0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #200 -: Април 08, 2009, 19:04:15 pm »
Момичета,да ви се оплача.Толкова съм възмутена от ЖК ,че просто нямам думи.
Претупа ме на 2 на 3 каза ,че бебето върви във нома и да отида чак за болничния.
Не стига ,че никога не ми мери кръвно ,тегло на кръвните иследваня каза че са добри при положение ,че хемоглобина ми е 107. Направо съм бясна. :x
sladko ,аз затова разчитам само на Сигридов.
Извинявам се за негативният ми пост,но съм много бясна. osi_7
Верно ли никога не ти мерят кръвно 8O?То и аз бих била бясна...

*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #201 -: Април 08, 2009, 19:16:50 pm »
Момичета,да ви се оплача.Толкова съм възмутена от ЖК ,че просто нямам думи.
Претупа ме на 2 на 3 каза ,че бебето върви във нома и да отида чак за болничния.
Не стига ,че никога не ми мери кръвно ,тегло на кръвните иследваня каза че са добри при положение ,че хемоглобина ми е 107. Направо съм бясна. :x
sladko ,аз затова разчитам само на Сигридов.
Извинявам се за негативният ми пост,но съм много бясна. osi_7
При кой лекар това 8O
*
« Отговор #202 -: Април 08, 2009, 21:21:04 pm »
Кръвното го меря ,защото д-р.Петрова ми каза да го следя заради бъбреците.
На ЖК само ми мери корема и гледа беба на видеозон който сигурно ми е набор.
Вие колко кг. сте качили до сега ,защото ми каза ,че съм била напълняла и да огранича храната. Аз съм качила 12кг. до тук. :wink:
« Последна редакция: Април 08, 2009, 21:33:27 pm от mikivl »
*
« Отговор #203 -: Април 08, 2009, 21:40:28 pm »
mikivl каква е връзката между кръвното и бъбреците?
Относно течението, при мен е перманентно от как се помня и сега по време на бременността се увеличи, но е доста течно, МБ е чиста. КОгато имам кандида аз усещам, появява се сърбеж и течението се сгъстява.
Иначе и аз от днес лекувам цистит, оказах се с еритроцити в урината.

Относно хемоглобина четох че под 100 вече е проблем!

baracuda  на мен Александров каза че няма нужда от ФМ, /нали той всеки път прави нещо подобно/ но на 3Д без да го питам смятам да отида за изгъзица не за друго. Пък и мъжа ми до сега не я виждал бебката и искам да се порадваме двамата  :bighug: ама май при Яков ще се ходи то избор няма.
« Последна редакция: Април 08, 2009, 21:54:55 pm от dendy »
*
« Отговор #204 -: Април 08, 2009, 21:55:49 pm »
Имам проблеми със бъбреците и е възможно да имам високо кръвно.
« Отговор #205 -: Април 08, 2009, 21:57:29 pm »
mikivl относно кг., при всеки е индивидуално.
Аз стартирах в началото с 90 кг / много бях качила последните месеци след инсетата и ин витрото/, първия триместър свалих 4-5 кг /без да повръщам, просте нямах апетит / и сега съм качила до 92 кг.- демек 2 кг.
Ако не кажа на някой, че ще си имаме бебешоци няма и да разбере....Не съм купувала още дрехи за бременни и май- няма да ми се наложи :)
Утре ще ходя до ТК за да се срещна с Мажена Панова. Решила съм нея да избера за раждането, след много мислене и умуване- дано само е правилен избора ми.

*
« Отговор #206 -: Април 08, 2009, 21:57:39 pm »

Питам защото и аз съм като теб, ама кръвното ми винаги е било ниско, сега леко завишено.

Относно кг, до тук съм +5 като всичко е на корем и дупе. Корема ми порастна още в началото, а от както влязох в 17г.с расте с дни, незнам от какво зависи...Преди 2 месеца си купих дънки един  номер по-голям, които в момента не мога да закопчея. Без специални дрехи аз няма да мина  :?

Според мен не бива да се притесняваме от това колко е голям корема, растежа му зависи от първоначалната фигура на жената. Аз стартирах с 45кг/160см, като кръст4ето ми беше като на дете, викам на мъжа ми просто няма на4ин да не се доразвия, то ина4е няма място за бебе в мен. Тазовите кости ме болят от 6г.с, кръста ми също се е разширил.
« Последна редакция: Април 08, 2009, 22:09:41 pm от dendy »
*
« Отговор #207 -: Април 08, 2009, 22:14:45 pm »

Питам защото и аз съм като теб, ама кръвното ми винаги е било ниско, сега леко завишено.
И аз някъде от две седмици го вдига 130/80 иначе бях със по-ниско.
За кг. аз раста на корем  и на бюст ,засега на дупе не съм качила много. :wink:
*
« Отговор #208 -: Април 08, 2009, 23:03:39 pm »
Преди 2 седмици бях качила 15 кг. :oops: като съм си трупнала и на дупе.Със сигурност ще ги направя 20 само дано не са повече.Иначе никой нищо не ми е казвал да ограничавам,а и аз си ям нормално което е най странното.

