0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #80 -: Март 29, 2009, 13:08:56 pm »
Момичета, кръвното ми е 130/80 дали е притеснително :(
*
« Отговор #81 -: Март 29, 2009, 13:15:35 pm »
над 130 вече е малко притеснително :?
сега все още е добре, но трябва да го следиш.
« Отговор #82 -: Март 29, 2009, 13:47:49 pm »
Привет Момичета, имам следното питане ?
Във вторник ще придружа една приятелка от провинията при доц. Томова на Фетална Морфология,
тя отскоро не преглежда в МЦ"София", преместила се е в нов кабинет пак в квартала.
Имам записан адреса но е при детето и сега не мога да видя точно-
спомням си само ул "Съвет на Европа"
Понеже съм Мишо ориентира и ровенето в BGMaps няма да ми се размине.

Ако някоя от вас е била скоро, нека ми помогне.
 :flower:Благодаря предварително!

Мише, ето това намерих:
http://www.docenttomova.bg/index.php?p=1

*
« Отговор #83 -: Март 29, 2009, 14:13:39 pm »
С какъв апарат го мериш и по колко пъти на ден ?Аз моето е различно един път е 120/80 друг път 110/70  и незнам даи е нормално така да се мени? :?А един път ми го бяха измерили и ми беше 130/90 но явно е било моментно и ми казаха че е високо 8O
« Последна редакция: Март 29, 2009, 14:15:11 pm от isev »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #84 -: Март 29, 2009, 14:59:13 pm »
:flower: isev , :flower: impreza Благодаря Ви!
Знаех си,  :balk_63: Безценни сте!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #85 -: Март 29, 2009, 16:18:20 pm »
С какъв апарат го мериш и по колко пъти на ден ?Аз моето е различно един път е 120/80 друг път 110/70  и незнам даи е нормално така да се мени? :?А един път ми го бяха измерили и ми беше 130/90 но явно е било моментно и ми казаха че е високо 8O
Със електронен и аз съм като теб веднъж 115/70 или 120/70 ,но от два дена ми е 130/80. Меря го сутрин. Не го бях мверила отдавна ,но вчера ме болеше глава със ставането и реших да го премеря.Пулса също ми е ускорен доста. :wink:
*
« Отговор #86 -: Март 29, 2009, 17:12:37 pm »
Със електронен и аз съм като теб веднъж 115/70 или 120/70 ,но от два дена ми е 130/80. Меря го сутрин. Не го бях мверила отдавна ,но вчера ме болеше глава със ставането и реших да го премеря.Пулса също ми е ускорен доста. :wink:
Хм странна работа моето е такова но със тия старите апарати лекарските, а с електронните и аз имам такъв но не им вярвам винаги ми показва различно моят е за китката твоят и той ли ,казаха ми лекари че не били верни тези  а и моят пулс е много ускорен стига до 100 но знам че това е нормално по време на бременност.По добре отиди да ти го измерят в болницата. :wink:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #87 -: Март 29, 2009, 17:53:08 pm »
Момичета, естествено, че през различните части на деня кръвното ви ще е различно. Но високите стойности точно премерени сутрин са тези, които са притеснителни. Така че, консултирайте се с лекар.

*
« Отговор #88 -: Март 29, 2009, 18:14:28 pm »
mikivl, моето е такова от началото на бременността. Понякога пада до 120/80. Двама доктори ми казаха, че е нормално. По принцип при бременност се повишава. Не знам колко ти е било предишното. Мисля, че при над 140 трябва да се обърне внимание. Аз моето си го меря с ел.апарат, но не на китката, а на бицепса. Казаха ми, че тези за китката не били точни. Ако толкова те притеснява, говори с лекаря си за това, но аз мисля, че още няма причина да се безпокоиш. Моят гинеколог ми мери кръвното всеки път. Като се замисля как на една колежка нито веднъж не й го бяха мерили нито веднъж за цялата бременност и направи прееклампсия, направо  :x  Но тя беше при друг лекар.

