Здравейте, дами! Отдавна не съм се включвала тук. И моята машина е Мулинекс, прави страхотен хляб и всичко останало. Ползваме я през ден. Хляб от магазина не съм купувала, освен в периодите, в които ходи на ремонт. А мислех, че само моята ходи на ремонти честичко. Аз доста време мечтах за хлебопекарна и старателно проучвах мненията и моделите, докато си избера. Така или иначе си купихме Мулинекс, от началото имаше проблеми, беше повита цялата от долу, но ние като новобранци още не разбрахме. И започна едно ходене до сервиза в Бургас, добре, че поне Мулинекса имат читава гаранция. Смениха цялата вътрешна част, после изгоря електрониката - смениха и нея, после още веднъж.... и така месец преди да изтече гаранцията стана почти нова, само корпуса и остана по-старичък!
Така, че ако сега се наложи да си взема, бих взела първата попаднала ми евтина хлебопекарна, мисля, че хубав хляб правят всички.
Рецептата, която е в книжката за тесто, става много хубава. Аз и до ден днешен си спазвам пропорциите, докато мъжът ми работи по усет.
Рецептата, която Мишето е дала - супер е! Аз също си правя тестото вечер за следващия ден.
Аничка, ще пробвам тези дни и твоята рецепта, че сега, както е студено, ми се хапват мекичета. Но и аз, като Мишето да питам - няма ли никаква мазнина в тестото - 1 лъжичка поне? И 1 пакетче мая, означава 8 гр. суха мая, нали?
Мише, мисля, че за млякото и водата правилно си разбрала.
Ако Аничка се включи, утре сутрин ще прабваме мекичетата!