0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните № 39
« Отговор #100 -: Март 30, 2009, 18:33:43 pm »
Момичета ако се къносам сега ще ме хване ли къната (черна)? Изобщо може ли при бременност да се третира косата с бои или къни  :ask:
Аз се къносвах когато бях бременна и ме хващаше.
*
« Отговор #101 -: Март 30, 2009, 18:54:41 pm »
isev моите бяха малко над нормата. Да си призная чесно не ги изследвам, а и писах на Конова, че правих изследване за съсирване на кръвта и тя каза, че нямало нужда тази терапия (фракси през ден и аспирин през ден) била достатъчна  :?
Ами щом редовно правиш коагулация и всичко е наред значи е така . :wink:
*
« Отговор #102 -: Март 30, 2009, 19:06:32 pm »
Ами правих, но Конова каза, че няма смисъл и спрях  :? Тя дори каза, че тази коагулация нямала нищо общо с Фраксипарина  8O
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #103 -: Март 30, 2009, 19:13:47 pm »
Злати, аз за проблеми с кожата ходих предишната бременност при дерматолог и тя ми каза да ползвам Ексипиал, както и сапун на А-дерма вместо стандартните душ-гелове. Преди да го направя, кожата на гърдите ми беше станала на рани от сърбеж и сухота. В резултат се успокои и след като родих се оказа, че имам стрии само на бедрата, защото не се сетих навреме, че там кожата също се опъва и иска внимание. Тази бременност се мажа с Ексипиал от доста рано, купих си и същото сапунче и засега нямам никакви проблеми.
Колкото до отоците и кръвното, като изпатила при първата бременност точно от прееклампсия, тази понаучих доста неща. Доплерът може да започне от всеки месец, като стойностите се приемат за валидни за трите седмици, следващи прегледа. Всъщност прееклампсията се заражда доколкото разбрах най-рано към 18-20 седмица и ако до около 30-тата г.с. не започне да се развива (нямам предвид симптомите, които се появяват в късната фаза на прееклампсията), няма и да се развие в по-късна бременност. Д-р Сигридов ме гледа на доплер всеки месец от самото начало, за да следи изменения в двете артерии на матката, където, както той ми обясни, първо се забелязват наченките на прееклампсия (около месец преди да започне високото кръвно, да се повиши албумина и да се появят отоците). Стигне ли се до отоци и повишаване на кръвното, е малко късничко да се лекува, докато ако се хванат тези изменения, те предшестват прееклампсията с около месец-два и съответно може да вземат предпазни мерки. Единствената профилактика, която може да се направи, е прием на магнезий. Иначе трябва редовно да се следи кръвното - на мен лично ми казаха по два пъти на ден, за да се следи има ли промени. Стандартно кръвно 140/90 се счита за рисково, но всичко зависи от конкретния случай. Аз например съм по принцип с ниско кръвно - 100/70 и показания от типа на 120-130/80 вече са притеснителни. Също така е важно да не варират много стойностите - тоест да не един път да е много ниско, а друг път високо. Така беше при мен предишния път и се оказа, че именно това е било фатално за бебчето, имайки предвид липсата на лечение. Електронните апарати за над лакътя са по-сигурни и точни от тези за китката. За да се измери най-точно кръвното трябва да се направят три последователни измервания като се вземе средната стойност от тях. Измерването трябва да стане след поне минута - две покой в седнало положение. Иначе отоците могат да се дължат на много неща, далеч не само на прееклампсия. Пий повече вода и си вдигай краката да почиват, карай любимия да ти масажира стъпалата, много помага :)
Иначе днес ходих на доплер в Стара Загора и лекичко се притесних, че се видя, че дясната ми артерия е с повишена резистентност. Добре, че лявата ми е наред, та се надявам да ми се размине този път кошмарът...
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #104 -: Март 30, 2009, 20:23:27 pm »
Ами правих, но Конова каза, че няма смисъл и спрях  :? Тя дори каза, че тази коагулация нямала нищо общо с Фраксипарина  8O
Странно  на мен преди също ми пускаше но сега само ми пуска тромбоцитнолевкоцитните агрегати! :?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #105 -: Март 30, 2009, 22:54:59 pm »
и аз бях с прееклампсия.Мерех си кръвното по 4 пъти на ден,ходех на доплер от 14-та г.с.Започнах Аспирин от 8-ма г.с.,както и Допегит(защото при предишната ми неуспешна бременност накрая развих прееклампсия).Пиех рибено масло,протеини и един куп други неща.Проблем с отоците и белтъка започна в 18-та г.с.Накрая ми включиха и друго лекарство,защото Допегита не действаше въпреки максималната доза,която приемах.
Важно е да мерите кръвното поне 3 пъти.Електронните апарати дават по-високо според мен,но пак може да се използва,защото като се мери само с такъв ще отчитате повишението.
Хубаво е и записа на тоновете да започне малко по-рано - аз започнах от 32  г.с. ,от тогава започнах и Доплер всяка седмица.
<br />
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #106 -: Март 30, 2009, 23:22:35 pm »
Аз се връщам преди малко от поредния преглед при Сигридов. Малчовците са добре и даже док казва, че са започнали с малко по-бърз темп да нарастват отколкото им се полага се тази г.с. Мъника е 416г, а госпойцата е 407г. :D Иначе са с главичките надолу като са се позиционирали почти един над друг. :D Това, което не съм разбрала е, че имайки по няколко контракции вечер е трябвало да започна да пия 3х1 Магнерот, а не само вечер. Затова след 3 дни, когато приклщчвам (за момента) с желязото, ще пия 3 дни 3х2, а после 3х1 Магнерот. Ами това е положението. Иначе шийката е 3,12см и скоро пак ще я гледаме вагинално. Толкова засега. Аз иначе си се чувствам много добре, макар и вече ходеща на работа. Да видим докога ще е така. :D
Допълвам си постинга защото забравих да кажа какво е мнението на док за сърбежите по корема. Та той каза, че твърде често мазилата против стрии докарват бременните до подобни състояния, които преминават след като се преустанови мазането. Още каза, че с каквито и химии да се мажа, това няма да помогне ако съм предразположена към образуване на стрии. Само препоръчва нещо овлажняващо в случай на суха кожа. По-скоро бебешки серии овлажняващи средства.
« Последна редакция: Март 30, 2009, 23:49:01 pm от Zlatulka »

