2 год. и половина никак не са малко време затова реших да се обърна към специалисти конкретно в тази област защото както е известно в Бургас нямаме такива.А ето и изседванията които сме правили:преди 2 год.правихме изследвания за хламидия-положителни последва лечение с антибиотици след което 3 пъти сме сме се изседвали за хламидии-отрицателни.две спрмограми на нъжа ми първата беше след лечението с антибиотици за хламидиата и поради тази причина не беше много добра.След няколко месеца мъжа ми направи нова сперморгама и всичко наред даже мн.добре.Миналата година реших да сменя гинеколожката,която посещавах до сега и да си запиша час при един бургаски гинеколог който се слави за добър /според мен не и  в тази област/та той ми назначи хормонални  изседвания -в норма,след което направих отново изседване за хламидия -отрицателно,след това цветна снимка резултати те са:К.м.срединно разположена с нормален капацитет.Дясна фалопиева тръба нормално широк лумен свободно проходима.Лява фал.тръба с нишковиден лумен спастична/като едва след като ме обърнаха по корем пропусна контрастното вещество/Според моя гинеколог това не е проблем.Няколко месеца след това пих дуфастон а последните три месеца пия клостилбегит по 2 сутрин 5 дена втория месец клостилбегит +дуфастон и третия месец клостилбегит 2 сутрин и 1 вечер + дуфастон.Както казах до сега няма резултат въпреки че на ехограф се вижда ,че яайчниците реагират на стимулацията т.е.виждат се 2 фоликула.Затова съм решила да се обърна към специалисти в тази област,насочила съм се към Варна,София ми е твърде далеч.Ще съм ви много благодарна ако ме насочите и ми дадете координатите някои добри специалисти във Варна.Благодаря ви предварително!
Моля за съвет
« Отговор #1 -: Март 17, 2006, 14:27:55 pm »
А спермограмата къде сте я правили? Каква е? Обикновенна или разширена? Критерии по Крюгер?

Може би там се крие проблема.

Защото много момичета тук споделят, и аз им вярвам безпрекословно, че ако една спермограма не е направена в център по репродуктивно здраве, то на нея не може да й се вярва.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Моля за съвет
« Отговор #2 -: Март 17, 2006, 16:23:30 pm »
Спри всякакви стимулации преди да сте направили нова спермограма в клиника по стерилитет и не сте се консултирал със специалист.Това не е шега работа.Може тепърва да ти се наложи да те стимулират,а това се прави ограничен брой пъти в живота.Не се оставяй в рецете на лаици в областта на репродукцията.
Късмет и да ни държиш в течение.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Моля за съвет
« Отговор #3 -: Март 17, 2006, 16:29:45 pm »
Не знам каква е спермограмата най-вероятно е обикновенна защото не е правена в специализирана клиника а медицинска лаборатория Лина в Бургас и благодаря за съветите но моля ви кажете ми къде във Варна можем да я направим и към кой специалист да се обърнем?
*
Моля за съвет
« Отговор #4 -: Март 18, 2006, 11:34:14 am »
здравей, аз съм от Варна, направете спермограмата в АГ при доктор Александров. Добър специалист е и я прави по Крюгер. всяка сряда от 15 до 17ч. мога да ти дам телефон ако искаш. успех
Моля за съвет
« Отговор #5 -: Март 21, 2006, 12:19:05 pm »
Благодаря ти Коки ,добре ще е да ми дадеш телефона на д-р Александров къде му е кабинета?Вие само спермограма ли сте правили при него?
*
Моля за съвет
« Отговор #6 -: Март 21, 2006, 18:41:03 pm »
неговият кабинет е някъде до жп гарата, но за спермограма трябва да отидете в поликлиниката към Аг. телефонът там е 613798, спермограми там правят Александров и Андонов и двамата са горещо препоръчвани в тази област. При Александров ние правихме само спермограма, но може би и за ще започна да ходя при него. Пожелавам ви успех, дано всичко е наред. Ако мога да помогна с още нещо кажи
*
Моля за съвет
« Отговор #7 -: Март 21, 2006, 19:12:06 pm »
и мажами прави при александров добар е
Моля за съвет
« Отговор #8 -: Март 24, 2006, 15:57:32 pm »
Благодаря ви момичета ще взема да си запиша час при този Александров но мъжа ми в момента е  мн. зает и не знам дали ще стане скоро :( Между другото този лекар при който ходя ми изписа още един четвърти цикъл с клостил но аз реших да не го пия.Другата седмица съм на преглед за да видим как реагират яйчниците.Някой чувал ли е клостилбегита има остатъчно действие т.е.след като спреш да го пиеш пак може да образуваш повече от един фоликул?
Успех и на вас!
*
Моля за съвет
« Отговор #9 -: Март 25, 2006, 21:58:04 pm »
Далинда, здравей.И аз съм от Бургас.На въпроса дали клостилбегити има остатъчно деиствие мога ди кажа ,че такова няма освен ако неси направила хиперстимулация и да образуваш някоя киста,което се надявам да не е станало.Те действат само в цикъла в който ги пиеш.При кой лекар ходиш?
Моля за съвет
« Отговор #10 -: Март 27, 2006, 10:36:16 am »
Аз пък за Клостил-а съм чела, че дава отражение още един до три месеца след спиране на приема. Това за разлика от Прогестероновите.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Моля за съвет
« Отговор #11 -: Март 27, 2006, 14:39:44 pm »
Ходя при д-р Георгиев/за сега/  то в Бургас нямам голям избор
*

