Имам въпрос към майсторките на домашния хляб.
Някой правил ли е хляб с квас вместо мая?
Все още не съм си купила машинка, и тъй като напоследък се опитвам да избягвам маята, се чудя дали има смисъл да наливам парички ако не става ![osi_10 osi_10](http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/osi_10.gif)
Моята половинка правеше такива експерименти .Незнам какво имаш впредвид под квас ,но той правеше смес от брашно и вода ,която остави да ферментира при естествени условия , като разбъркваше и добавяше нова доза брашно и вода през ден или всеки ден -не помня точно ,трябва да го питам.
С част от тази закваска замеси хляб -именно в машината ,а част от сместа остави и продължи да обновява .Доколкото знам бабите едно време така са процедирали.Получения хляб беше много ароматен -дъхав ,вкусен и с добър обем и много натурален
пп.Защо опитваш да избягваш маята?