*
« Отговор #107 -: Март 31, 2009, 13:43:49 pm »
Златулка,като гледам кога си се върнала,може и да сме се засекли вчера при д-р Сигридов.Аз влезнах към 7;30-8 вечерта  :P.
Бебчето най-накрая се е обърнало надолу с главичката.Усетих го аз преди няколко дни,че прави по-буйни движения,а то какво било :D.Вече тежи 1300 гр.Притеснява ме,че преди вървеше с 3 седмици по-напред,а сега е само с около седмица по-напред.Но д-ра каза,че това е нормално,защото не ям месо.И сега мъжът ми се заинати,че ще ме накара да ям месо,макр че д-ра каза,че не е необходимо.Шийката ми е под 3 и не била най-добрата за този етап от бременноста,но не била фатална.Иначе и аз се чувствам отлично,само от време на време имам прорязваща болка ниско в корема и не мога да се изправя,но д-р Сигридов каза,че е нормално. :P
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #108 -: Март 31, 2009, 14:23:27 pm »
Елия, и аз имам тези болки, та ти благодаря, че ме успокои. Вярно, че вчера бях на лекар тук в Стара Загора, ама честно казано на друг лекар освен на д-р Сигридов нямам такова доверие.  :oops:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #109 -: Март 31, 2009, 14:36:58 pm »
честно казано на друг лекар освен на д-р Сигридов нямам такова доверие.  :oops:
Аз също  :D
*

Aubergine

« Отговор #110 -: Март 31, 2009, 14:51:38 pm »
Брех, Елия, голямо бебче отглеждаш :D Ми то затова се е поспряло с килцата, че много напред е вървяло - 3 седмици :lol: Аз си мислех, че моят макрозомен ще излезе, дето е с 1 седмица напред само.

И какво сега, Сигридов само на мен ли ми дудне за месото. А аз дори съм с нормален хемоглобин и желязо все още 8)
А за доверието е ясно, то няма начин да си бил веднъж при него и после да хванеш вяра на друг.

Моля някой да ми каже, за колко време излиза резултата от секрет в Надежда и къде се плаща, защото аз се изциганих последния път и си тръгнах, като платих само 20 лв, колкото пишеше на листчето, което Персенска ми даде.
А защо тя ми взе секрет, а не Сигридов -  е една весела история, която ще разкажа друг път.
*
« Отговор #111 -: Март 31, 2009, 15:07:09 pm »
И какво сега, Сигридов само на мен ли ми дудне за месото. А аз дори съм с нормален хемоглобин и желязо все още 8)
А ядеш ли червено цвекло,спанак,лапад и соя?Аз си похапвам от тях  :wink:.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #112 -: Март 31, 2009, 15:15:03 pm »
Брех,

Моля някой да ми каже, за колко време излиза резултата от секрет в Надежда и къде се плаща, защото аз се изциганих последния път и си тръгнах, като платих само 20 лв, колкото пишеше на листчето, което Персенска ми даде.
А защо тя ми взе секрет, а не Сигридов -  е една весела история, която ще разкажа друг път.

