0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #180 -: Април 07, 2009, 15:36:21 pm »
Някой беше питал за стерилната урина. На мен ми откриха E.colli и пих 7 дни Зинат плюс Неоринал /май така беше/. 10 дни след това повторих изследването и беше чисто, но д-р Сигридов ми каза след две седмици пак да пусна, за да сме сигурни, че наистина няма бактерии.
Само за информация да вметна, че ден преди да пусна въпросната проблемна стерилна урина, бях на ЖК, където ми назначиха обикновена, която пък съответно беше съвсем чиста  8O
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #181 -: Април 07, 2009, 15:57:19 pm »
Някой беше питал за стерилната урина. На мен ми откриха E.colli и пих 7 дни Зинат плюс Неоринал /май така беше/. 10 дни след това повторих изследването и беше чисто, но д-р Сигридов ми каза след две седмици пак да пусна, за да сме сигурни, че наистина няма бактерии.
Само за информация да вметна, че ден преди да пусна въпросната проблемна стерилна урина, бях на ЖК, където ми назначиха обикновена, която пък съответно беше съвсем чиста  8O
Странно , а при мен се получи обратното обикновенната зле ,а стерилната супер.Успокоих се до следващия път   :lol:
Патладжани, защо си пускала 3 поредни стерилни след като ти е била добре урината?
Лек ден на всички :wink:
« Последна редакция: Април 07, 2009, 16:02:42 pm от isev »
*

Aubergine

« Отговор #182 -: Април 07, 2009, 16:14:41 pm »
 Защото пускам обикновена - левкоцити, бактерии, чудеса. Пускам стерилна - чиста.
И така 3 пъти.
Третият път дадох в специален контейнер с хранителна среда за урокултура.
*
« Отговор #183 -: Април 07, 2009, 16:21:16 pm »
Защото пускам обикновена - левкоцити, бактерии, чудеса. Пускам стерилна - чиста.
И така 3 пъти.
аха ,а предните стерилни не ти ли бяха в стерилни шишенца и 3 поредни пъти ли ги пуска или различни дни?А колко ти бяха левкоцитите в обикновенната урина?
« Последна редакция: Април 07, 2009, 16:26:44 pm от isev »
*
« Отговор #184 -: Април 07, 2009, 16:58:10 pm »
Ами кво да ви кажа момичета, на записа не излязоха никакви конракции :x Даже бил "чудесен", според докторката. Да, обаче мен си ме боли и това си е, от друга страна не можахме да видим и бебето на УЗ и док. ми каза да отида чак в понеделник, а мен ми се вижда цяла вечност дотогава...Много се разстроих. Да не говорим, че тогава ще трябва да пускаме и изследвания - кръв, урина и секрет, в който ако пак излезе нещо не ми се вижда много уместно да лекуваме 2 седмици преди термин!!! А аз защо ли съм толкова сигурна, че ще подрани девойката :oops: единствената хубава новина за деня е, че ще ставам леля също на мома :D Нямам настроение за повече писане! Чао от мен и дано денят ви е по-успешен от моя!
*
« Отговор #185 -: Април 07, 2009, 17:25:31 pm »
Момичета, и аз Enterococcus faecalis морих с Аугментин. Нещо много модерна тази гадина  :? аз както им вярвам на лабораториите, съвсем ме отказаха...

Нуну, това на хубави новини прилича. Не се натъжавай!

Грейси, след 10 дни пак стерилна ли пуска? Аз само обикновена пусках за контрола  :ask:

Има ли момичета с вагинално течение, но без проблем в микробиологията. До сега съм пускала 2 и двете чисти, но имам някакво течение. Нормално ли е да има засилена секреция без да е показателно за проблем или да пускам пак микробиология в друга лаборатория?

Слънчев ден!
*
« Отговор #186 -: Април 07, 2009, 17:35:07 pm »
Мидж, пак стерилна.
И сега след две седмици пак стерилна ще пускам.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Aubergine

« Отговор #187 -: Април 07, 2009, 18:11:04 pm »
И така 3 пъти.
аха ,а предните стерилни не ти ли бяха в стерилни шишенца и 3 поредни пъти ли ги пуска или различни дни?А колко ти бяха левкоцитите в обикновенната урина?
Да, в стерилни контейнери, от тези, които продават в аптеките. Не съм ги пускала в поредни дни. Левкоцитите бяха 10-12 на поле веднъж и 12-15 другите два пъти.

Момичета, и аз Enterococcus faecalis морих с Аугментин. Нещо много модерна тази гадина  :?
Ма нека е модерна, но чий го дири баш там! На фона на цялата ни маняшка хигиена и бабешки гащи, дето сме надянали.
А секреция е нормално да имаш бе, какво се притесняваш, нали си бременна :)
И аз имам, а микробиологиите са ми добри досега. Интересното е, че откакто съм на Аугментин ми спря.

