0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #880 -: Април 08, 2012, 16:10:03 pm »
Включвам се да споделя че и моят козунак ще е този за Великден-стана невероятен!

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #881 -: Април 09, 2012, 12:18:35 pm »
Мише,ти пробва ли хляба с прясно мляко вместо с кисело и вода?

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #882 -: Април 09, 2012, 13:38:18 pm »
някои ще ми каже ли на коя програма се пекат френския и пълнозърнестия хляб,4е искам да направя а не знам как
misheto
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #883 -: Април 09, 2012, 14:16:27 pm »
На моята машина френския хляб е на трета програма,а пълнозърнестия на 4.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #884 -: Април 09, 2012, 14:52:10 pm »
Мише,ти пробва ли хляба с прясно мляко вместо с кисело и вода?

Не Парси, все се сещам като вече машинката меси!  :oops:
Взимам си бележка, ще пробвам тези дни и ще пиша!

Аз правих козунаци вчера, един сплетен с локум и едно руло с шипков мармалад,
ама много зле положението с шипковия мармалад...
Този който взех е направо течен, при следващата доза
мисля да сгъстя с едро смлени орехови ядки, друга идея не ме е осенила!
Помагайте....

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #885 -: Април 09, 2012, 17:29:58 pm »
Мише,аз направих грешката да взема шипков мармалад,ми то едно време беше най-хубавия купешки мармалад бе и си знаехме козуначено руло само с това ядяхме,да ама не,тоя дето купих аз не беше течен ами напротив гъст,не се маже и мирише на лекарство,пък захарта хич я нямаше.Само че аз не мазах с него рулото,пробвахме го на палачинки и категорично се отказах да развалям козуначеното руло,за това мажа си го с течен шоколад и тъй.Много ме е яд,че нищо вече не е като преди години,липсва ми онова време.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #886 -: Април 09, 2012, 18:29:18 pm »
Марина, съвсем си права!
Този на вкус леко киселее, но става за ядене просто е като топиг  :?
ще пробвам да сгъстя и ще видим какво ще излезе!
За съжаление сегашните шипкови мармалади са повече ябълкови.
« Последна редакция: Април 09, 2012, 19:33:26 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #887 -: Април 10, 2012, 17:10:32 pm »
да ви кажа в4ера правих пълнозърнест хляб ,но отгоре ми спадна,малко го бях и препекла,общо взето не ми хареса. :P
misheto
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #888 -: Април 10, 2012, 19:04:16 pm »
Защо така :ask:,аз като го правя дори спестявам бялото брашно за сметка на пълнозърнестото и ми става много мекичък и пухкав хляба.Може би зависи и от брашното знам ли.

Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #889 -: Април 10, 2012, 21:56:39 pm »
Момичета, дайте, моля, рецепта за козунак в машина за хляб, но такава, при която не се вади тестото за сплитане, а и се пече в машината, че нещо не мога да открия.
Миналата година правих козунак по рецептата на мини, стана страхотен, но нещо с консистенцията на тестото и със сплитането на плитка не можах да се справя. Тази година няма да имам възможност да меся, заради коремчето, но много ми се иска пак мой си козунак, пък нищо, че ще е повече като сладък хляб.
Благодаря ви предварително и хубав Великден!
 :balk_45:
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #890 -: Април 10, 2012, 22:10:33 pm »
Привет, кулинарки! Да се включа и аз в темата по същество.
Днес правих козунака на Мари, по рецептата от Мишето. След малко ще видя резултата. Сложих и едри прекрасни едри стафиди, които си донесох в събота от Одрин.
Шипковият мармалад уви вече не е това, което беше някога. Мише, мармалада, който е на килограм не е ли по-хубав или е много гъст и не става? А предполагам, че може и с домашно сладко.
Чакам снимки!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #891 -: Април 11, 2012, 08:23:33 am »
Душе, няма фото мила, направих козунаците за майка
и тя си ги отнесе преди да ги снимам, следващата доза! :P

Има един шипков който е добър на консистенция,
всяка година от него взимам, голям буркан, но сега не го открих!
Този на килограм е доста твърд, ще пробвам да сгъстя този с ядки,
пак ще си го хапнем!Знам, че може с друго сладко да бъде,
но вкуса на великденско руло свързвам именно с шипката!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #892 -: Април 11, 2012, 10:09:34 am »

Знам, че може с друго сладко да бъде,
но вкуса на великденско руло свързвам именно с шипката!

Мише, вярно е това, и аз с това го свързвам. Снощи моите козуначета нещо не се получиха съвсем, явно им беше студено. Не бяха и много сладки, но нали за това е пробата. Е, ще ги изядем, но ще търся други рецепти за Великден.  :(

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #893 -: Април 11, 2012, 10:37:50 am »
Това е моя козунак по рецепта на Мини от първа страница.Стана страхотеееееннн!
« Последна редакция: Април 11, 2012, 10:41:45 am от DariD »
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #894 -: Април 11, 2012, 10:47:01 am »
Мише, аз съм луд фен на шипковия мармалад и пробвам от години всякакви. Резултатът е моооооооооооооооооого на 1 за мен. Последно купих един БИО от Елемаг. Беше онзи от детството - гъст, не много сладък, с власинки. Истински. Не помня обаче фирмата. Бългаски беше в ниски бурканчета.
И аз утре ще правя козунаци, да видим... :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #895 -: Април 12, 2012, 10:22:17 am »
здравейте моми4ета боядисахте ли ве4е яйцата аз да.И сега да ви се похваля,в4ера правих тутманик по рецептата за хляб ,където мия даде мишанта тази с киселото мляко и да ви кажа стана страхотен само4е го изпекох във фурната на готварската пе4ка. :lol: 
misheto
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #896 -: Април 12, 2012, 10:28:47 am »
White , ще погледна за този...
Майка ми някога правеше, но е доста трудоемно и не й се захваща!

retq, замеси като тесто рецептата на linko 5,
и после добави сирене, моделира и изпече? Или как?


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #897 -: Април 12, 2012, 15:04:01 pm »
Пробвайте шипковия мармалад "Clever" на Била. Никак не е лош. Мисля, че го произвежда карловска фирма, поне преди беше така. Днес купих бурканче да опитам отново, на мен ми харесва.
     
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #898 -: Април 12, 2012, 15:19:00 pm »
незнам дали е на линко5 тази където ми я на писа ти с киселото мляко,зна4и сложих продуктите в хлебопекарната и пуснах на програма за тесто при мен е на 8 след като стана готово тестото го извадих на набрашнен плот и го разделих на 5-6 топ4ета,след това разто4их 1 кора сложих я в намазана тепсия с олио или може и масло поръсих със сирене и така разто4их и поръсих със сирене и останалите кори и най отгоре на последната кора я намазах със олио,и след това я сложих да втаса във фурната на 70градуса,и после я изпекох на 170градуса.След като се изпе4е отгоре я намазах с вода за да омекне и я покрих с кърпа и естествено после я изядохме.Ако направиш  няма да сгрешиш,а между другото преди сиренето слагах и олио. :P
misheto
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #899 -: Април 12, 2012, 23:28:03 pm »
Мише,ти пробва ли хляба с прясно мляко вместо с кисело и вода?

Не Парси все се сещам като вече машинката меси!  :oops:
Взимам си бележка, ще пробвам тези дни и ще пиша!

Парси, днес пробвах с прясно мляко...ами с кисело е много, много по-пухкав!
Изяде се, но сравнявайки ги на мен много повече ми харесва първия вариант!

dani_ j , много благодаря ще се пробва и този на "Clever"!

retq, тези дни ще имам гости и ще направя твоя тутманик!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)