0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #260 -: Април 13, 2009, 16:10:33 pm »
Момичета, притеснена съм.

В работата вече имаме втори случай на варицела. Т.е. на двама колеги децата им са болни. Аз съм я изкарала като малка и доколкото разбрах няма как да се заразя сега.
Все пак моля дайте мнение има ли някаква опасност за бебето ми и за мен.

Благодаря!
*
« Отговор #261 -: Април 13, 2009, 17:29:40 pm »
nelkata,
аз също съм я карала като малка и имах познати на които децата има бяха болни. Доколкото знам няма опастност щом сия карала. Рубеолата е опасна до третия месец на бременността за плода.
*
« Отговор #262 -: Април 13, 2009, 18:04:15 pm »
нелката, не си притеснявай! И аз имам една колежка, чието дете е с варицела в момента, но тя я е карала, както и аз, така че няма опасност. Освен това мисля, че тя не е от шарките, опасни за бременните.
А за рубеолата вероятно си била ваксинирана в училище (поне аз съм, но доколкото разбрах в един момент са прекратили ваксинациите, така че зависи коя година си родена).

*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #263 -: Април 13, 2009, 18:41:40 pm »
Нелката,според мен най-добре се консултирай с лекаря си щом имаш притеснения!Аз също мисля,че няма опасност,но за по-сигурно се допитай до лекар!
« Отговор #264 -: Април 14, 2009, 02:40:28 am »
Нелка, до колкото разбирам, болни са не колеги а децата им. В такъв случай родителят, ако сам не е болен, няма как да зарази теб. А освен това имаш имунитет, вероятността той да е изчерпан е малка. И последно, ти си вече във втори триместър на бременността, опасност няма, лошо е ако се заразиш през първи триместър или малко преди раждането.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #265 -: Април 14, 2009, 11:12:16 am »
Нелка и аз като другите ще те успокоя, че щом си я карала няма страшно и място за паника. Аз също съм я карала като дете и в 3-тия месец изкарах Херпес Зостер http://www.dermatology-bg.com/patient-herpes-zoster.php   
Така се бях шашнала, ревах като магаре, а гинеколога и кожната ме успокоиха, че нищо опасно няма /даже не бях заразна/. За една седмица ми мина мазах се само с Acyclovir STADA - крем и ментов спирт.

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
*
« Отговор #266 -: Април 14, 2009, 14:59:24 pm »
Момичета да се отчета . Бях при Сигридов и беба е 1400,но пък имам калциеви петна на плацентата и има вероятнос да родя по-рано. Док.ще ме наблюдава по-често от тук нататък. :wink:
« Отговор #267 -: Април 14, 2009, 15:17:33 pm »
Момичета, благодаря за съветите. Много са ценни за мен  :bighug:
« Отговор #268 -: Април 14, 2009, 15:29:43 pm »
Здравейте момичета, и аз бях на ЖК днес в дълбоката провинция, гинеколожката каза, че са добре изследванията нямам белтък, влагалищния секрет чист, ПКК добре, бебоците пак се бахтеха ако единия спи другите двама се бахтят отговарят си на 24 г.с и почти нямат разлика един от друг еднакви са. Другата седмица живот и здраве влизам в Майчин дом и там живот и здраве ще стискам кълки да изкарам поне до 32-33 г.с дай боже и повече.Пожелавам ви късмет и успешно бремеменене, благодарности на всички момичета от форума :youwoman: :youwoman: :youwoman:
*
« Отговор #269 -: Април 14, 2009, 15:36:57 pm »
Vali_n, стискам палци да стоят бебоците колкото може повече на мама в корема! За да станат здравички и хубави! И да ти мине бързо и леко престоя в болницата! :D
*

Aubergine

« Отговор #270 -: Април 14, 2009, 16:45:36 pm »
Мики, колко по-често?
Аз ходя на 2 седмици от самото начало.

