0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #160 -: Април 06, 2009, 12:50:54 pm »
Момичета от Варна ходихте ли на 3Д и къде?
*
« Отговор #161 -: Април 06, 2009, 12:56:45 pm »
Момичета помагай те ,че не мога да открия АГ .Пуснах си урина и там резултата малко ме  8O на белтък пише Опалисценция ??? на седимент пише 10-12 левкоцита , 2-3 еритроцита ,плоски епителни клетки и бактерии?Моля ако някой знае какво значи  :?
*
« Отговор #162 -: Април 06, 2009, 13:26:28 pm »
Опалесценция означава,че има в урината малко белтък.За еритроцитите също знам,че е нормално да има единични в урината.За твое успокоение си пусни пак изследване на стерилна урина :D
*
« Отговор #163 -: Април 06, 2009, 13:29:39 pm »
Момичета помагай те ,че не мога да открия АГ .Пуснах си урина и там резултата малко ме  8O на белтък пише Опалисценция ??? на седимент пише 10-12 левкоцита , 2-3 еритроцита ,плоски епителни клетки и бактерии?Моля ако някой знае какво значи  :?

Означава да си пуснеш както още една урина, така и още една стерилна урина. Възможно е да е замърсена пробата и затова да излизат толкова неща. В читава лаборатория!

Някой да знае как се прави разчитането на ДКК? Че освен един показате всичко друго е извън границите.

*
« Отговор #164 -: Април 06, 2009, 13:43:23 pm »
Здравейте и от нас! В такова хубаво време се чувствам прекрасно  :D Прекарах съботата и неделята навън, дано и вие да сте имали възможност да се насладите на слънцето.

isev, пускай стерилна урина направо. Тези левкоцити са много.

bobi 2, това на събиране на вода ми прилича, а не на качване на кила. Питай доктора.

Хубава седмица!!!
*
« Отговор #165 -: Април 06, 2009, 14:45:10 pm »
Момичета благодаря  може ли да има грешка и в левкоцитите какво значи това знаете ли? :?
*
« Отговор #166 -: Април 06, 2009, 15:15:02 pm »
Да може да има грешка ако не си взела урината правилно или си я замърсила,затова повтори изследването.А самите левкоцити говорят за възпалителен процес.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #167 -: Април 06, 2009, 23:50:37 pm »
Здравейте и от мен и да се отчета. Ходихме с мъжа ми в Трявна - отказахме се от басейните и го карахме само на разходки, но си прекарахме страхотно. За пръв път от много време най-сетне успях да поспя повече през нощта - явно чистият въздух си казва думата. Вчера се прибрахме и тук отново същите проблеми - трудно дишам, всичко ми тежи и почвам да се изнервям. Ама какво да се прави, важното е беболина да е наред, а засега оплаквания в това отношение нямаме.  :lol:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #168 -: Април 07, 2009, 12:03:02 pm »
smile76, така е мила - и ние с мъжо като ходим в провинцията нямам никакви проблеми, а като се върна в София носа ми моментално се запушва и така е от 2 месеца насам, като че ли започнах да свиквам вече.. :( Аз днес съм на преглед и ще се отчета като се върна следобяд! Стискайте палци, защото от 2-3 дни имам болезнени контракций и не знам дали това е нормално, все пак й е рано още на госпойцата да излиза :ask: отивам пък...каквото сабя покаже! Успешен ден на всички!!!
*
« Отговор #169 -: Април 07, 2009, 12:30:10 pm »
nunu, имаш силно стиснати палци от мен  :bighug:
*
« Отговор #170 -: Април 07, 2009, 12:53:08 pm »
nunu :crossfingers:
Аз да ви се оплача,резултата от стерилната урина не е добър и от снощи съм на антибиотик. :(
*
« Отговор #171 -: Април 07, 2009, 12:58:06 pm »
nunu, и аз ти стискам палци всичко да е наред! :D
Ние днес бяхме на консултация в болницата. Миомният възел явно е изчезнал и аз много се зарадвах. Доктора го търси, но не го видя никъде. :D Бебока се беше опънал като бей - с ръчичките нагоре, седалищно. Питах от кога ми започва болничния - от 29.05. Пулса на бебчо беше около 132. Да Ви кажа откакто пия L-Thyroxina-а се чувствам по-жизнена. Не знам дали не си внушавам, но така се усещам.
Хайде успех  на всички! Хубав слънчев ден! :D
*

Aubergine

« Отговор #172 -: Април 07, 2009, 13:01:43 pm »
mikivl , е нищо де, поне е хванато нещо /всъщност какво е?/ и го лекувате!
Аз се радвам когато се открие проблем и той има решение. На мен ми е последен ден на Аугментин и забравих да слагам последните три дни Гино Певарил, но мисля, че не съм гъбясала.