*
« Отговор #188 -: Април 07, 2009, 18:44:18 pm »
   И аз си имам воднисто течение, което всеки ден е различно-слабо или по-силно. Микробиологията е чиста. В 19 г.с. морих гъби с гино дактарин и уж ги изчистихме.
   И аз усещам бебето много ниско. Плацентата ми е също много ниско, но има още малко време, през което се надявам да се вдигне малко. А и корема ми се стяга доста честичко, въпреки че пия магнерич 3х1 и но шпа.

*
« Отговор #189 -: Април 07, 2009, 19:27:30 pm »
И при мен течението е прозрачно,без мирис и не е много което значи че всичко е ок.
А за ниската плацента и при първата ми бременност беше ниско и все ми казваха да лежа и да не вдигам тежко пък аз не можах да кротна и въпреки това преносих 4 дни.
Сега същите съвети при същата плацента и пак се надявам всичко да е наред щото пак не се кротвам :D

*
« Отговор #190 -: Април 07, 2009, 20:04:54 pm »
Момичета аз също имам течение но май са гъбички лекувах ги но май не успях, мислите ли че левкоцитите в урината може да са и от тях?Да не пускам повече стерилни урини. :?
*
« Отговор #191 -: Април 07, 2009, 20:42:26 pm »
Момичета аз също имам течение но май са гъбички лекувах ги но май не успях, мислите ли че левкоцитите в урината може да са и от тях?Да не пускам повече стерилни урини. :?

Не можеш да гадаеш. Аз бих пуснала още една стерилна урина, за всеки случай.
*
« Отговор #192 -: Април 07, 2009, 22:26:01 pm »
И аз имам течение ,но док.каза,че щом няма мирис и не е бяло да не се питеснявам.
За стерилната каза да я пусна една седмица след антибиотика. :D
[/quote]
Ма нека е модерна, но чий го дири баш там! На фона на цялата ни маняшка хигиена и бабешки гащи, дето сме надянали.
[/quote] yahoo_33
*
« Отговор #193 -: Април 08, 2009, 13:50:14 pm »
Привет и от мен, най-после се престраших и аз да се включа във вашата тема. Та да ви задам един-два въпроса. Аз съм от утре в 12 г.с., но не съм се записала още на ЖК и не знам къде - ако може да ме ориентирате към някой, всички болници са ми далече. За сега ходя само при Сигридов. Някой дали има впечатления от Токуда.
Другото, което ме притеснява е, че мен често ме хващат гъбички и други гадини, а доктора каза, че ще ги изследваме чак след като спра Утрогестана. Притеснявам се да не се получи някаква инфекция до тогава, тъй като ми се струва, че вече имам нещо /то е истинско чудо че издържах 3-4 месеца без тях/.
*
« Отговор #194 -: Април 08, 2009, 14:07:42 pm »
sladko :welcome_1:.Леко и безпроблемно бременеене :)

*
« Отговор #195 -: Април 08, 2009, 14:37:40 pm »
 :welcome: sladko . Леки  :cloud9:. Аз ходя на ЖК във поликлиниката до нас,но си ходя и при Сигридов.Всъшност само на него разчитам. :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #196 -: Април 08, 2009, 15:32:42 pm »
Аз съм писала и преди, че на ЖК ходя в 25-та п-ка при Папукчиев и съм много доволна. Това е в Младост. Но иначе, както вече някой писа, си се доверявам само на Сигридов, а ЖК е все пак нещо, на което трябва да се запишем. Нама как.
Аз да ви разкажа как днес дадох поредната проба урина у нас и съвсем абравих, че за ПКК трябва да съм гладна  :oops: Та чак на път за лабораторията се сетих какви съм ги надробила. Та сега вдругиден пак ще ходя до абораторията за да ми вземат кръв. :D

*
« Отговор #197 -: Април 08, 2009, 16:20:25 pm »
На мен Сигридов ми каза, че е хубаво да се запиша в някой от родилните болници, тъй като само там правели запис на тонове и за това се чудя. Изброи Майчин дом, Тина Киркова, Шейново и Токуда.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #198 -: Април 08, 2009, 16:33:13 pm »
По принцип нищо не ти пречи да се следиш в някоя поликлиника, а само за запис на тонове да ходиш в някоя от гореизброените болници.  :D

*
« Отговор #199 -: Април 08, 2009, 17:46:48 pm »
Момичета,да ви се оплача.Толкова съм възмутена от ЖК ,че просто нямам думи.
Претупа ме на 2 на 3 каза ,че бебето върви във нома и да отида чак за болничния.
Не стига ,че никога не ми мери кръвно ,тегло на кръвните иследваня каза че са добри при положение ,че хемоглобина ми е 107. Направо съм бясна. :x
sladko ,аз затова разчитам само на Сигридов.
Извинявам се за негативният ми пост,но съм много бясна. osi_7