0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #220 -: Април 09, 2009, 14:20:14 pm »
Някъде бях чела ,че ако се наложи снимка се прави ,но задължително се казва ,че е бременна. За ЖК съм съгласна със теб.
*

Aubergine

« Отговор #221 -: Април 09, 2009, 14:21:39 pm »
Мики, сега те четох и ми стана забавно - не стига, че те претупали на ЖК ами и ти забранили да ядеш :)
Качество за сметка на количество, казва познай кой.

Нуну, виж това за плацентата.
А Ташков днес беше след нощна.
*
« Отговор #222 -: Април 09, 2009, 14:22:38 pm »
А рентгена абсолютно ли е забранен?

Не е препоръчителен наистина  :?  Мисля,че е най-опасен през първото тримесечие.Разбира се, ако е наложително, може да се направи,но доколкото знам трябва задължително да и сложат оловна престилка,която да предпази корема от облъчване yahoo_33

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #223 -: Април 09, 2009, 14:29:31 pm »
Патладжанче, нещо не ми се отваря това за плацентата. А за Ташков - ще му звънна по-късния следобед щом е бил нощна, той, мисля че след 16 часа е в частния си кабинет..
*
« Отговор #224 -: Април 09, 2009, 14:34:49 pm »
Злати,когато направих абцес в 3 месец и се наложи да го цепят ми пръснаха лидокаин само на абцеса в ИСУЛ .Не че имаше кой знае каква файда.Иначе за антибиотик знам че могат да се пият ред антибиотици -не е само 1 поне знам кои :?

*

Aubergine

« Отговор #225 -: Април 09, 2009, 14:37:24 pm »
 Нуну, ето:
"Степен на зрялост на плацентата:
Този параметър,както казват лекарите, е „ултразвуков”,тоест той зависи от плътността на определяната чрез ултразвук изследване структура на плацентата.Различават се четири степени на зрялост:
-   нормално до 30 седмица на бременността трябва да се определи нулева зрялост на плацентата;
-   първа степен на зрялост се счита за допустима от 27-та до 34-та седмица;
-   втора – от 34-та до 39-та седмица;
-   започвайки  37-та седмица може да се определи третата степен.
В края на бременността настъпва т.нар. физиологическо стареене на плацентата,съпроводено от намаляване на площта на обема й,появяват се участъци с отлагане на соли."

*
« Отговор #226 -: Април 09, 2009, 14:43:38 pm »
Нуну, ето:
"Степен на зрялост на плацентата:
Този параметър,както казват лекарите, е „ултразвуков”,тоест той зависи от плътността на определяната чрез ултразвук изследване структура на плацентата.Различават се четири степени на зрялост:
-   нормално до 30 седмица на бременността трябва да се определи нулева зрялост на плацентата;
-   първа степен на зрялост се счита за допустима от 27-та до 34-та седмица;
-   втора – от 34-та до 39-та седмица;
-   започвайки  37-та седмица може да се определи третата степен.
В края на бременността настъпва т.нар. физиологическо стареене на плацентата,съпроводено от намаляване на площта на обема й,появяват се участъци с отлагане на соли."

Патладжанче, благодаря :bighug: Значи сега като гледам на обменната ми карта пише Pl post. I-II ст., това е в 34 г.с., което ми изглежда добре. Моите контракции позаслабнаха, та взех да се чудя дали да звъня на Ташков, въпреки всичко.. Ама като се знам каква съм ще вземе да ме заболи пак нощес и ще се чудя ркакво да правя :x Е, до 16ч ще мисля :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #227 -: Април 09, 2009, 15:03:20 pm »
Благодаря на всички ви за отговорите, момичета. :bighug:

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #228 -: Април 09, 2009, 15:08:46 pm »
Момичета, нещо съм се ошашкала и аз от вчера...
една докторка, в кварталната поликлиника, вчера ми каза: "Ти скоро ще раждаш нали, че много ти се е смъкнал корема на долу"...пък аз й викам "Ми аз сега влезнах в 6-тия месец"...
да...ама от тогава не мога да спра да мисля...все за това ...не съм спала цяла нощ...ако съм "тръгнала" да раждам, не би ли трябвало да имам болезнени контракции...или някакви признаци...аз не смея да излезна от къщи...а съм на преглед при док. чак другата седмица...как ще изкарам уикенда?!?!
*
« Отговор #229 -: Април 09, 2009, 15:24:41 pm »
Момичета, нещо съм се ошашкала и аз от вчера...
една докторка, в кварталната поликлиника, вчера ми каза: "Ти скоро ще раждаш нали, че много ти се е смъкнал корема на долу"...пък аз й викам "Ми аз сега влезнах в 6-тия месец"...
да...ама от тогава не мога да спра да мисля...все за това ...не съм спала цяла нощ...ако съм "тръгнала" да раждам, не би ли трябвало да имам болезнени контракции...или някакви признаци...аз не смея да излезна от къщи...а съм на преглед при док. чак другата седмица...как ще изкарам уикенда?!?!