*
« Отговор #209 -: Април 08, 2009, 23:56:30 pm »
Аз досега съм качила 9 кг - забременях на 60кг, сега съм 69кг. Доволна съм засега, защото по принцип си хапвам добре, а сега още по-добре. :D Да видим нататък, дано да няма изненади. Приятна вечер!
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #210 -: Април 09, 2009, 00:15:11 am »
Аз съм 8 кг напред. Започнах 68 кг, свалих 4 в първия триместър, а сега съм 76. Надявах се да не мина 80 кг за цялата бременност, ама като гледам как вървя...  :oops:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #211 -: Април 09, 2009, 00:15:58 am »
Аз до момента съм качила 5 кг и не знам точно къде (коремът ми е сравнително малък за 6 месец). Сега съм 66 кг.

Злати, ти пак добре си се сетила по пътя, ами аз се сетих чак след като дадох кръв.  :lol: То не че беше голямо ядене, но ще трябва да се повторят изследванията. Ами, като забравих, че няма да е този път само за токсоплазмозата ...

сладко, добре дошла и лека бременност!

*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #212 -: Април 09, 2009, 01:01:07 am »
Аз съм с 15 кг. отгоре 8) Започнах на 60 сега дори леко минавам 75 кг.
*
« Отговор #213 -: Април 09, 2009, 12:05:53 pm »
Здравейте и от мен!
Да дам кратък отчет :)
Вчера ми направиха БХС - като ултразвуковия преглед беше много интересен  :D. Док не видя нищо нередно или необичайно. Бебчето вече мърда и маха с ръце като Тодор Живков  :P Много вълнуващо преживяване беше да го видя как подскача за първи път.  Резултата от кръвното изследване ще излязат другата седмица.

Относно килограмите преди да забременея бях 70, а сега към края на 3-ти месец като че ли съм качила 3-4 кг.
От няколко дни имам много неприятни болки в кръстта - ту вляво, ту вдясно - понякога като се наведа или си кръстосам краката изпитвам усещане все едно нещо се прищипва там. Много остра кратка болка. Четох че е жъзможно да има болки, поради разтягане на мускулните влакна, причинено от нарастването на матката. Но не знам дали е възможно да се появят толкова рано..... Някой от вас имал ли е болко в такъв етап от бременността? 

Това е за сега от мен - хубав пролетен ден ви пожелавам!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #214 -: Април 09, 2009, 12:44:17 pm »
Momicheta, izviniavam se za pisaneto, no neshto stava s kompa mi i niamam kredor.  :( Imam speshen vupros. Edna priatelka ima problem sus zub. Niakoi skoro beshe lekuval zubi i molia da mi kaje kakva upoika i kakuv antibiotik moje da se pie pri bremennost. Za adrenalina znam, che e zabranen, no niamam predstava primerno lidokaina dali moje da se polzva.

*

Aubergine

« Отговор #215 -: Април 09, 2009, 13:15:25 pm »
Аз си вадих зъб скоро, но не знам каква беше упойката. Антибиотик не съм пила. /Не и за това./ Зъболекарят принципно знае.

Бях на ЖК, плацентата е 2-ра степен на зрялост и има калцификати. Що ли вече нищо не ме учудва. Следващия месец ще направим котрикостероидна терапия за белодробната зрелост на бебето. Ако изобщо додрапам до следващ месец с тия контракции и тая без време одъртяваща плацента.
Утре съм при Сигридов, но не се надявам на оборващи новини, досега са се препокривали мненията от ЖК и неговите.

*
« Отговор #216 -: Април 09, 2009, 13:21:33 pm »
Патладжанче, ще додрапаш до другия месец ще видиш и утре ще се убедиш във това. :D
И аз съм съгласна ,че зъболекъра знае каква упойка да сложи,а за  антибиотика може да се консолтира със гинеколога си. :D
Naya ,ти сега почваш да се разширяваш ,а и матка расте така че спокойно. :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #217 -: Април 09, 2009, 13:26:02 pm »
Бери, мерси много за отговора. Явно не всеки стоматолог знае какво могат да пият бременните, за съжаление. Оказва се, обаче, че и не във всяка ЖК ги знаят тези работи.  :x Само са й казали, че може да пие ампицилин. А рентгена абсолютно ли е забранен?

Не се отчайвай от ситуацията около теб и бебчо. Все ще измислят нещо докторите. Стискам ти палци.

*
« Отговор #218 -: Април 09, 2009, 13:44:59 pm »
Привет момичета  :wink:
Имам едно въпросче и аз, понеже в понеделник ще съм на поредната ЖК :) Ще си пускам микробиология, та да питам дали да си пусна и една цитонамазка? Последната е от преди година I група, но имам горена раничка преди 2 год. Един док каза, че не се правела по време на пбременност, друг че се прави и вече направо се замаях. Интересно ми е и как се прави, тъй като нали уж шийката била "запечатана" от къде ще вземат материал тогава ?
*
« Отговор #219 -: Април 09, 2009, 13:59:51 pm »
Злати, моята приятелка стоматоложка ще ми идва следобяд на гости и ще я питам всички тези неща, иначе и аз скоро правих зъби, но упойка, слава богу, не се наложи. Но иначе каза, че имало някаква, коят се ползвала и от бременни, сега ще я питам коя. Аз от нощес си продължавам с контракциите, незнам дали се подготвителни, но са супер болезнени :( Ама то при мен все ще е нещо накриво... А мъжа ми е командировка в Бургас до петък и шашкам една приятелка дето идва да спи при мен..Ще взема да звънна на д-р Ташков да мина на един УЗ днес за мое успокоение, че иначе ще се пръсна от напрежение събота и неделя, а имам час чак за понеделник :( Как се определя каква степен на зрялст е плацентата? На мен нищо такова не са ми казвали :oops: Пак да досадя с моите въпроси.