*
« Отговор #89 -: Март 29, 2009, 18:58:16 pm »
И моят апарат не е на китката ,а на бицепса. За сутрешното мерене знам и аз и затова се притесних ,че по-високо от друг път.
Благдаря ви момичета :D
*
« Отговор #90 -: Март 29, 2009, 19:55:35 pm »
А трябва ли да го меря?На мен ми го мерят само в болницата един път месечно :oops:

*
« Отговор #91 -: Март 29, 2009, 20:57:27 pm »
А трябва ли да го меря?На мен ми го мерят само в болницата един път месечно :oops:
Аз го меря защото имам пробрлеми със бъбреците и ми казаха да го следя.:D
*
« Отговор #92 -: Март 30, 2009, 00:37:06 am »
Парси, щом докторът го мери веднъж месечно, може би е достатъчно. Моето също така го мерят, но аз понякога и сама си го меря (не че излиза нещо по-различно  :lol:).

*
« Отговор #93 -: Март 30, 2009, 12:38:51 pm »
Аз съм с проблемно кръвно. Мерех го редовно, защото имам генетично предразположение към преекламсия. Бяха ми казали, ако по време на бремеността имам кръвно 140/90 или по-високо, да отида на лекар.

*
« Отговор #94 -: Март 30, 2009, 12:49:46 pm »
Ами с какви апаратчета трябва да се мери за по достоверно ?Искам да попитам мамите които има проблеми с тромбофилия колко често ходят на доплер да следят кръвотока към плода и колко често правят изследвания на кръвосъсирването? :wink:
*
« Отговор #95 -: Март 30, 2009, 15:14:59 pm »
isev за генната мутация за тромбофилия ли питаш?
Аз имам само тромбоцитно-левкоцитни агрегати и съм на фраксипарин и аспирин протекст  :?
Кога се започва с това изследване с доплер в коя седмица  :ask:
*
« Отговор #96 -: Март 30, 2009, 15:28:00 pm »
Здравейте момичета,
Относно апаратите за измерване на кръвно налягане - доктор ми е казвал, че най-верни са тези механичните с които мерят в поликлиниките и болниците. А между двата вида електронни - този за лакътя е по-точен от този за китката. Преди да забременея пиех поддържащо хапче за високо кръвно (преди 3,4 години имах високо), но като разбрах че съм бременна кардиолози ме посъветваха да го спра и ако имам проблеми да пия Допегит. Купила съм го и ми стои в чантата. В началото на два пъти имах усещането, че го вдигам и си пих от старото хапче по половинка. Оттогава слава Богу не съм вдигала, а го следя вкъщи по няколко пъти седмично. Много е важно да се следи, дори и да не сте имали проблеми преди това.
*
« Отговор #97 -: Март 30, 2009, 16:27:25 pm »
Момичета ако се къносам сега ще ме хване ли къната (черна)? Изобщо може ли при бременност да се третира косата с бои или къни  :ask:
*
« Отговор #98 -: Март 30, 2009, 18:20:39 pm »
isev за генната мутация за тромбофилия ли питаш?
Аз имам само тромбоцитно-левкоцитни агрегати и съм на фраксипарин и аспирин протекст  :?
Кога се започва с това изследване с доплер в коя седмица  :ask:
Изследването с доплер се прави след 20г.с за по -достоверно! :wink:Да аз го воря за генна мутация но и тези тромбоцитните са същите ,в норма ли са ти сега ?Момичета кажете добра марка апарати за кръвно за бицепса?
*
« Отговор #99 -: Март 30, 2009, 18:27:32 pm »
isev моите бяха малко над нормата. Да си призная чесно не ги изследвам, а и писах на Конова, че правих изследване за съсирване на кръвта и тя каза, че нямало нужда тази терапия (фракси през ден и аспирин през ден) била достатъчна  :?