Ей, срама нямат значи! Знаят, не знаят...ама все да се обадят бейййй...Миним, ти като нямаш никакви оплаквания, споко, не се притеснявай, то все ще се намери някой за нещо да те уплаши
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #230 -: Април 09, 2009, 15:30:19 pm »
Направо чета и умирам от смях. Че той моя корем си е ниско долу откакто започна да става видим.. :lol: Ами ако си с ниска плацента какво правим? Ражда се в третия месец ли?  :lol: Ама споко. Това и аз съм го чувала от много места- че корема "слизал" надолу като дойдело време за раждането.. Пак "народни мъдрости".  :lol:

*
« Отговор #231 -: Април 09, 2009, 15:58:20 pm »
Аз съм с ниска плацента и корема ми е доста ниско долу, винаги е бил така.И на мен една колежка ми каза, че съм щяла да раждам скоро, но от тогава мина известно време. Не се шашкай, това може само да ти навреди.
Момичета, аз имам един тъп въпрос,обаче ме гложди отвътре и ще попитам.Заради плацента превия ще ми се наложи да раждам секцио.Във форумите чета добри мнения за д-р Дяволов в Майчин дом-София.Обаче още не съм се срещнала с него, не се познаваме и той не знае,че съм го избрала.Понеже бременността ми я следи друг д-р ,аз как да се добера до Дяволов,какво, отивам и му казвам-аз искам при вас да раждам, дайте да видим кво правим, така ли.Ами ако не ми хареса?
*
« Отговор #232 -: Април 09, 2009, 16:05:52 pm »
Аубержин , изведнъж ли ти е остаряла плацентата? 8OДосега нали всичко е било наред? :?
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #233 -: Април 09, 2009, 16:48:22 pm »
Благодаря ви момичета...добре, че сте вие...
ще се опитам да не я мисля тази.../колкото и да не ми се отдава/... :(

:bighug:
*
« Отговор #234 -: Април 09, 2009, 21:20:40 pm »
Здравейте, момичета! Връщам се от преглед при д-р Ташков. Изглеждаше, че всичко е наред, шийката е малко скъсена, но няма никакво разкритие, на записите, ни помен от контракция 8O Да, обаче прибирайки се и пак започнаха...сега вече са на 5-6 мин. и още по-болезнени. Какво да правя вече незнам..да тръгвам ли към болницата??? Ако още един път му се обадя на Ташков ще му прилошее от мен на човека. Ама много болииии :(
*
« Отговор #235 -: Април 09, 2009, 21:25:28 pm »
аз също имам контракции,не ти ли изписа нещо лекаря,на мен ми изписаха магнезии на прахче и съм много доволна.

А ето и моето притеснение,момичета в 23 седмица съм а до тук съм качила 12 килограма :oops:,постоянно съм гладна и ми се яде,какво ще ме посъветвате
*
« Отговор #236 -: Април 09, 2009, 21:34:37 pm »
Момичета, не се шашкайте от изказванията на всякакви лелки! Моят корем си беше докрая ниско разположен, а още от 8 месец взеха да ми повтарят, че се бил смъкнал и да си правят изводи, че ми предстои раждане. Какво ти смъкване! Като никога не е бил нависоко ;)
« Отговор #237 -: Април 09, 2009, 22:37:32 pm »
Nunu, не мисли за доктора, а се обади! Аз както мислех за докторката, че била до късно на работа, че е събота, че незнам-какво си...Добре, че се обадих. Без да ми се смъкне корема, без да имам контракции и други признаци дето ги чаках, ей така си ми падна тапата, изтекоха ми водите и родих още същия ден. Животът ти и този на бебето са по-важни от разни куртоазии.
Стискам силно палци на Патладжанчето!
:crossfingers:
« Последна редакция: Април 09, 2009, 22:40:11 pm от Бубе »
*
« Отговор #238 -: Април 10, 2009, 00:02:18 am »
Патладжанче,стискам палци да останеш още дълго 2 в 1  :D.Да пишеш утре след прегледа при д-р Сигридов. yahoo_17

Нуну,да се обаждаш на доктора!То и аз все се притеснявам да звъня на докторите,ама те са си свикнали. :goodluck:

Момичета,искам пак да ви върна на въпроса за хемоглобина и желязото.Хемоглобина ми е 108,но серумното желязо ми е в норма 9 (8-26).Това не означава ли,че не трябва да пия желязо?Вече ми го сменят за трти път.Сега ми изписаха сироп Legofer.И още нещо-вие взимате ли Zimafluor?
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #239 -: Април 10, 2009, 00:34:21 am »
nunu, обаждай се! Още повече, че д-р Ташков е толкова мил, няма от какво да се притесняваш!

elliq, моя хемоглобин през цялата бременност така и не достигна минималната стойност, вечно беше под 110. Желязото обаче беше добре. Не съм пила нищо.

lora20
, я си хапвай колкото искаш /стига да понася стомаха ти де :)/ и не ги мисли толкова тези килограми, ще ги свалиш след като родиш без да усетиш :wink: