0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цистит + съмнения за бременност
« -: Март 25, 2009, 12:10:16 pm »
Здравейте,
момичета моля ви за съвет, имам някакъв остър цистит....Пуснах урина и ми изписаха антибиотик....Проблемът е че планираме бременост и ако има такава е много ранна от 3-4 дни лекарката каза че не може да се установи толкова рано по никакъв начин....Междувременно ми каза че няма да се оправя без антибиотик...Чудя се какво да правя, да отида ли и на гинеколог или поне на уролог за второ мнение, защото съм ходила само при личната....Ако знам че не съм бременна направо ще си взема антибиотика...но сега нещо доста се страхувам, а междувременно едва и търпя защото постоянно ми се ходи до тоалетната...
Re: цистит + съмнения за бременност
« Отговор #1 -: Март 25, 2009, 12:48:41 pm »
момичета, чудя се ако пия антибиотика и се окаже че съм бременна той ще е пит от 5 ден на брамеността до 8-10 ден, колко вредно може да бъде за плода. Има ли някакъв начин за установяване на такава ранна бременост
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #2 -: Март 25, 2009, 12:52:38 pm »
Не знам мила, според мен лекувай цистита и се консултирай с доктора - обясни и решете какво да правите!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #3 -: Март 25, 2009, 12:57:13 pm »
Аз доста често страдам от цистит но досега не са ми изписвали антибиотик.Може да изчакаш цикъла и тогава да почнеш АБ.аз лично за цистит пия Уринал и съм доволна,а и на листовката пише че може да се пие от бременни и кърмачки,но най-добре се консултирай с доктора си.Успех.Пий повече течности и това помага.
*
« Отговор #4 -: Март 25, 2009, 13:26:15 pm »
И аз да се включе в темата, тъй като доста съм си патила от цистит. Последния път бях в болница Токуда при един много внимателен доктор. Тъй като докато не се направи стерилна урина не може да се предпише и правилния антибиотик, той ми даде лекраства, които не са антибиотици. Роватинекс - дражета( хомеопатично е), бъбречен чай Кидни и капсули Геритамин ( витамин А+Е мисля беше). След като ги пих през уикенда и през седмицата направих три  стерили урини в три последователни дни се оказа, че ще ми се размине антибиотика, защото урината е абсолютно чиста. Моето лично мнение е да потърсиш и друго лекарско мнение, защото не е редно да се изписва антибиотик( независимо дали си бременна или не) при положение, че не се знае какви точно бактерии се лекуват. Но задължително трябва да се лекува по някакъв начин. Успех!
« Отговор #5 -: Март 25, 2009, 13:31:59 pm »
благодаря ви момичета, ще пробвам с уринала поне няма да навреди на плода ако има такъв, ох незнам нямам никакви симптоми за бременност, но 4-те дена около овулацията правихме секс всеки ден и има такава вероятност за бременност, но този цистит лекарката каза че трябва да го лекувам,сега се ровя за уролог във варна за още едно мнение
« Отговор #6 -: Март 25, 2009, 13:35:29 pm »
Мириам благодаря ти и твоите лекарства съм си ги записала, ще се консултирам с още един лекар и ще видя какво ще взема, но май ще пробвам първо без антибиотик
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #7 -: Март 25, 2009, 13:38:44 pm »
Примен доста често се получаваше докато равихме опити за бебе. Майка ми тогава каза да пия мноооого минерална вода и се оправих от само себе си. Пробвай и ти.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #8 -: Март 25, 2009, 14:36:15 pm »
Примен доста често се получаваше докато равихме опити за бебе. Майка ми тогава каза да пия мноооого минерална вода и се оправих от само себе си. Пробвай и ти.
И аз щях да те посъветвам същото. Пий много, много вода и чайчета. И на мен скоро ми се появи цистит, който за 2 дни изчезна слава Богу. Много е неприятно. Откриха ми и бактерии във влагалищен секрет, та незная далаи цистита не е бил симптом на бактериите ? И понеже и аз искам да забременея не исках да пия АБ.
 Успех ти желая !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #9 -: Март 25, 2009, 15:05:11 pm »
Аз съм имала много проблеми с този цистит! Направо умирах - всеки месец!
Моята лична, която е роднина на мажлето ме посъветва да пия 3 месеца по 10 дни Уроваксом - това беше миналата година лятото! От тогава съм забравила какво е цистит!
И дано не се сещам вече! :D
Тя знае за опитите ни и каза че няма да навреди!!!
Успех!
« Отговор #10 -: Март 25, 2009, 16:01:52 pm »
момичета, ако съм бременна и ми направят вътрешен вагинален преглед - това вредно ли е при съвсем ранна бременност
*
« Отговор #11 -: Март 25, 2009, 16:36:58 pm »
ами повечето лекари преглеждат вече само с вагинален ехограф, така че не мисля че е вредно. друг е въпроса дали ще се види нещо
« Отговор #12 -: Март 25, 2009, 16:57:08 pm »
аз искам да да ми пусне изследвания за гъбички и бактерии и тя да си каже мнението, защото предишния път си беше май повече гинекологичен,а за бременност знам че нищо няма да види, но не знам колко е вредно ако има такава, тя има вагинален ехограф, но все пак ще трябва вземе проби
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #13 -: Март 25, 2009, 17:04:46 pm »
благодаря ви момичета, ще пробвам с уринала поне няма да навреди на плода ако има такъв, ох незнам нямам никакви симптоми за бременност, но 4-те дена около овулацията правихме секс всеки ден и има такава вероятност за бременност, но този цистит лекарката каза че трябва да го лекувам,сега се ровя за уролог във варна за още едно мнение
Здравей ние ходихме при д-р Чанков в терапията.Много внимателен и добър лекар.Ако те интересува мога да ти дам координати.
Цитат
аз искам да да ми пусне изследвания за гъбички и бактерии и тя да си каже мнението,
за такова изследване мисля,че не е нужен ехограф,а трябва да ти вземе влагалищен секрет,пък то се прави с едно като клечка с памуче накрая.
И аз бих те посъветвала да не избързваш с антибиотика.Аз съм с пясък в бъбреците и като започне да излиза боли като при цистит,пия чай от мечо грозде,но не знам до колко е безопасно да го пиеш при съмнение за бременност и до колко цистита и пясъка в бъбреците имат нещо общо.Просто тоя чай помага да се изчистя и да пишкам по-лесно.
« Последна редакция: Март 25, 2009, 17:15:03 pm от Марина75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #14 -: Март 25, 2009, 17:08:47 pm »
Не бих си направила експеримент да ме бърникат в твоя случай. Много са те наплашили ми се струва. Не се дава току-така антибиотик за щяло и не щяло. Изчакай по-скоро.
« Отговор #15 -: Март 25, 2009, 17:35:02 pm »
момичета благодаря ви, оставям антибиотика ще си взема само хапчета на билкова основа които не са вредни за бременни, ще отида на уролог допълнително за консултация, и ще изчакам с хапчетата, като гледам през деня може да се търпи не ме боли чак толкова много, сутрин само е много зле после с водата се оправя, а след цикъла ако не съм бременна, ще взема мерки.
« Отговор #16 -: Март 25, 2009, 17:46:28 pm »
да Марина може да ми дадеш координатите на д-р Чанков, аз цял ден търся уролог и с координатите им се оказа трудна работа, защото повечето са сменили клиниките където са били, сега мисля да се пробвам при доц. Лидия Петкова но няма часове и не знам дали ще мога да мина. Ако не успея при нея може да отида при д-р Чанков.

