0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Здравейте,

Темата е дискутирана на различни места и на различни места съм чела различни мнения по въпроса.
За какво всъщност става дума. Например - цикълът ви идва на 25 март в 13 часа. Какво значи това - че датата за начало е 25-и, или пък е 26-и (понеже е след средата на деня)? Кой ден да сложим всъщност в календара за ден 1 и от там как да сметнем правилно кога да се оглеждаме за овулация? Лично аз съм чела, че ако е след 12 на обед се брои за следващ ден, чувала съм и мнения, че ако е след 16 часа се брои за следващ ден и други подобни. Вие какво знаете по въпроса?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Овулация не се смята, а се следи! Когато я следиш няма значение от кой ден ще си отбележиш цикъла. Аз си го броя за деня, само ако е късно вечер тогава за следващ ден.
*

Zai

• 955
Овулация не се смята, а се следи! Когато я следиш няма значение от кой ден ще си отбележиш цикъла. Аз си го броя за деня, само ако е късно вечер тогава за следващ ден.

Еее, не съм написала смята, не ми се карай. Знам, че се следи. Но може да си спестиш един тест за овулация, ако знаеш дали ден 1 ти е отбелязан точно.
« Последна редакция: Март 24, 2009, 15:38:07 pm от Zai »

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
от там как да сметнем правилно кога да се оглеждаме за овулация?
Не ти се карам, виж какво си писала. А тестовете така или иначе се почват поне 3 дни по-рано. Като комбинираш и с БТ няма как да изтървеш.
*

Zai

• 955
от там как да сметнем правилно кога да се оглеждаме за овулация?
Не ти се карам, виж какво си писала. А тестовете така или иначе се почват поне 3 дни по-рано. Като комбинираш и с БТ няма как да изтървеш.
Имах предвид "да си набележим набора от дни, в които е вероятно овулацията да настъпи".
Въпросът ми си остава за това дали часът играе роля.

*
Не играе роля според мен (поне при мен беше така като следях).
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Мисля че само ако ти дойде вечерта се брои от другия ден аз поне така правя.
*
Аз до 20.00часа броя деня, след 20.0часа броя за първи ден следващия.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
И аз до 20 часа броя за днес , а след това за утре. Дано това да ти помогне!
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
А ако през целия ден има зацапване, а кръвта се появява чак на следващия, то тогава кой ден приемате за първи? 
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
За първи ден се приема деня със същинско кървене а не този само със зацапване.Поне така мисля аз.
На мен винаги ми идва сутрин,така че не се чудя какво да отбелязвам в календара.А предния ден ,почти винаги имам зацапване,но не го отбелязвам като менструация.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
Когато правих опитите ин витро док ми беше казал,че ако менструацията настъпи до 14 часа се брои този ден за първи,ако е след 14 се смята следващата дата.

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Когато правих опитите ин витро док ми беше казал,че ако менструацията настъпи до 14 часа се брои този ден за първи,ако е след 14 се смята следващата дата.
И на мен така ми каза док.по повод началото на стимул.,с разликата че ми каза ако ми дойде до 12ч.да го броя за първи,а след 12ч.,следващия ден за първи.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

и на мен така ми казаха
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Как правилно да отбележим началото на цик
« Отговор #15 -: Март 25, 2009, 01:27:55 am »
И на мен така ми е казвал док.Дори двама лекари са ми го казали.И аз така си го отбелязвам.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Zai

• 955
Re: Как правилно да отбележим началото на цик
« Отговор #16 -: Март 25, 2009, 03:14:59 am »
И на мен така ми е казвал док.Дори двама лекари са ми го казали.И аз така си го отбелязвам.

ММММ, интересно. Значи все пак има значение часът. Аз пък съм от тези дето им идва все на обед...

*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
На мен пък доки ми каза, че първи ден на МЦ е този през който имаш кървене /ама наистина кървене/, а не само зацапване, независимо дали е сутрин, следобед или вечер. И аз така приех да си отбелязвам първия ден.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
За първи ден се приема деня със същинско кървене а не този само със зацапване.

горното вкупом  - специално съм питала лекаря
« Последна редакция: Март 25, 2009, 23:07:18 pm от nimika »

Здравейте,

Темата е дискутирана на различни места и на различни места съм чела различни мнения по въпроса.
За какво всъщност става дума. Например - цикълът ви идва на 25 март в 13 часа. Какво значи това - че датата за начало е 25-и, или пък е 26-и (понеже е след средата на деня)? Кой ден да сложим всъщност в календара за ден 1 и от там как да сметнем правилно кога да се оглеждаме за овулация? Лично аз съм чела, че ако е след 12 на обед се брои за следващ ден, чувала съм и мнения, че ако е след 16 часа се брои за следващ ден и други подобни. Вие какво знаете по въпроса?

Здравей Zai!!  думите на  моят гинеколог са"ако цикъла почне преди 14:00 тогава това е 1-ят ден ,ако почне след 14:00 тогава броиш следващият ден като първи",точно помня тези думи.