известно време се чудих къде точно да пусна тая тема и как да я кръстя, но така и не измислих нищо което поне малко да се доближава до възмущението ми...
в началото на лятото 2008 г ни излезе отрицателен крос мач в клиника надежда. получих мнение от тамошните имуноложки че в моя случай автоимунизацията е дълбоко непрепоръчителна, дори опасна заради тромбоцитопенията ми.
потърсих мнение в плевен на място от румен русев който се съгласи с тяхното мнение. платихме си консултацията естествено но не помня точната сума.
след което разговарях с конова по телефона. тя също се съгласи с мненията до момента и не поиска заплащане на консултацията проведена по телефона.
успях да се свържа по телефона и с албена в якентро която каза че според прапас няма проблем да направя аи при тях като едновременно с това получих от нея ценоразписа на клиниката им. уведоми ме също че ако искам мога да направя и консултация лично с прапас преди процедурата като изрично подчерта че за българи консултацията е безплатна независимо дали е по мейл, телефона или на място. началото на август ганка предложи да пишем и на райхел да я питаме какво мисли и тя по въпроса, като въпроса отново беше един единствен – подходяща ли съм или не според нея за аи. реших че няма какво да губя и съчиних едно безкрайно писмо описващо проведените до момента изследвания и лечение и отново задавайки единсвения си въпрос за аи. грейс ми прати въпросника на клиниката им който попълних на английски и с писмото и копия от изследвания изпратих на ганка. тя строила мъжа си в две редици, редактирали и превели писмото ми на немски, добавили копията на изследванията ми и въпросника от клиниката на райхел и й ги пуснали по мейла. в писмото питахме също колко пари дължим и къде да ги преведем. края на декември получавам отговор от райхел която любезно ме кани в клиниката си където да ми направи нови изследвания за да ме консултира тогава
щото видите ли вие нямала доверие на резултатите на направените ми до момента изследвания
. нито дума кои изследвания точно иска да повтори и колко ще ми струва „не вярвам на българчетата”
. теглих й една цветна по нашенски обяснявайки че не искам нови изследвания, нито терапии а само отговор на един единствен въпрос на базата на съществуващите вече резултати, независимо дали са верни или не. отново попитах какво дължа единствено за отделеното време и отговора на този ми въпрос само. началото на януари получих все пак отговор който с две думи казваше че райхел е съгласна с начина ми на лечение до момента и нито дума за пари отново. всичките ни контакти до момента с нея са по мейл чрез ганка, за което никога няма да мога да й благодаря достатъчно.
преди няколко дни се получи нов мейл до ганка от ...пииип...пииип (самоцензура) в който ми искат 137,56 евра за проведена терапия
. много пииип и
. нов мейл от ганка до пииип и днес ново искане – този път за 70,53 евра, отново за проведена терапия
.
защо съм бясна, меко казано - ами защото подобна простотия до сега не съм срещала никъде където съм ходила, а аз съм ходила дори в мд при коларов...винаги до сега съм била наясно колко ще ми струва еди какво си преди да го направя и на базата на цената решавам дали и кога ще го направя. ноооо райхел е друга бира явно...
защо мисля да платя парите - защото тая пиииииип има мейла и всички координати на ганка която ще тормози ако не го направя.
защо ганка се чувства зле и виновна от ситуацията - нямам обяснение, но се надявам да си избие глупостите от главата.
защо ви пиша всичко това - за да знаете поне вие предварително.
имам всичко на документи естествено за тези които не вярват или решат да спорят но не искам да ги качвам тук защото ще стане безкрайно.