Иначе сигурно имам песъчинки, защото предния месец гинеколожката ми ги видя вече като излизали- аз дори не знаех, защото не са ме болели, но сега имам и бактерии и др. гадории в урината, със сигурност ще трябва да се лекува въпроса е че ако съм бременна нещата се променят с лекарствата
« Отговор #17 -: Март 26, 2009, 19:46:23 pm »
момичета,
ходих на уролог и той иска да пия антибиотика....в момента вземам уринал и снощи си поставиг една вагинална глобула genial-тя е само млечна киселина....както и да е болките ми намаляха но не са минали....

Според вас кое е по вредно ако се окаже че съм бременна- да пия антибиотика или да отида на гинеколог на вътрешен преглед....При всички случаи тази инфекция не е добре да се оставя....

Купила съм си антибиотика и се чудя какво да правя....Между другото тези глобули Genial доколкото знам не са вредни
« Отговор #18 -: Март 28, 2009, 09:21:43 am »
Преди 2 месеца имах същия казус като теб. Отказах се от антибиотика, и опитах 2 дни с чай и течности докато положението стана нетърпимо(не исках да пия хапчета ;) Купих си Роватинекс - дражета. След 1 хапче почуствах такова облекчение...  :D Пих ги 10 дни и ме беше стрх да ги спра за да не започне пак всичко отначало (циститите са упорити  :( )Намалих дозата и го спрях, после пуснах изследвания и се оказах чисти.(и урината и гинекологичните)
Успех
« Последна редакция: Март 28, 2009, 09:23:47 am от Mishelle9999 »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #19 -: Март 28, 2009, 11:33:33 am »
момичета,
ходих на уролог и той иска да пия антибиотика....в момента вземам уринал и снощи си поставиг една вагинална глобула genial-тя е само млечна киселина....както и да е болките ми намаляха но не са минали....

Според вас кое е по вредно ако се окаже че съм бременна- да пия антибиотика или да отида на гинеколог на вътрешен преглед....При всички случаи тази инфекция не е добре да се оставя....

Купила съм си антибиотика и се чудя какво да правя....Между другото тези глобули Genial доколкото знам не са вредни

драга,

и да се окаже, че си бременна, с тая инфекция най-много да си докараш спонтанен аборт.
една жена първо си оправя неизлекуваните инфекции - особено в областта на таза - пък тогава почва да прави бебета...

лекувай си цистита.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!