0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #140 -: Април 03, 2009, 12:52:38 pm »
Да и на мен кардиоложката ми беше казала, че сърцевбиене ще си имам - важното е кръвното да не скача. Аз днес пих L-Thyroxin-а за първи път - добре съм. :D
Никак не обичам да пия нови лекарства - като им прочета възможните странични реакции и  8O.
*
« Отговор #141 -: Април 03, 2009, 16:17:47 pm »
Я едни тъп въпрос,  че отдавна не съм се отчитала с глупости. Можете ли да определите в каква позиция е бебето ви и с коя част ви побутва  :ask: и от кога започнахте да усещате такива подробности. Имам няколко бременни колежки в моите седмици, които или са много сензитив или аз нещо не съм наред  8O

Kylie, и аз имах подобни притестения, но в по-ранни от теб седмици и д-р Сигридов каза, че не е проблем тогава.

nunu, стискам палци! Кураж и спокойствие само!

Aubergine, дано е случайно и утре да си забравила.

parsi,  osi_6

Поздрави на всички и слънчево настроение!
*
« Отговор #142 -: Април 03, 2009, 16:50:18 pm »
midge,
аз например вече знам кога бебето е вертикално и кога хоризонтално. Когато е вертикално го усещам много слабо като ме подритва, а като "легне" хоризонтално ритането направо се вижда по корема. Но чак с коя част от тялото ме побутва не мога да кажа.
*
« Отговор #143 -: Април 03, 2009, 17:11:36 pm »
Момичета аз на всички стерилни урини са ми били чисти единствено понякога ми щипе като пишкам ,дали може да има нещо а да не се хваща в стерилната?А и отделно имах гъбички лекувах ги но незнам дали са се оправили може ли и от тях да е ? :?
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #144 -: Април 03, 2009, 17:35:07 pm »
Isev, може да е от гъбичките или въобще нещо във влагалищния секрет. Питай лекаря, при който ходиш, дали не е добре да направиш микробиология.
Аз току що пък се прибрах от преглед при кардиолог, че имам много често аритмия. Каза ми същото - че сърцебиенето си е нормално при тази фаза на бременността, а за аритмията, слава Богу, не се дължи на промени в морфологията, тоест не била страшна. Дано е прав  :crossfingers:
Parsi, и аз съм в същата г.с. като теб и непрестанно усещам какви ли не болки, тежест и какво ли не. Добре, че заради тези изследвания ми се наложи да ходя през ден при лекарката, че да питам и тя да проверява всичко наред ли е  :oops: И аз като се притеснявам за какво ли не всеки път. А на всичкото отгоре нощите са ми кошмарни - не мога да спя и като легна дишам много трудно. Ама това да ми е проблемът - докато беболина е добре, всичко е ок  :D
А да ви питам за мнение. Решили сме с моя мъж да се поразходим извън града този уикенд и се чудихме между Велинград - в станция с басейн и какви ли не екстри и Трявна. Чудя се мога ли да вляза в басейн с минерална вода?  :ask: Не искам да рискувам, а от друга страна къде ли не чета колко било полезно плуването за бременната. Да, ама като ме е страх от инфекции. А и сега в момента лекувам бактерии от стерилната урина.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #145 -: Април 03, 2009, 18:48:58 pm »
Смайл много хубаво сте решили с мъжа ти,обаче моят съвет е много да не се доверяваш на басейните защото много гъбички се хващат там.Иначе и аз съм като сомнамбул през нощта,но се успокоявам с това че след това ще имам тренинг :D

*

Aubergine

« Отговор #146 -: Април 03, 2009, 19:23:19 pm »
Мидж, съвсем наред си си. Няма да ти обяснявам що, че рискувам да засегна някой по-сензитив.
Аз си питам всеки път на прегледа как е застанал. Е, когато риташе в серклажа беше ясно! Когато спря да рита там -  пак беше ясно, че се е завъртял някак, но не можех да кажа със сигурност дали е с дупето нагоре или напречно или другояче.

Смайл,  с бактерии в процес на лечение не бих рискувала. Аз и без тях нямаше, но ти си знаеш. Питай д-р.

