0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #240 -: Април 10, 2009, 01:21:14 am »
Нуну, късно се включвам, но да кажа и аз - не се притеснявай да се обаждаш на доктора по всяко време. Ташков е страхотен и винаги ще ти обърне внимание, няма от какво да се притесняваш.

lb2f
*
« Отговор #241 -: Април 10, 2009, 01:22:28 am »
миним, я да не й се връзваш на тази "специалистка"! :x    С близнаци къде да ти е коремът? Във въздуха ли?  8O 

патладжанче, стискам палци д-р Сигридов да не потвърди диагнозата. Пиши утре, моля те! Ще си мисля за теб.  :hug2:

Лора20, ако толкова те смущават килограмите, гледай да наблягаш повече на плодовете и по-малко на шоколада. Но все пак качването не е процес, който може да се контролира напълно. Ако си била много слаба, е нормално да наддадеш повече. А и после ще имаш достатъчно време да сваляш.  :wink:

« Отговор #242 -: Април 10, 2009, 13:37:01 pm »
Mercy,здравей!
Д-р Дяволов е моят лекар. Кабинетът му е на 5-ия етаж в МД. Според мен той е отличен избор и понеже е много свестен и като човек, мисля, че можеш точно така да отидеш при него. Ако не ти допадне, винаги можеш да се извиниш и да си потърсиш друг. Няма да се засегне- просто не е такъв. Ако ходиш при него, само имай предвид, че не е много разговорлив и трябва малко да го помъчиш докато ти каже всичко, което искаш да знаеш. Що се отнася до професионалните му качества- из нета има безброй мнения. Ще ти кажа само, че ми е лекар от 10 години, след като при мисед кървяща като заклано прасе попаднох случайно при него(преди това като един абсолютен идиот бях отишла в Пирогов, откъдето ме изгониха, защото с бременни не се занимавали и ми се скараха за локвата кръв, която остана от мен!)и той ме кюретира по спешност без упойка(бях яла и анестезиолога не разреши). Това, което ме грабна беше загрижеността и вниманието, което прояви към мен, успокои ме и всичко приключи за броени секунди. Не съм имала никакви усложнения след това. Той ме накара да отида пак след две седмици, за да ме прегледат на ехограф и да се уверят,че всичко е наред.Пари не ми е искал. И сега така прави, макар че  ходя при него в частния му кабинет, защото искам да му плащам , а като ходя в МД, той не ще.Най-страхотното му качество, освен професионализма, според мен е, че той обича работата си и да помага- няма при него моя - не моя пациентка- с всички е еднакъв.
Ами това е ...то стана като реклама, но аз наистина харесвам този човек.Успех, каквото и да решиш!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Aubergine

« Отговор #243 -: Април 10, 2009, 15:01:13 pm »
Мда, има си калцификати моята плацента.
Но пък и с тях си храни бебето, кило и сто го е направила.
И размерите му едни такива 28 седмични...
Та мисълта ми е, че всичко си е наред.
Обясни ми човека като на идиот, какъвто несъмнено изглеждах, в нетипична за мен драматична роля.
Учуди ми се, че за разлика от друг път съм неадекватна към състоянието си - кой знае как изглеждам, някаква надъхана и самоуверена , пък иначе пикла.
Тия степени на зрялост на плацентата сами по себе си не бива да бъдат критерии и  са само ориентир за обикновените ултразвукови апарати.
При положение, че ме следи на доплер всеки 2 седмици, и кръвотока е отличен, бебето расте както трябва -  какво искам аз!
Остава висящ въпросът откъде са тия болки в корема и кръста, които ме спохождат и не се влияят от лекарства против контракции. Предположение - вероятно са механични от разширяването на таза.
Но за всеки случай вдигам дозата на Препар-а по 1 на 4 часа.

Елия, екстра ти е хемоглобина за бременна. Не си желязодефицитна явно - изследвай Б12 и фолиевата.

А това с ниско разположения корем е егати глупостта - днес Сигридов каза на едно момиче, че не е му е ниско разположен корема, а торса й е издължен /да ме прощава, ако не цитирам правилно./
Това малко като " не ти е малка шапката, главата ти е голяма".
Но принципно реплики от тоя, оня, онази и онези не трябва да са ни определящи за каквото и да било.
Лекарят каквото каже.
И така.
« Последна редакция: Април 10, 2009, 15:57:47 pm от Aubergine »
*
« Отговор #244 -: Април 10, 2009, 15:29:10 pm »
Оф, Оля, така се бях притеснила :(
Много се радвам, че всичко е наред. То ясно, че ще се шашкаш до края ама ще я избутаме някак си още няколко месеца :) Всичко ще е наред, вземи се успокой вече!
Целувам те!
*
« Отговор #245 -: Април 10, 2009, 15:30:59 pm »
Патладжани , от какво са се образували тия калцификати обясни ли ти този лекар?Дано всичко е наред с бебето :wink:
*

Aubergine

« Отговор #246 -: Април 10, 2009, 15:41:44 pm »
Доньо, мен питаш ли ме - вчера цял следобяд с контракции, и нищо не помага, през нощта си стегнах багаж за болницата, защото така ме болеше, че сълзи ми избиваха.
Аз, с моя висок праг на болка - смятай за какво иде реч 8O
Сутринта като отидох в клиниката - и все едно нищо, сякаш друг човек!
На прегледа ми каза, че била като торба матката, толкова отпусната..

isev,калцификати се образуват тогава, когато плацентата старее, това е. Важното е, че бебето се храни добре, ако ще и сталактити да имам, не ме интересува.
*
« Отговор #247 -: Април 10, 2009, 16:20:38 pm »
Патладжани,радвам се че положението е розово  :P.Няма страшно!Сигридов сумати време ме подготвяше психически за преждевременно раждане.Тъкмо го бях приела и в 28г.с. категорично каза,че ще си издържа до края.Важното е,че бебчо го храниш добре  :wink:.

