Здравейте, пиша ви с нужда за съвет, защото не успях да открия отговора на въпроса си...
Имам най-обикновена хлебопекарна Домо от повече от година, която ми върши прекрасна работа за направата на вкусен хляб, но от скоро реших, че искам да я използвам и за тесто. За съжаление нямам програма, която да е точно за тесто - имам една, която е наречена "кълцане" като обяснението е, че това е програма, която се използва само за кълцане, не за печене.
Въпросът ми е дали това "кълцане" би трябвало да означава точно тесто и някой се е изгубил просто в превода или според вас това е съвсем различна програма и бихте ме посъветвали да използвам някоя от основните програми, като я прекъсна преди печенето и използвам само тестото.
Ако препоръчвате второто, бихте ли споделили след колко време приблизително тестото е втасало и кога започва печенето?
Пекарната ми не се намира в кухнята, а в сервизното помещение и до сега не ми се е случвало да я наблюдавам и да разбера кога приключва втасването и кога започва печенето... :oops:При някои от програмите хлебопекарната издава звук, който означава, че мога да добавя ядките или стафидите, ако правя такъв тип хляб - дали това е моментът, в който месенето почти приключва и печенето започва?
Предварително ви благодаря!!!