*
« Отговор #147 -: Април 03, 2009, 20:09:00 pm »
ама много ви е рано бе девойки, да знаете и усещате как е застанало бебето :lol: :wink:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #148 -: Април 03, 2009, 21:38:55 pm »
Здравейте момичета! При мен нищо интересно, затова и не съм писала напоследък. Някой има ли новини от Жабче? Вкъщи ли са вече? Как се чувстват трите? :D

Жабче все още е в болницата с момиченцата. Не са при нея, защото милите повръщат, от онзи ден почнаха да наддават на тегло по малко и мама скоро се надява да са при нея.  :)

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #149 -: Април 03, 2009, 23:18:29 pm »
Благодаря ви, момичета! Надявах се това да прочета  :lol: Опитвам се да гледам трезво на нещата, ама ме глождеше много...

smile76, и аз не бих се топнала в басейн
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #150 -: Април 04, 2009, 00:21:06 am »
Решихме да ходим в Трявна и да се откажем от екстрите - така или иначе няма да мога да се възползвам от тях  :D В понеделник ще ви пиша как сме изкарали там, но ще си е кротко, с разходки на чист въздух и почивка.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #151 -: Април 04, 2009, 11:29:00 am »
Дано да са добре девойките на Жабче,но в тази болница имат друга политика и искат бебето и майката да свикнат заедно,при мен първо ми доведоха едното бебе което беше по-голямото и по бързо се адаптира след пет дни другото и ни оставиха още пет дни въпреки,че и двамата си ядяха и натдаваха,но д-р Стоичкова има свои виждания.
*
« Отговор #152 -: Април 04, 2009, 14:04:36 pm »
Момичета мърдат ли ви бебоците по колко пъти на ден аз нещо съм се ошашавила нещо не го усещам много често пък и е слабо ритането му като притрепване такова нормално ли е това? :?
*
« Отговор #153 -: Април 04, 2009, 17:51:46 pm »
Момичета мърдат ли ви бебоците по колко пъти на ден аз нещо съм се ошашавила нещо не го усещам много често пък и е слабо ритането му като притрепване такова нормално ли е това? :?
Спокойно мила има моменти във който не го осешташ. И аз като теб изпадах във разни филми.
Аз чак сега я осещам по-силно да рита и то пак има моменти във който по цял ден не я осещам. :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #154 -: Април 05, 2009, 00:59:37 am »
Дано и трите жабчета скоро се приберат у дома и да се наслаждават на новите емоции.
Аз да се отчета, че след като пия ударно 3х2 Магнерот, контракциите изчезнаха. Днес имах само една. Та пия по тази схема и утре и после минавам на 3х1. Дано всичко е наред. Имам доста познати, които споделиха, че през по-голямата част от бременността си са имали контракции та се чудех наистина колко опасни са и дали има смисъл чак да се шашкам. osi_10 Иначе през последните дни повечко се разхождам и се чувствам добре от това.

« Отговор #155 -: Април 05, 2009, 11:45:37 am »
Деси миличка ти как си
а мойте юнаци незнам от къде хапват толкова като аз въобще не ям
и съм клечка само с един корем напред  :lol:  :bighug:
*
« Отговор #156 -: Април 05, 2009, 11:48:25 am »
Спокойно мила има моменти във който не го осешташ. И аз като теб изпадах във разни филми.
Аз чак сега я осещам по-силно да рита и то пак има моменти във който по цял ден не я осещам. :D
Благодаря мила , аз докато се ошошавя и то се размърдва :lol:
*
« Отговор #157 -: Април 05, 2009, 12:32:33 pm »
Добро утро, момичета! На мен напоследък ми е много тежко, не мога да спя, въртя се като сомнамбул в леглото...Май ще трябва да понамаля вечерята, че се усещам, че може и да е от това. Тежко ми е, киселини, едва се сгъвам...ама пуста лакомия! Последния път, когато се теглих /преди около 2 седмици бях качила 15 кг., а сега сигурно са  повече вече.../, освен това цялата съм отекла. Като прибавим и откъслечните болезнени контракции, които ме спохождат отскоро :ask: направо не съм за завиждане! Но дано да изтрае девойката още поне 2-3 седмици.
Исев, и аз имах такива периоди, в които много-много не усещах движенията. Даже нощем като се събудех и ме хванеше шубето почвах да я подбутвам да се събуди :D Нормално е, не се шашкай!
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #158 -: Април 05, 2009, 20:39:46 pm »
Здравейте и от мен :D Ние пък вчера ходихме до Борисовата градина и уж не бяхме уморени, обаче аз лично вечерта душа берях. Чак от преумора не можах да спя 8O
То ми се и натрупа доста умора, защото миналата седмица гледах малкия и беше някакъв непрекъснат екшън. Напоследък и качвам доста килограми - за последната седмица 2.5 и ми отичат ръцете. И те така :D
« Отговор #159 -: Април 06, 2009, 11:37:53 am »
Здравейте!

Ние бяхме на преглед в петък и всичко е наред, расте бебата, и аз с нея  :lol:

Но от днес така ме боли дясната ръка от китката до лакътя. Боли ме костта отвътре. Чела съм, че е нормално, но все пак е неприятно. Ще търпим  :D

Успешна нова седмици на всички бъдещи мами!