Цитат
Сутринта като отидох в клиниката - и все едно нищо, сякаш друг човек!
Ей това ми се случва всеки път в деня на прегледа при д-р Сигридов.Предните дни корема ми е твърд,имам болки,а като отидем при него-корема мекичък,матката отпусната...От начало си помислих,че бебето е пристрастено към Сигридов и се успокоява като идем при него.но май ние сме пристрастените  :lol:
*

Aubergine

« Отговор #248 -: Април 10, 2009, 16:32:06 pm »
Еличка, аз обаче като легна на кушетката и винаги ми се натопорчва корема. Ама няма случай да не.
Днес обаче нъц. Мек и разпльокан корем и... нищо ми няма. Иди разправяй, че нямаш сестра.

Пристрастени сме, определено. Обичам го тоя човек, това е истината. :oops:
*
« Отговор #249 -: Април 10, 2009, 16:51:09 pm »
Пристрастени сме, определено. Обичам го тоя човек, това е истината. :oops:
osi_9
Патладжанче ,радвам се ,че всичко е на ред при теб :bighug:
*
« Отговор #250 -: Април 10, 2009, 16:53:00 pm »
  Патладжани, много се радвам за резултата от днешния ти преглед. Вчера като те прочетох и много се стреснах. А я виж какъв юнак си отглеждаш. :D Слушай си д-р Сигридов и всичко ще е наред.

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #251 -: Април 10, 2009, 16:54:03 pm »
Патладжанче, радвам се, че нещата са наред и стискам палци да издържиш до края  :goodluck: Аз съм на преглед при д-р Сигридов в сряда чак, а от няколко дни съм с едни непрестанни болки в кръста. Но явно не са контракции, защото не преминават, а са постоянни. В последно време все се притеснявам от какво ли не, ама то пуста паника, крайно време е вече май да се поуспокоя и да се наслаждавам на последните си бременни седмици  :lol:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #252 -: Април 10, 2009, 16:54:27 pm »
Патладжанче, радвам се, че всичко е наред. Опитай се да се успокоиш, въпреки че знам че ти е трудно (на кой ли от тук му е лесно?!)! Ще ги доизбутаме оставащите седмици, а после да не вземеш да се оплакваш, че преносваш ...  :lol:

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #253 -: Април 10, 2009, 18:58:37 pm »
яяя..днешния ден е далеч по-хубав от вчерашния..))
като има повече хубави новини и направо ми просветва...
браво Патладжанче...малко отдъхни сега, поеми една голяма глътка въздух...
я какви хубави празници се задават тези дни...

целувки много на всички тук...толкова сте ценни, че не бих ви заменила за нищо !
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #254 -: Април 10, 2009, 20:14:36 pm »
  Патладжанче,камък ми падна от сърцето.Радвам се,че нещата са наред при теб и че бебчо расте! :bighug:
*
« Отговор #255 -: Април 10, 2009, 20:16:42 pm »
момичета,знаете ли нещо повече за документите за майнчинство,къде се подават,по време на бременноста ли,има ли някакво социално подпомагане за бременни,моля ви даите ми малко инфо

Имам и друг въпрос,може ли в София да ходя на женска консултация,като съм от друг град.
« Последна редакция: Април 10, 2009, 20:25:33 pm от lora20 »
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #256 -: Април 10, 2009, 21:31:09 pm »
lora20, подпомагане за бременни няма. Има социална еднократна помощ, която се изплаща след раждането на детето и е в размер на 250лв /ако е първо дете/. След това се изплащат някакви мижави детски, ако имаш доход на член от семейството по-нисък от около 300лв мисля.../за цифрата не съм много сигурна и не е съвсем точна/.

На ЖК можеш да ходиш в София. Направлението за избор на гинеколог следящ бременността важи навсякъде, стига лекаря ти да работи със ЗК.
« Последна редакция: Април 10, 2009, 23:26:54 pm от elma »
*
« Отговор #257 -: Април 10, 2009, 22:05:48 pm »
Inke Tinke, благодаря ти за мнението.Другата седмица отивам на преглед и ще реша тогава.Имам още време да мисля.
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #258 -: Април 11, 2009, 22:58:47 pm »
Момичета искам да ви попитам какви трябва да са последните изследвания преди раждане. По план аз ще раждам със секцио и май има задължителен пакет изследвания. Питам, защото предишният път ми правиха изследвания за СПИН и хепатит още в началото на бременността, а засега такива не са ми пускани.  :ask:
« Последна редакция: Април 11, 2009, 23:01:24 pm от bobi 2 »
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #259 -: Април 12, 2009, 15:50:28 pm »
Честит празник мили мами!Пожелавам ви много здраве,щастие и усмивки!Честит имен ден на всички,които носят прекрасни имена на цветя!