nunu yahoo_17

На моето бебе пък му е съвсем рано да излиза, но и аз съм от два дни с контракции, болки в чатала /все едно шпагат съм се опитвала да правя/ и изобщо го усещам много ниско. Обичаме се с леглото и така.
*
« Отговор #173 -: Април 07, 2009, 13:18:13 pm »
Момичета какво ви откриха в стерилната урина , аз сега пуснах и чакам резултата и се надявам нещата да са наред , защото се изпопритесних с тази обикновенната имахте ли някакви оплаквания преди това? :?
*
« Отговор #174 -: Април 07, 2009, 13:38:08 pm »
Патладжанче, и аз съм на Аугментин ,а резултата е Enterococcus faecalis 10^4-10^5кл/мл. :?  Ти не пиеш ли нещо за контракцийте?
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #175 -: Април 07, 2009, 14:08:11 pm »
Здравейте момичета...
като гледам...май много от нас с проблеми...(((
аз да се оплача и аз... :oops:
от вчера яко ме боли гърлото и не знам какво мога да смуча за него....за сега съм само на лимони с мед и чай с мед...пък ако не се закрепя...утре може да отскоча и до личната..(

хубав ден и бързо оправяне на всички...и никакви болежки повече!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #176 -: Април 07, 2009, 15:08:56 pm »
 :oops: Момичета,ще ме извините за тъпия въпрос,ама възможно ли е да имам контракции на матката,без да ми се втвърдява корема.Или бандита ме рита от време на време право в матката.Абе,понякога усещам някакво "почукване" там,което продължава няколко секунди,сякаш матката "конвулсира".Знам,че сме дискутирали тези симптоми,ама много се притеснявам.

minim,купи си от аптеката "Прополки" за смучене.Ще успокоят гърлото ти и няма да ти навредят.

dendy,Counterfeit е ходила на 3D в Майчин дом при д-р Яков и е много-доволна.Ако те устройва,насочи се натам.Аз не съм ходила,защото д-р Александров ми каза,че няма смисъл.То и на 2D всичко се вижда.Иначе си направих генетичен скрининг,който установи нисък риск за синдрома на Даун и други аномалии.

Вчера бях на ЖК и докторката ми пусна отново урина,но обикновена.Изписа ми и витамини за бременни.Микробиологията ми е чиста.Ама бебчо е поизостанал с няколко дена,знам че и това се случва често и е нормално ама много се разтревожих.Какво ли не ям,само и само да давам на бебчо необходимите вещества,а май-само дебелея.До тук съм напълняла с 11 кг.,а коремчето ми е малко.Извинявайте,че ви надух главите. :oops:
*
« Отговор #177 -: Април 07, 2009, 15:25:18 pm »
и аз съм със същите проблеми и притеснения момичета :oops:,до тук съм качила 12 кг.,Сигридов ми се поскара малко и ми каза да спазвам диета(по малко хляб),защото ако натдам на 20 кг.ще имам проблеми и болки,е да де ама аз гладна вообще не мога да седя ,постоянно ми се яде нещо :eating:,а доколкото контракциите и аз ги имам,доктора ми предписа магнезии на прах,и го пия само при нужда.
Момичета искам да ви пожелая успех и леко бременеене preggo
*
« Отговор #178 -: Април 07, 2009, 15:33:13 pm »
Фани,радвам се,че изследванията ти са добре - това да се чува! :D За това побутване аз мисля,че бебчо те поритва,едва ли е контракция щом няма втвърдяване,нито пък менструален тип болки...Сигурна съм,че всичко е наред :balk_21:,
И не се притеснявай за теглото на бебчо - нали знаеш,че теглото с абсолютна точност не може да се определи с ехографа,приблизителни са данните,нормално е да има плюс-минус няколко дни разлика (то затова и на снимките обикновено пише +- еди си колко седмици)

dendy,Counterfeit е ходила на 3D в Майчин дом при д-р Яков и е много-доволна.Ако те устройва,насочи се натам.Аз не съм ходила,защото д-р Александров ми каза,че няма смисъл.То и на 2D всичко се вижда.

А тук само да добавя,че Денди вече знае за мойто ходене при Яков - видях и питането тук,но реших да не се повтарям и затова не писах пак по въпроса :wink:

И си абсолютно права - на 2D се вижда всичко(дори знам,че най-добре се вижда всъщност),и ако не беше ме накарала докторката ми от ЖК,аз също нямаше да отида въобще на 3/4D - д-р Александров ми беше казал и на мен,че няма нужда yahoo_33

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

Aubergine

« Отговор #179 -: Април 07, 2009, 15:35:07 pm »
Патладжанче, и аз съм на Аугментин ,а резултата е Enterococcus faecalis 10^4-10^5кл/мл. :?  Ти не пиеш ли нещо за контракцийте?
И аз имам същата гад със същото микробно число. Излезе чак на третата проба.

За контракциите пия Препар или Гинипрал.
Но не ми помагат за цялостния дикомфорт, който чувствам в малкия таз.

Баракуда, това, което описваш хич не мяза на контракции, споко.