Ако имаш в предвид вагинален секрет - излиза за три работни дни и си струва точно толкова - 20 лв.
Ако е цервикален секрет - също излиза за три работни дни, но струва 55лв. и 3лв. за куриера.
Дано ти е супер чист, който и от двата секрета да си изследвала!  :D
*

Aubergine

« Отговор #113 -: Март 31, 2009, 15:23:41 pm »
Елия, не ям такива... неща :lol: Но ям елда, сусам и овесени ядки. Не съм желязодефицитна, по-скоро В12  хич го няма, но това ще се провери.
А това за зелениите и богатите им железни залежи нещо хич не хваща дикиш при мен.

minim, о, благодаря ти! Значи не съм се измъкнала по терлици, не плащайки :)

А защо ли не ми взеха цервикален секрет? Вероятно заради серклажа. osi_10
*
« Отговор #114 -: Март 31, 2009, 19:31:01 pm »
Здравейте, мацки!

Злати, аз направих подобен обрив по гърдите (по скоро деклотето) - пак след мазане със специализиран крем. Ползвам същата серия и за корема и бедрата и там нямам проблем  :ask:

Патладжанче, д-р Сигридов тъкмо успя да ме убеди, че трябва да ям спанак и сурово цвекло, че предния път ме убеждаваше, че само червеното месо работи и ти сега... Обещай обаче, че ако съм закрепила желязото, до следващия преглед, с диета ще повярваш и ти в Попай :lol:
*

Aubergine

« Отговор #115 -: Март 31, 2009, 20:32:21 pm »
О, Мидж! Обещавам ти! :balk_68:
Какви са ти стойностите, да си запиша, че после да не ме измамиш?

Цвеклото как и да е, но за спанака дори доктор ти Сигридов не може да ме убеди - най-обикновена плява, която дори затруднява усвояването на желязо, "благодарение" на оксаловата киселина, която съдържа. Желязо спанакът съдържа колкото и картофите, а витамини и други полезни вещества присъстват в почти същите количества, както и в други зелени култури.
Хеле пък като го сготвиш и всичко отива при дяволите :)

Аз съм на принципа дай ми хапче и не ме мисли :)
*

meg4o

• 256
  • Бъди човек,а не човече,гори,но никога не тлей!!!
« Отговор #116 -: Април 01, 2009, 13:55:21 pm »
Здравейте бременелки,
аз се записах при вас преди време,но не пиша често :wink:
Да ви се похваля,че вчера на ФМ всичко беше наред с параметрите на бебо,НТ е 1,1,голям е цели 62,5мм и тежи 65гр. :D.90% е сигурна док. ,че е момче :)Баткото се зарадва,че ще има с кого да си споделя играчките,леглото и другите негово неща :DЕ това е чакам резултати от БХС в петък.Плацентата ми е доста нисичко.та док. спомена да нямаме сексуални контакти с мъж ми,но ние така или иначе си нямаме ,че ме е шубе след прокървяването,та така. :)Това е от мен,като има друго пак ще пиша  :wink:Успех на всички :D
/917/dsc02479_95737_6503375.jpg[/img][/url]
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #117 -: Април 01, 2009, 20:33:05 pm »
Здравейте момичета,
Да се похваля и аз- днес бях на преглед и всичко е ок.Бебчето върви с около седмица напред- отговаря на 11г.с. Видях го как мърда такива салта правеше и така се мяташе.... и сърчицето му видях.Много се развълнувах и сега постоянно си мисля за това.  :babyflips:

Лека вечер на всички! :bighug:
07.10.2009
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #118 -: Април 01, 2009, 21:22:55 pm »
Здравейте мамчета!Много се радвам за хубавите новини!Продължавайте в същия дух!
*

Aubergine

« Отговор #119 -: Април 01, 2009, 21:45:55 pm »
Аз съм на принципа дай ми хапче и не ме мисли :)
На ти аугментинче сега.
От третата стерилна урина цъфнаха ентерококи.
Влагалищният секрет обаче е чист.

meg4o, power , браво мамчета, само така!