lil

Моля за съвет
« Отговор #12 -: Март 30, 2006, 20:47:22 pm »
dalinda, може ли да ми дадеш координати на Д-р Георгиев - телефон и адрес на кабинета му? Аз също съм от Бургас и реших да отида при него като лекар с опит, да чуя и той какво ще ми каже.
Благодаря ти предварително!
*
Моля за съвет
« Отговор #13 -: Март 31, 2006, 09:58:28 am »
Здравей, dalinda
 :D
Аз също съм от Бургас и ние сме с проблемно забременяване. За съжаление ще споделя с теб, че само си загубих времето и парите в Бургас да обикалям гинеколозите.Няма такъв който да се занимава със стерилитет повярвай ми.Накрая една гинеколожка беше достатъчно искрена с мен и ми даде съвет сама да не си губя времето и парите в Бургас.Така ние се насочихме към София, но може и във Варна-много добри неща се чуват и за доц.Маркова и д-р Александров. Във форума:Адреси на клиники, лаборатории, лекари ще им намериш координатите и ще прочетеш отзиви за тях.
Искам да споделя и още нещо с теб.Ние също бяхме направили спермограма обикновена в началото в Бургас във въпросната мед.лаборатория Лина.Трябва да ти кажа, че после тази спермограма развеселяваше всички ембриолози и лекари, които я видеха - беше 95% подживни сперматозоиди, което и супермен няма. Така, че не вярвай на спермограмата правена там от личен опит.Ние я повторихме и в София при д-р Тачева като разширена-показателите пак бяха добре, но въпросните 95% се оказаха 64%.
Така, че подкрепям мненията на момичетата тук да започнете с повтаряне на спермограмата на друго ямсто и то като разширена за да се направи оценка на показателите по Крюгер.
Успех!
*

kamii

Моля за съвет
« Отговор #14 -: Март 31, 2006, 12:05:42 pm »
Като стана дума за Клостилбегит и Дуфастон, не знам кой от двата ми повлия така - преди да ги вземам овулацията ми беше точна всеки месец. Като ги спрях  - вече е през месец.  Все пак си мисля, че Клостилбегит ми обърка овулацията и според мен не са толкова големи ползите от него, вредата е много повече
*
Моля за съвет
« Отговор #15 -: Март 31, 2006, 14:12:46 pm »
Цитат на: kamii
Като стана дума за Клостилбегит и Дуфастон, не знам кой от двата ми повлия така - преди да ги вземам овулацията ми беше точна всеки месец. Като ги спрях  - вече е през месец.  Все пак си мисля, че Клостилбегит ми обърка овулацията и според мен не са толкова големи ползите от него, вредата е много повече

Сигурно от Клостила.
Съмнявам се да е от Дуфастона.
Аз също хич не съм му "фен" на клостила.

На мен от него още повече ми изтънява лигавицата... и въпреки прегнила съм образувала "задържани фоликули".
2 вреди - 1 полза. :roll:
Просто, не е "мойто" лекарство за стимулация.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Моля за съвет
« Отговор #16 -: Март 31, 2006, 16:21:28 pm »
Мерси за мнениата момичета,аз от клостила нямам оплаквания   Кабинета на д-р Георгиев се намира на ул.Калоян 48 тел.826602.