0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #60 -: Март 27, 2009, 13:17:52 pm »
Привет момичета  :wink:
Аз вчера неможах да се включа, че имах ужасно ама ужасно главоболие  :x Случвало ли ви се е и какво взимате за него?
Аз звънях на док и той каза само една таблетка парацетамол  :? Е да ама изобщо не помага това  :?
Виждам, че сте започнали да се мажете по тумбачетата  :wink: от коя седмица започнахте?
« Отговор #61 -: Март 27, 2009, 14:23:50 pm »
Здравей Kylie,

в твоите седмици и аз имах главоболие, но рядко. Доктора ми беше казал, че мога да пия само парацетамол до 3 хапчета на ден.

Аз започнах да мажа от 10-11 седмица някъде в началто всеки ден, сега по-рядко. Гледам през ден поне да е.

Желая ти всичко да е наред!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #62 -: Март 27, 2009, 15:25:41 pm »
Благодаря ви за отговорите на всички. За корема ще питам и Сигридов в понеделник, а до тогава спирам да се мажа с каквото и да било. А за оттоците явно ще свиквам. Засега кръвното ми е 90/60 и даже по-ниско, но да видим дали ще продължи да е такова. :D

*
« Отговор #63 -: Март 27, 2009, 15:50:24 pm »
nelkata благодаря за инфото  :bighug:
Надявам се да не ме боли китарата повече  :mrgreen:
За коремчето - не е ли рано 10-11 седмица  :ask: аз си мислех че се започва с мазането едва когато започне да личи  :oops:
« Отговор #64 -: Март 27, 2009, 17:29:00 pm »
Кожата трябва да се подготви за разтягането на корема. Така че колкото по-рано, толкова по-добре  :D
« Отговор #65 -: Март 27, 2009, 17:36:13 pm »
Здравейте мили мами, настоящи и дай Боже бъдещи!

Не съм писала отдавна, увлечена в работа, проблеми и безплодни опити за забременяване...но това време отмина и съм щастлива и горда да ви споделя, че чакаме рожбичка през Октомври  :D
Пожелавам лека бременност на всички ни, макар че засега от повръщане не ми остава време да и се насладя  :oops:Но се надявам следващия месец това да отмине. Целувки на всички! :bighug:
*
« Отговор #66 -: Март 27, 2009, 17:40:40 pm »
misstan, :welcome_1: леки :cloud9:  :D
Kylie ,аз се мажа още от първият месец. :wink:
*
« Отговор #67 -: Март 27, 2009, 17:54:33 pm »
misstan, ДОБРЕ ДОШЛА! Пожелавам ти скоро да спрат неразположенията и да се наслаждаваш на бременността си!:D
*
« Отговор #68 -: Март 27, 2009, 18:29:14 pm »
misstan, добре дошла, мила! Пожелавам ти оттук насетне лека и безпроблемна бременност!
За корема - аз започнах да се мажа някъде от 3-я месец, наистина е добре да се подготвя кожата по-отрано!
*
« Отговор #69 -: Март 27, 2009, 18:31:51 pm »
misstan :welcome:.Лека и безпроблемна,пък това с повръщането ще отмине :)

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #70 -: Март 27, 2009, 20:41:43 pm »
Много се радвам, че има още нови бременни :) Дано всички бременности са леки и безпроблемни!

Искам да попитам тези от вас, които пият Гинипрал, дали са ви изписали покрай него да пиете и Пропронулол за кръвното. Четох му листовката на това последното и е забранено да се употребява при бременност. Направо се ошашавих и му намалих на половина дозировката, като прочетох, че може да доведе до смърт на плода... Ще изтърпя ако вземе да ми играе кръвното, но да рискувам нещо да стане с бебчетата ми :( Пишете моля ви, ако пиете Гинипрал.

*
« Отговор #71 -: Март 27, 2009, 21:06:03 pm »
Пепи, с Гинипрала в повечето случаи пишат Верапамил или Изоптин,което е едно и също заради страничните ефекти на първото лекарство.Аз лично незнам да пишат Пропранолол.Говори с лекаря си да ти го замени с едно от горните две.
п.п. противопоказано е да  се спират и почват бета блокери без предписание от лекар,защото имат отношение към сърдечния ритъм.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 21:14:28 pm от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Aubergine

« Отговор #72 -: Март 27, 2009, 21:10:17 pm »
Пропранолол е бета блокер и в случая е изписан за забавяне на сърдечния ритъм, защото Гинипрал го ускорява и двете лекарства приложени едновременно балансират.
Странно обаче защо именно Пропранолол , при положение, че за него /и атенолола/ има най-много данни за фетална токсичност... Има и други варианти от селективните бета-блокери, които са с по-нисък риск, аз например имам изписан Изоптин.
Отделен е въпроса, че не го пия,  защото 2-3 пъти го забравих и установих  че  страничните ефекти на Гинипрала и другото лекарство, което взимам за контракции не са непоносими и не ми причиняват чак такъв дискомфорт, който да не бих могла да преживея.
*
« Отговор #73 -: Март 27, 2009, 21:32:13 pm »
Бебе, на мен ми беше изписан Верапамил заедно с Гинипрала, но го пих само няколко пъти и реших да пробвам без него. Ами става, свикнах с Гинипрала и до края съм го пила без нищо друго.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 22:12:44 pm от Galia »
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #74 -: Март 27, 2009, 21:48:10 pm »
Хм... Тоя пропранолол го изписват на всички бременни в АГто в комбинация с Гинипрала и аз си го пих чинно една седмица докато бях в болницата - там ми дават половин хапче без листовка. Като се прибрах първата ми работа беше да си прочета листовките и да се ужася :( Уф що чета толкова... Намалих го на 1/4 и се чувствам добре - нямам ускоряване на пулса или други подобни, само сънливост. Ще накарам мъжо няколко дни да ми мери кръвното и пулса да видим как е и съвсем ще го спра.
p.s. Не се стърпях и досадих на моя Лекар - май само на него вярвам вече. Каза ми че в моите седмици вече не вреди толкова пропранололът на бебетата, че наистина заради сърцето се изписва и е най-добре като се стабилизирам постепенно да намаля и спра и гинипрала и пропранолола.

*
« Отговор #75 -: Март 28, 2009, 13:10:55 pm »
Момичета какъв е нормалния пулс за плода в 23г.с 140 нормално ли е ? :ask:
« Отговор #76 -: Март 28, 2009, 20:58:14 pm »
Момичета какъв е нормалния пулс за плода в 23г.с 140 нормално ли е ? :ask:

Чудесен пулс. От 120 до 150-160.
*
« Отговор #77 -: Март 28, 2009, 23:29:34 pm »
Благодаря ,Бубе! :D
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #78 -: Март 29, 2009, 11:29:20 am »
Привет Момичета, имам следното питане ?
Във вторник ще придружа една приятелка от провинията при доц. Томова на Фетална Морфология,
тя отскоро не преглежда в МЦ"София", преместила се е в нов кабинет пак в квартала.
Имам записан адреса но е при детето и сега не мога да видя точно-
спомням си само ул "Съвет на Европа"
Понеже съм Мишо ориентира и ровенето в BGMaps няма да ми се размине.

Ако някоя от вас е била скоро, нека ми помогне.
 :flower:Благодаря предварително!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #79 -: Март 29, 2009, 13:00:01 pm »
ул.СЪВЕТ НА ЕВРОПА номер 1.една оранжево кафява коопереция,надявам се да ти е от полза!