Vali_n , пожелавам ти здраво стискане и успешен завършек на тази героична бременност!
« Отговор #271 -: Април 14, 2009, 17:32:52 pm »
Благодаря ви много момичета, надявам се да устискам.
И аз ходя на две седмици на видеозон, един път тука в дълбоката провинция и един път в Плевен в Клиниката където правих ин-витро, защото съм с особедно мнение към нашенските лекари изобщо не само гинеколози.
Днес и викам на гинеколжката, че искам да влизам в болница, че снощи бая ми се беше вдървил корема направо умрах от страх, не оставих мъжо да мигне, тя ми вика ааааааааа рано, как ще е рано там под наблюдениие, може да е много страхливо и смешно ама аз имам 3 спонтанни аборта и направо ми треперят гащите.
*
« Отговор #272 -: Април 14, 2009, 17:48:50 pm »
вали, едни стиснати палци и от мен за успешен край на бременносттта ти!  :goodluck:

*
« Отговор #273 -: Април 14, 2009, 18:08:31 pm »
Момичета, здравейте! :heartbeat:
Искам да ви попитам, знаете ли нещо за наличието на кристали в пикочната киселина.
Последните две изследвания, които направих показват това. Следващата седмица ще пускам ново, но се чудя каква може да е причината. Докторът ми каза да пия различна вода, но вкъщи по принцип все я сменяме и не мисля, че може да от това. :? Попита ме и дали при предишната бременност съм имала проблеми с бъбреците, но аз никoгa не съм имала такива и се чувствам добре.
Четох из нета и нищо не намерих, освен че водело до подагра. :(
« Последна редакция: Април 14, 2009, 18:19:43 pm от nincho »

*
« Отговор #274 -: Април 14, 2009, 18:19:46 pm »
Патладжанче, на 2 седмици ще ходя .Досега ходих на 1 месец.
Vali_n,  :crossfingers: и успишин край.
nincho, и аз имам кристали във урината ,това са песачинки трабва да пиеш вода със по-високо Ph и по-повече.
*
« Отговор #275 -: Април 14, 2009, 18:40:10 pm »
Vali_n, всичко ще е наред. Пожелавам ти неусетно да мине времето до успешния край на бременността ти.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #276 -: Април 14, 2009, 18:44:25 pm »
Момичета, здравейте! :heartbeat:
Искам да ви попитам, знаете ли нещо за наличието на кристали в пикочната киселина.
Последните две изследвания, които направих показват това. Следващата седмица ще пускам ново, но се чудя каква може да е причината. Докторът ми каза да пия различна вода, но вкъщи по принцип все я сменяме и не мисля, че може да от това. :? Попита ме и дали при предишната бременност съм имала проблеми с бъбреците, но аз никoгa не съм имала такива и се чувствам добре.
Четох из нета и нищо не намерих, освен че водело до подагра. :(
Ади бе!
Пий повече вода. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #277 -: Април 14, 2009, 18:51:10 pm »
E, пия де.
По 2/2,5 литра на ден, като жаба съм. :lol:

*
« Отговор #278 -: Април 14, 2009, 18:54:05 pm »
nincho, и аз имам кристали във урината ,това са песачинки трабва да пиеш вода със по-високо Ph и по-повече.
Това за Ph-то не го знаех, аз все гледам да е с Na под 50,0.
Мерси :D.

*
« Отговор #279 -: Април 14, 2009, 20:55:53 pm »
Момичета,с моя лекар,който ми следи бременността последния път говорихме за раждане със секцио заради плацента превия.В темата по напред попитах за нещо точно в тази връзка.Днес обаче ходих на преглед (излизам в майчинство-34г.с.)и док каза "ниска ти е плацентата,обаче не е превия,може да родиш и нормално".Давайте мнения-да си планирам ли секцио или да си чакам да родя нормално,или пък в 9 месец пак на преглед.Направо ме побърква тази неизвестност.